Fenomeni do kojih može doći kada koristite Note20 kameru

Neke slike snimljene funkcijom zumiranja Note20 mogu izgledati zamućene i van fokusa. Može biti frustrirajuće kada su dugo očekivani 8K video snimci izobličeni. Trepćući ekrani, crne linije ili vibracije mogu ukazivati na kvar, ali ovi problemi, koji se mogu javiti kod Note20, nisu kvarovi. Više informacija o ovim fenomenima možete pronaći u nastavku.

Pre nego što isprobate dolenavedene preporuke za svoje rešenje, obavezno proverite da li je softver uređaja ažuriran. Proverite kako da ažurirate softver svog mobilnog uređaja sledećim redosledom. 

Korak 1. Idite na Podešavanja > Ažuriranje softvera.

Korak 2. Korak 2. Tapnite na Preuzmi i instaliraj

Korak 3. Pratite uputstva na ekranu.

Ovi problemi, koji se mogu javiti sa kamerom Note20, nisu kvarovi. 

Slučaj 1. Ako 8K video snimate izbliza sa Note20, možda će biti zamućen

Kada snimate 8K video sa Note20, koristi se telefoto sočivo, a telefoto sočivo ima žižnu daljinu od 30 cm. Kada snimate 8K video, trebalo bi da snimate na udaljenosti od najmanje 30 cm da biste dobili stabilan kvalitet videa.

Slučaj 2. Ako snimate bliski objekat sa Note20 Ultra sa zumom od 10x, slika možda neće biti u fokusu

Note20 Ultra koristi telefoto sočivo kada snima sa zumom od 10x ili više. Telefoto sočivo ima žižnu daljinu od 80 cm. Kada snimate sa 10x zumom, trebalo bi da snimate na udaljenosti od najmanje 80 cm da biste postigli stabilan kvalitet fotoaparata.

Zum 10X ili više.

① Slike snimljene sa zumom 1x

② Slike snimljene sa zumom od 10x na 80 cm ili manje

③ Slike snimljene sa zumom od 10x na 80 cm ili više

Slučaj 3. Ekran može da treperi kada snimate filmove u zatvorenom prostoru. Kada snimate u zatvorenom prostoru, mogu se pojaviti crne linije

Fluorescentna lampa treperi 60 puta u sekundi u skladu sa frekvencijom naizmenične struje (60Hz). Prilikom snimanja slike ili video zapisa kamerom pod fluorescentnim izvorom svetlosti, može se uhvatiti trenutno treperenje svetlosti koje golim okom ne može da se vidi, što može izazvati treperenje slike ili fenomen treperenja u kojem se na slici pojavljuju crne linije. Ovaj fenomen nastaje zbog karakteristika osvetljenja. Fluorescentne sijalice sa 3 talasne dužine, sijalice sa žarnom niti i LED osvetljenje uglavnom nemaju takve probleme.

Crne linije koje se pojavljuju.

Slučaj 4. U brzom pokretu, 8K video snimci mogu da se izobliče ili se zaostale slike mogu pojaviti na 8K video snimci

8K video je video specifikacija najveće rezolucije koju podržavaju pametni telefoni koji su do sada lansirani, što vam omogućava da precizno izrazite detalje. 8K video se snima pri 24 kadra u sekundi. U brzom pokretu, video može izgledati kao da se vuče ili zaostaje, ali ovo je prirodan fenomen, u zavisnosti od brzine kadrova. 8K filmovi su pogodni za snimanje detaljnih slika sa relativno malo pokreta, a za snimanje filmova sa punim pokretom, kao što su sportske aktivnosti, preporučujemo 4K ili FHD 60 kadrova u sekundi.

Slučaj 5. Vibracija se javlja kada se pritisne dugme za snimanje dok kamera radi

Model Note20/20 Ultra ima novu funkciju „vibracije na dodir“ kada kamera radi. Kada kupite proizvod, podrazumevano podešavanje je „UKLJ.“. a možete promeniti postavku u meniju podešavanja kamere.

  • Pokrenite aplikaciju kamere> Podešavanja (gore levo)> Isključite Vibraciju na dodir
Vibracija na dodir.

Napomena: Dostupna podešavanja i ekrani mogu da se razlikuju u zavisnosti od vašeg provajdera bežičnih usluga, verzije softvera i uređaja.

Ako primetite neobično ponašanje Samsung mobilnih telefona, tableta ili prenosnih uređaja, možete nam postaviti pitanje putem aplikacije Samsung Members.

Ovo nam omogućava da bliže pogledamo šta se dešava. Podaci su anonimni i čuvaju se samo za vreme trajanja istrage. Saznajte više o slanju izveštaja o grešci putem ' 'Kako se koristi aplikacija Samsung Members'.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window