Брзината на освежување и времето на реакција ги менуваат правилата на играта

За денешните игри се потребни монитори што можат да ја следат акцијата. Брзината на освежување се однесува на тоа колку пати мониторот ја освежува сликата во секунда и е тесно поврзана со времето на реакција, времето што е потребно за промена на боите. Гејмерите треба да бараат брзина на освежување од 144 Hz или повисока и време на реакција од 4 ms или побрзо за најнепречено одвивање на играта.

Заоблен екран

Заоблениот екран го зголемува визуелното доживување и го прави пореалистично.

Екран со игра со трка. Неколку Ф1 возила се тркаат. Екран со игра со трка. Неколку Ф1 возила се тркаат.

Рамен екран

Рамните монитори ги покажуваат статусните ленти HUD во играта целосно и совршено јасно за да ја подобрат твојата стратегија или тактики.

Екран со FPS игра. Пушката е насочена кон непријателот кој се гледа на екранот. Екран со FPS игра. Пушката е насочена кон непријателот кој се гледа на екранот.

Компатибилен со G-Sync и FreeSync

Компатибилноста со G-Sync и FreeSync ја одржува брзината на освежување на GPU и панелот за да се елиминира сецкањето, доцнењето на екранот и кинењето на сликата. Сложените сцени од игра со брзи акции се стабилни и без сецкање за да бидеш секогаш во предност.

Лого Nvidia G-Sync и AMD Radeon Free sync

Твојот следен Odyssey

Избери од разните Samsung Odyssey гејминг монитори што најмногу одговараат на твоите потреби и ја подобруваат играта.

 • Големина на
  екран

 • Рамен/Заоблен

 • Резолуција

 • Брзина на
  освежување

 • Време на
  реакција

 • Компатибилен со G-Sync

 • Компатибилен со FreeSync

G9 G9
G9
 • 49"
 • Заоблен
 • 5120 X 1440
 • Max 240hz
 • 1ms (GTG)
 • O
 • FreeSync Premium Pro
G7 G7
G7
 • 32", 27"
 • Заоблен
 • 2560 X 1440
 • Max 240hz
 • 1ms (GTG)
 • O
 • FreeSync Premium Pro
G5 G5
G5
 • 34", 32", 27"
 • Заоблен
 • 3440 X 1440 (34"), 2560 X 1440
 • Max 144hz
 • 1ms (MPRT)
 • O
 • Free Sync Premium
G3 G3
G3
 • 27", 24"
 • Рамен
 • 1920 X 1080
 • Max 144hz
 • 1ms (MPRT)
 • X
 • Free Sync Premium