Kako povezati vaš Galaxy pametni telefon sa automobilom koji koristi Android Auto

Nikada ne morate da skidate ruke sa volana uz punu podršku koju vam pruža Android Auto. Android Auto vam omogućava da preuzmete kontrolu nad ekranom automobila rekonstruiranjem ekrana i prikazivanjem svih potrebnih informacija ispred vas. Iskoristite velike prednosti i potražite korisne savete o tome kako povezati svoj automobil i mobilni uređaj pomoću aplikacije Android Auto. 

Pre nego što isprobate sledeće preporuke da bi rešili ovaj problem, obavezno proverite da li su softver vašeg uređaja i povezane aplikacije ažurirani. Provjerite kako da ažurirate softver svog mobilnog uređaja sledećim redosledom.


Korak 1.
 Idite na Podešavanja > Ažuriranje softvera.
Korak 2. Dodirnite Preuzmi i instaliraj.
Korak 3. Sledite uputstva na ekranu. 

Šta sve možete sa aplikacijom Android Auto


Povežite svoj telefon sa ekranom automobila. Aplikacija Android odmah će se prikazati. Možete dodirnuti da bi videli uputstva za vožnju ili tekstualne poruke pomoću glasovnih komandi. Takođe možete nazvati i prijatelja bez upotrebe ruku. Android Auto vam pomaže da se koncentrišete na vožnju i da uživate u vožnji. Povežite telefon i započnite.

Šta možete da uradite sa aplikacijom Android Auto

 • Navigacija
 • Muzička aplikacija
 • Telefonski poziv i SMS poruke
 • Google pomoćnik
Šta Android Auto može da uradi

Kako povezati telefon Galaxy sa automobilom

Korak 1. Proverite vaše vozilo.

 • Proverite da li su vaše vozilo ili stereo uređaj kompatibilni sa aplikacijom Android Auto.
 • Proverite da je aplikacija Android Auto uključena u podešavanja vašeg vozila. Ako vam treba pomoć, pogledajte priručnik za vozilo ili kontaktirajte proizvođača.
 • U nekim vozilima Android Auto je dodat kao ažuriranje. Ako je vaše vozilo na listi vozila koja podržavaju aplikaciju, ali Android Auto ipak ne funkcioniše, pokušajte da ažurirate sistem za informisanje i zabavu ili posetite lokalnog prodavca. Ako vam treba pomoć, pogledajte priručnik za vozilo ili kontaktirajte proizvođača. 

Korak 2. Proverite telefon.

 • Ako vaš telefon ima Android 10, ne trebate posebno da preuzimate Android Auto.
 • Ako vaš telefon ima Android 9 ili stariju verziju, morate da preuzmete Android Auto iz prodavnice Play Store.
 • Da bi Android Auto funkcionisao, vaša telefonska linija mora da omogući prenos podataka. Ako je vaš telefon povezan USB kablom, prevucite prstom od vrha ekrana nadole i kucnite na obaveštenje sa sistema Android. Izaberite opciju koja omogućava prenos datoteka.  

Korak 3. Povežite se i pokrenite.

 • Android Auto i vozilo može da se poveže pomoću Bluetootha ili USB kabla, a način povezivanja može da se razlikuje u zavisnosti od vozila i proizvođača.
 • Proverite da li je na ekranu prikazan Android Auto.
 • Iako većina USB kablova izgleda slično, među njima mogu postojati velike razlike u pogledu njihovog kvaliteta i brzine punjenja. Android Auto zahteva visokokvalitetni USB kabl koji može da podrži prenos podataka. Ako je moguće, koristite originalni kabl koji ste dobili uz uređaj.
Rješavanje problema sa vezom

Android Auto funkcioniše samo sa određenim uređajima, vozilima i USB kablovima. Ako imate problema sa povezivanjem vašeg telefona, proverite sledeću listu da biste rešili problem.

Kontrolna lista ako se ne možete povezati 

 • Android Auto preporučuje Android 6.0 ili noviju verziju.
 • Proverite da li postoje ažuriranja za Android Auto i uvek ažurirajte aplikaciju.
 • Iz bezbednosnih razloga je prvo povezivanje moguće samo kada je vozilo zaustavljeno.
 • Veza između aplikacije Android Auto i vozila je mogućapomoću Bluetootha ili USB kabla, a način povezivanja može se razlikovati u zavisnosti od vozila i proizvođača. Kod proizvođača vozila možete da proverite kako tačno povezati vozilo i Android Auto.
 • Koristite originalni Samsungov USB kabl (u zavisnosti od vozila, čak i originalni kabl možda neće biti kompatibilan). Pored toga, preporučuje se upotreba kratkog USB kabla, dužine do jednog metra.
 • Proverite da li ste povezani sa drugim vozilom.

Kako proveriti da li je li povezivanje sa drugim vozilom otežano
Korak 1. Isključite telefon iz automobila.
Korak 2. Otvorite aplikaciju Android Auto na svom telefonu.
Korak 3. Izaberite Meni > Podešavanja > Povezani automobili.
Korak 4. Uklonite oznaku pored postavke Dodaj nove automobile u Android Auto.
Korak 5. Pokušajte ponovo da priključite telefon u automobil.

Napomena: uverite se da je automobil kompatibilan sa aplikacijom Android Auto i da je Android Auto uključen. 

Napomena: snimke ekrana uređaja i meni mogu se razlikovati u zavisnosti od modela uređaja i verziji softvera.

Ako primetite neobično ponašanje Samsung mobilnih telefona, tableta ili nosivih uređaja, možete nam poslati pitanje preko aplikacije Samsung Members.

 

To nam omogućava da bolje pogledamo šta se dešava. Podaci su anonimni i čuvaju se samo tokom istraga. Saznajte više o tome kako da se pošalje izvještaj o grešci u uputstvima Kako se koristi aplikacija Samsung Members.

Kliknite na dugme "POŠALJI" da biste poslali povratnu informaciju. Hvala Vam na učešću.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama