Најголемото воодушевување досега
Neo QLED
Најновиот телевизор Samsung Neo QLED 2023 плови на налик водена површина.
17 години бр. 1 глобален бренд на телевизори. Samsung е бр. 1 бренд на телевизори веќе 17 години.

Samsung Neo QLED достигнува нови височини со неспоредливата слика и квалитетот на звукот коишто се класа сами по себе

Квалитет на слика на Neo QLED

Реалистична слика
што те обзема

Технологија Quantum Matrix

Уживај во одличните детали, и во темни и во светли сцени. Технологијата Quantum Matrix е во основата на брилијантната слика на Neo QLED којашто користи иновативни Quantum Mini LED (1/40 од големината на вообичаени LED) за да овозможи попрецизна контрола на светлината.1

Quantum Mini LED создаваат слика од коњ. Дадена е споредба на 2 коња. Едниот е создаден со конвенционални светла, а другиот на телевизор Neo QLED. Реалистичен коњ полека се движи.

Процесор Neural Quantum

Подобри ги и оптимизирај ги содржините со извонредното скалирање AI Upscaling што автоматски ги учи сцените, една по една. Уникатниот интелигентен процесор на Samsung му помага на Neo QLED да го овозможи најдоброто доживување при гледање, без разлика што гледаш.2

Процесор Neo Quantum обработува слики од бејзбол натпревар. Бејзбол играч замавнува со палката да ја удри топката.

Звук на Neo QLED

Surround-звук дома –
исто како во кино

Dolby Atmos®
и Object Tracking Sound (Звук што го следи предметот)

Препушти се уште повеќе на неверојатното искуство со Dolby Atmos® и технологијата OTS (звук што го следи предметот) на Samsung. OTS ја доловува секоја сцена со звук што го следи секое движење, па така имаш чувство како да гледаш во кино.

Маж во дневна сова ужива во обземувачкиот звук на Neo QLED гледајќи автомобилска трка, исто како да е во кино.

Q-Symphony

Искуси квалитет на моќно аудио благодарение на целосната синергија помеѓу телевизорот и soundbar-звучникот. Додека звучниците на повеќето телевизори се исклучени кога работи soundbar-звучникот, Q-Symphony на Samsung овозможува компатибилните телевизори и soundbar-звучници да репродуцираат звук во исто време, синхронизирано, за да создадат уште пообземувачки surround-звук.3

Првично, звукот доаѓа само од Soundbar-звучникот кога е исклучена Q-Symphony, но звукот доаѓа во синергија со телевизорот штом ќе се вклучи Q-Symphony.

Дизајн на Neo QLED

Елегантен изглед од секој
агол за разубавување на просторот

Најновиот Samsung Neo QLED се врти 360 степени за да ги покаже сите страни.

 • Infinity One дизајн
 • Infinity екран
 • Заоблени звучници
 • Даден е телевизор Neo QLED со прикачен Slim One Connect на задната страна.

  Slim One Connect што
  може да се прикачува
 • На екранот на најновиот Samsung Neo QLED е прикажана природа. Тој се наоѓа во дневна соба.

Паметен телевизор Neo QLED

Нови начини да си го
направиш секојдневието
уште попаметно
 • Smart Hub

  Најди ги омилените содржини на едно место за да трошиш помалку време на пребарување, а повеќе на стримање филмови, игри и серии што ги сакаш.4

  На екранот на Neo QLED е прикажано Smart Hub, овозможено од Tizen.

  На екранот на Neo QLED е прикажано Smart Hub, овозможено од Tizen. Семејство од 3 члена гледа телевизија.

 • Гејминг на облак

  Пристапи до илјадници игри на облак и самостојни апликации на твојот Neo QLED. Само поврзи го контролерот за да ги играш омилените игри, бидејќи повеќе не ти треба одделна конзола.5

  На екранот е прикажан корисничкиот интерфејс на Smart Hub. Три логоа на услуги (XBOX, NVIDIA GeForce Now и utomik) и еден контролер за игри лебдат околу телевизорот.

  Жена го прелистува Smart Hub со контролерот. На екранот е прикажан корисничкиот интерфејс на Smart Hub. Три логоа на услуги (XBOX, NVIDIA GeForce Now и utomik) и еден контролер за игри лебдат околу телевизорот.

 • SmartThings

  Опушти се и остави ја SmartThings непречено да се поврзува, да ги следи и контролира сите твои паметни домашни уреди околу екранот. Со вградениот IoT hub, можеш комплетно да уживаш во подобреното поврзување без дополнителни уреди.6

  Икона за Wi-Fi ледби врз корисничкиот интерфејс на SmartThings. SmartThings управува со ламбата, правосмукалката, клима-уредот и машината за перење.
 • Повеќе гласовни асистенти

  Bixby или Amazon Alexa – избери си. Сѐ што треба да направиш е да зборуваш во далечинскиот управувач SolarCell.8 Користи ги овие гласовни асистенти за да пребаруваш серии, да отвораш апликации и многу повеќе.7

Избери го својот
Neo QLED

Асортиман

 • Категорија

 • Големина на екран

 • Резолуција

 • Контраст

 • Процесор

 • HDR

 • Опција Gaming motion

 • Dolby Atmos

 • Звук кој следи предмети

 • Дизајн

 • Паметен ТВ

Дополнителната опрема
и Neo QLED
се подобри заедно

 • Најновиот телевизор Samsung Neo QLED се закачува на ѕид и може да ротира хоризонтално и вертикално со помош на ѕидниот носач што автоматски се ротира.

  Ѕиден носач што автоматски се ротира9,10
 • Studio држач9
 • Камера SlimFit9

* Бр. 1 глобален бренд на телевизори: Извор: Omdia, јануари 2022. Резултатите не се одобрување на Samsung. Секое потпирање на овие резултати е на сопствен ризик на третата страна.

* * Сликите се симулирани и служат само за илустрација. Спецификациите за изгледот и дизајнот кои не влијаат на перформансот на производот подлежат на промени без известување.

 1. Вообичаените LED наведени погоре се врз основа на сопствените LED производи на Samsung.
 2. Доживувањето при гледање може да се разликува во зависност од видот на содржината и форматот. Скалирањето може да не важи за поврзување со персонален компјутер и режим на игри.
 3. Q-Symphony: Компатибилноста за Q-Symphony може да се провери во спецификациите за soundbar-звучникот. Soundbar-звучникот се продава одделно.
 4. Smart Hub: Услугите за содржини и препораки може да се разликуваат во зависност од регионот. Пред употреба, потребна е согласност со Условите за користење и Политиката за приватност на Smart Hub. Некои услуги се достапни за гледање по регистрација и претплата. Потребна е корисничка сметка на Samsung. Корисничкиот интерфејс подлежи на промени без претходно известување.
  • а. За пристап до целосната понуда на паметни функции што се достапни преку уредот, вклучувајќи и паметни услуги на мрежа, апликации, како што се игри и услуги за стриминг, функционалности за паметен дом и многу други, потребна е корисничка сметка на Samsung.
  • б. Ако одлучиш да не се најавиш на уредот со корисничката сметка на Samsung, ќе можеш да се поврзеш само на терестријална телевизија (важи само за уреди со тјунери) и на надворешни уреди, на пр. преку HDMI. Ако сѐ уште немаш корисничка сметка на Samsung, лесно можеш да си создадеш тука: https://account.samsung.com/membership/intro – регистрирањето е бесплатно! Важат условите за употреба.
 5. Гејминг на облак: Поддржаните функции и игри може да се разликуваат во зависност од земјата и моделот. Може да биде потребен посебен контролер во зависност од конкретната игра што ја играш на Gaming Hub. Џојстикот се продава одделно. Можеби ќе треба да се преземат апликации во зависност од играта или услугата. Можеби ќе бидат потребни интернет-врска, дополнителна претплата за услуги за гејминг. Услугите за содржини подлежат на промена без известување. Потребна е корисничка сметка на Samsung. Корисничкиот интерфејс подлежи на промени без претходно известување.
 6. SmartThings: Достапната технологија, функциите и карактеристиките може да се разликуваат во зависност од земјата, добавувачот на услуги, мрежното опкружување или производот и подлежат на промени без известување. Потребно е Wi-Fi-поврзување, Bluetooth или поврзување на друга безжична мрежа и најава на корисничката сметка на Samsung. Поврзаните уреди се продаваат одделно. За употреба на т.н. мирна технологија (анг. calm technology) потребно е да се согласите и преку известувањето за приватност на SmartThings и преку регистрираниот уред. Корисничкиот интерфејс подлежи на промени без претходно известување.
 7. Повеќе гласовни асистенти: Samsung може, по сопствено убедување и во секое време, да смени/укине/прекине одреден дел или сите услуги за гласовни асистенти, без претходно предупредување или известување. Наведените содржини, ТВ услуги и можности може да не се достапни во сите региони и територии. Потребна е корисничка сметка на Samsung. Гласовната команда Bixby препознава англиски (САД/Обединетото Кралство), француски, шпански, германски, италијански, кинески и корејски јазик. Не ги препознава сите акценти, дијалекти и изрази.
  Amazon, Alexa и сите поврзани логоа се трговски марки на Amazon.com, Inc. или нејзините поврзани компании.
 8. За да го наполните далечинскиот управувач со соларна енергија, поставете го далечинскиот управувач свртен надолу, така што соларниот панел ќе биде свртен нагоре.
 9. Дополнителната опрема се продава одделно.
 10. Ѕидниот носач што ротира автоматски може да се монтира само со одредени компатибилни модели. Проверете ја компатибилноста на спецификациите на ѕидниот носач што ротира автоматски.