Kako da izvršite vraćanje na fabrička podešavanja na Samsung Galaxy uređaju

Poslednji update : 03.09.2026

Vraćanje telefona na fabrička podešavanja vraća ga na podrazumevana fabrička podešavanja i briše sve lične podatke sačuvane na uređaju. Pre nego što počnete, obavezno napravite rezervnu kopiju svih važnih podataka, uključujući fotografije, video-zapise i dokumente.

Ekran telefona Samsung Galaxy sa ikonom za resetovanje na njemu.

Napomena: Nazivi menija, podešavanja i rasporedi ekrana mogu se razlikovati u zavisnosti od modela i verzije softvera.

Vraćanje na fabrička podešavanja vraća telefon na fabrička podešavanja i uklanja sve lične podatke. Pratite korake u nastavku da biste izvršili vraćanje na fabrička podešavanja.

Napomena: Ako je Samsung nalog prijavljen na uređaju, morate uneti lozinku za Samsung nalog da biste dovršili proces resetovanja.

Meni Podešavanja sa istaknutom opcijom Opšte upravljanje. Meni Podešavanja sa istaknutom opcijom Opšte upravljanje.

Korak 1. Otvorite Podešavanja > Izaberite Opšte upravljanje.

Meni Opšte upravljanje sa istaknutom opcijom Resetujte. Meni Opšte upravljanje sa istaknutom opcijom Resetujte.

Korak 2. Dodirnite Resetujte.

Ekran Resetujte sa istaknutom opcijom Fabričko resetovanje podataka. Ekran Resetujte sa istaknutom opcijom Fabričko resetovanje podataka.

Korak 3. Dodirnite Fabričko resetovanje podataka.

Ekran Fabričko resetovanje podataka sa istaknutim dugmetom Resetuj. Ekran Fabričko resetovanje podataka sa istaknutim dugmetom Resetuj.

Korak 4. Dodirnite Resetuj.

Ekran Resetujte sa istaknutim dugmetom Izbriši sve. Ekran Resetujte sa istaknutim dugmetom Izbriši sve.

Korak 5. Dodirnite Izbriši sve.

Ekran Samsung naloga sa nekoliko lozinki u polju za unos. Ekran Samsung naloga sa nekoliko lozinki u polju za unos.

Korak 6. Unesite lozinku za Samsung nalog da biste dovršili resetovanje.

Šta je Google FRP?

Google zaštita od vraćanja na fabrička podešavanja (FRP) je bezbednosna funkcija osmišljena da pomogne u zaštiti vašeg uređaja ako se izgubi ili bude ukraden.

Kada je Google nalog registrovan na uređaju, FRP može zahtevati verifikaciju naloga nakon vraćanja na fabrička podešavanja pre nego što uređaj može ponovo da se koristi.

Ova funkcija je uključena na Android uređajima koji koriste Android 5.1 (Lollipop) i novije verzije kao deo Google bezbednosne politike.

Kada se aktivira FRP?

FRP se aktivira kada se uređaj resetuje metodama koje nisu opcija Vraćanje na fabrička podešavanja u Podešavanjima.

Nakon ponovnog pokretanja uređaja, možda će biti potrebno da potvrdite Google nalog koji je prethodno bio registrovan na uređaju pre nego što podešavanje može da se nastavi.

Na uređajima sa Androidom 9 i novijim verzijama možda ćete moći i da potvrdite vlasništvo pomoću prethodno podešenog načina zaključavanja ekrana, kao što su šablon, PIN ili lozinka.

Napomena: Ako se ne sećate lozinke za Google nalog ili ne možete da dovršite verifikaciju Google naloga nakon resetovanja, posetite Samsung servisni centar za pomoć.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window