Pogledajte nove funkcije kamere na Galaxy S20 | S20+ | S20 Ultra

Kamere kod serije Galaxy S20 opremljene su potpuno novim sistemom kamere, koji se jednostavno koristi i uključuje nove funkcije za dodatno unapređenje tehnologije video-snimaka i selfija.

Opcijom za jedan snimak, možete da kreirate isečke fotografija svakog trenutka, kao i naprednu funkciju uveličavanja za fotografisanje na udaljenosti od više desetina metara. Nova tehnologija kamere takođe pruža unapređeno fotografisanje u uslovima loše osvetljenosti, za fotografisanje na otvorenom prostoru uveče.

Uporedite specifikacije kamere

Svi modeli serije Galaxy S20 imaju jednu prednju kameru, koja upotpunjuje dizajn pametnog telefona bez okvira, ali to ne znači da se narušavaju performanse i funkcije. S20 Ultra je opremljen objektivom kamere od 40 MP kojim se postiže vrhunski izgled.

Razlike između kamera serije Galaxy S20 ogledaju se u zadnjoj kameri. S20 ima zadnju trostruku kameru, dok S20+ i S20 Ultra imaju četvorostruku kameru. Pored toga, kamere DepthVision mere razdaljinu između kamere i predmeta da bi se lakše izoštrili portreti i AR (izmenjena realnost).

slika na kojoj se porede Galaxy S20 uređaji
S20 Camera Specification

Galaxy S20

Galaxy S20+

Galaxy S20 Ultra

Prednja kamera

Selfi od 10 MP

Selfi od 10 MP

Selfi od 40 MP

Ultraširoka kamera

Ultraširoka od 12 MP

Ultraširoka od 12 MP

Ultraširoka od 12 MP

Širokougaona kamera

Širokougaona od 12 MP

Širokougaona od 12 MP

Širokougaona od 108 MP

Telefoto kamera

Telefoto od 64 MP

Telefoto od 64 MP

Telefoto od 48 MP

ToF kamera

-

*DepthVision

*DepthVision

Napomena: *DepthVision kamera je Time of Flight (ToF) kamera koja može da procenjuje dubinu i udaljenost da bi kvalitet vaše fotografije unapredio za nekoliko nivoa.

100x uveličavanje udaljenih objekata (samo S20 Ultra)

Ogroman prikaz prisutan kod serije Galaxy S20 ima istu rezoluciju kao Quad HD + 3200 x 1440, iako se modeli razlikuju po veličini. Stopa osvežavanja od 120 Hz kod serije Galaxy S20 funkcioniše u režimu Full HD + 2400 x 1080, dok rezolucija Quad HD + 3200 x 1440 funkcioniše pri 60 Hz.

Galaxy S20 i Galaxy S20+ podržavaju hibridno optičko uveličavanje do 3x i digitalno uveličavanje u super rezoluciji do 30x , dok Galaxy S20 Ultra pruža hibridno optičko uveličavanje od 10x i digitalno uveličavanje u super rezoluciji od 100x . Iako je tačno da se digitalno uveličavanje ne koristi u praksi zbog problema sa pogoršanjem kvaliteta slike, očigledno je da digitalno uveličavanje u super rezoluciji od 100x pokazuje jasnu razliku u odnosu na druge proizvode.

pokretna slika psa pomoću uveličavanja objekta

Svetliji, jasniji tamni režim

Nova serija Galaxy S20 takođe obezbeđuje mogućnost snimanja svetlih i živopisnih fotografija čak i u uslovima loše osvetljenosti. Veće dimenzije senzora omogućavaju više svetla tokom noći.

Tamni režim i HDR (visoki dinamički opseg) čak vam omogućavaju da postignete odgovarajuću osvetljenost i zatamnjenost. Fotografije snimljene u tamnom režimu jasnije su i svetlije.

pokretna slika sveće pomoću Tamnog režima

Prilagodi moj filter kamere

Serija Galaxy S20 može da izvlači različite filtere boja iz slika i da ih primeni na vašu prvobitnu fotografiju, čak i da promeni boju slike pomoću njih. Omogućavaju vam da kreirate posebne fotografije. 

Kada želite da fotografišete primenom omiljenog efekta, samo sačuvajte sliku u aplikaciji Galerija i AI serije Galaxy S20 izdvaja filter boja na osnovu baze podataka filtera.

Kako se koriste Moji filteri

1. korak Otvorite aplikaciju Kamera i dodirnite ikonicu Filter koja se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Kada dodirnete, prebaciće vas na naredni ekran sa prikazom Moji filteri. 
2. korak Dodirnite dugme (+) da kreirate novi filter i aplikacija Galerija se otvara u vašem telefonu.

slika uređaja Galaxy S20 pomoću funkcije filter

3. korak Dodirnite Slike ili Albumi da pronađete fotografiju koja sadrži filter koji želite.
4. korak Nakon što dodirnete fotografiju, pojavljuje se kao sličica. Dodirnite naziv filtera da ga preimenujete i Sačuvaj da ga dodate.

slika uređaja Galaxy S20 pomoću funkcije Moji filteri

Napomena:

  • Da biste uklonili filter, držite pritisak na kreiranom filteru i zatim dodirnite Izbriši.
  • Vaši filteri se takođe mogu organizovati tako što ćete ih dodirnuti i zadržati ili prevući različitim redosledom.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama