55" UHD TV 2019 RU7100 EU

55" UHD TV 2019 RU7100 EU

UE55RU7092UXXH

 • Вистинска резолуција 4К UHD
 • Тенок, модерен и едноставен
 • Затемнување UHD

Одбери Големина

 • Процесор UHD, неверојатен квалитет на сликата
  UHD процесор
 • HDR, пронајди ги скриените детали
  HDR
 • Елегантен и тенок дизајн
  Елегантен и тенок дизајн
 • Универзалниот водич е твој личен кустос
  Универзален водич

Повеќе детали, повеќе уживање

* Дизајнот и спецификациите на производите може да се разликуваат во зависност од моделот и од големината на телевизорот.

PurColor

Гледај ја својата омилена содржина со природни бои што толку јасно ги прикажуваат деталите како да гледаш во живо. Доживеј поживописно искуство на гледање.

Процесор UHD, неверојатен квалитет на сликата

Квалитет на сликата што ќе те воодушеви, а кој го овозможува еден чип што управува со бојата, го оптимизира контрастот и го контролира HDR.

4К UHD резолуција 4К UHD резолуција

4К UHD резолуција

Уживај во јасните остри слики со телевизорот 4K UHD што има 4x повеќе пиксели од телевизорот FHD. Сега може да ги видиш и најситните детали во секој кадар.

Затемнување UHD Затемнување UHD

Затемнување UHD

Уживај во бојата, острината и во нивото на контраст што се оптимизирани според условите на гледање.

HDR, пронајди ги скриените детали

Гледај содржини HDR со јасна слика и подобра експресија на бои. Телевизорот Samsung UHD ти овозможува да видиш повеќе детали во светлите и темните кадри.

Види поширока слика

Толку блиску... како никогаш досега. Кога екранот е толку голем, пред очите ти оживуваат уште повеќе детали. На нов начин ќе ја доживееш секоја секунда од натпреварот, ќе ја почувствуваш секоја експлозија и ќе бидеш во средиште на секоја акција. На поголем екран сѐ е пореално.

Види поширока слика Види поширока слика

Тенок, модерен и едноставен

* Реалниот производ може да се разликува од прикажаниот. Погледни ја нашата галерија на производи.

Елегантен и тенок дизајн

Атрактивниот дизајн на телевизорите UHD, модерен и елегантен, природно ги исполнува контурите на твојот простор со својата префинетост.

* Реалниот производ може да се разликува од прикажаниот. Погледни ја нашата галерија на производи.

* Реалниот производ може да се разликува од прикажаниот. Погледни ја нашата галерија на производи.

Универзалниот водич е твој личен кустос

Универзален водич: Само за UK, FR, DE, IT, ES

Пребарувај помалку, уживај подолго. Универзалниот водич на телевизорите Samsung UHD ти помага брзо и лесно да ја пронајдеш својата омилена содржина. Тој учи што ти сакаш, па потоа управува со сите работи на едно место.

* Услугите за обезбедување содржини зависат од регионот и подложни се на промени без претходно најавување.* Сликите се симулирани и служат само како илустрација. Изгледот, дизајнот и спецификациите на графичкиот кориснички интерфејс (GUI) што не влијаат врз перформансите на производот подложни се на измени без претходно најавување.

Лесен пристап до содржината и поедноставна контрола

Телевизорот Samsung UHD е уште попаметен со Smart Hub и далечинскиот управувач Samsung One Remote. Благодарејќи на нив, целата содржина ти е на дофат на рацете, почнувајќи од приемникот, па сѐ до конзолите за игри, апликациите и гледањето во живо. Еден далечински управувач е сѐ што ти е потребно.

* Сликите се симулирани и служат само како илустрација. Изгледот, дизајнот и спецификациите на графичкиот кориснички интерфејс (GUI) што не влијаат врз перформансите на производот подложни се на измени без претходно најавување.* Некои услуги и функции што ги обезбедуваат поврзаните апарати можеби не се поддржани или нивното користење е ограничено.

Беспрекорно поврзување

Се согласува со сѐ

Телевизорот Samsung UHD може да биде центар на новиот и удобен животен стил во кој сѐ е поврзано. Беспрекорно се согласува со паметните звучници и со мобилните апарати - дури и со производи од други производители.

* Некои услуги и функции што ги обезбедуваат поврзаните апарати можеби не се поддржани или нивното користење е ограничено.* Функцијата на вклучување на телевизорот зависи од моделот.

Amazon Alexa

Новите телевизори Samsung UHD ја користат апликацијата Alexa, што значи дека твојот живот станува многу поедноставен. Alexa, твојот личен помошник, лесно се поврзува. Со компатибилноста што ја нудат телевизорите Samsung UHD, Alexa сега може да го вклучи телевизорот, да ги менува каналите, да ја приспособува јачината на звукот и уште многу повеќе.

* Зборовите Amazon и Alexa и сите со нив поврзани логотипи се печати на компанијата Amazon.com или нејзините поврзани друштва.* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD на пазарот, а достапноста на услугата зависи од регионот.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

* Зборовите Amazon и Alexa и сите со нив поврзани логотипи се печати на компанијата Amazon.com или нејзините поврзани друштва.* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD на пазарот, а достапноста на услугата зависи од регионот.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

ц

Новите телевизори UHD ја користат апликацијата помошник Google и навистина ти го олеснуваат животот. Менување канали, контролирање на јачината на звукот, на функцијата за премотување и уште многу повеќе - сето тоа само со едноставни гласовни команди.

* Зборот Google и другите поврзани ознаки и логотипи се печати на компанијата Google LLC.* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD во 2019 година на пазарот, а достапноста на услугата зависи од регионот.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

* Зборот Google и другите поврзани ознаки и логотипи се печати на компанијата Google LLC.* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD во 2019 година на пазарот, а достапноста на услугата зависи од регионот.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

AirPlay 2

Телевизорите Samsung UHD првпат соработуваат со компанијата Apple. Со поддршка за AirPlay 2 може да стримуваш или да делиш содржини од апаратот Apple директно на твојот голем паметен телевизор. Без воопшто мака пушти видео или музика, гледај фотографии и други содржини преку својот iPhone, iPad или компјутер Mac и сето тоа на телевизорот Samsung UHD.

* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD во 2019 година на пазарот, а достапноста на услугите зависи од регионот.* Сликите се симулирани и служат само како илустрација.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

* Оваа услуга можеби нема да биде истовремено достапна со претставувањето на телевизорот Samsung UHD во 2019 година на пазарот, а достапноста на услугите зависи од регионот.* Сликите се симулирани и служат само како илустрација.* Достапноста на оваа функција и графичкиот кориснички интерфејс (GUI) зависат од регионот. Провери пред употреба.

Спецификации

 • Серија 7
 • Резолуција 3,840 x 2,160
 • Димензии на комплетот со постоље (ШxВxД) 1238.6 x 758.2 x 242.1 mm
 • Тежина на комплетот со подлога 17,50 kg

Поддршка

Пронајди одговори на прашањето што го имаш за производот

Прирачник за корисниците и содржина за преземање
Погледни ги дополнителните содржини

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

Боја :
{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
Price without VAT: {{model.prices.vatFreePriceFormatted}}

Price with discount: {{model.prices.currentPriceDisplay}}

Price before: {{model.prices.priceDisplay}}

{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
 • {{summary.title}}

  {{summary.value}}{{summary.unit}}

 • {{summary.title}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

From $159.00/mo or $125,900.500
$1,000.00 Save $1,000.00

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи од производот се предмет на промена.