Loš kvalitet slike prilikom deljenja fotografija na Instagram

Slike koje se podele na Instagramu ograničene su određenim horizontalnim i vertikalnim dimenzijama slike. Preferirani vertikalni i horizontalni pikseli određeni su od strane Instagrama i postavljeni su na četiri različite dimenzije. Za više detalja pogledajte objašnjenje u nastavku.

Pre nego što isprobate dolenavedene preporuke, obavezno proverite da li su softver vašeg uređaja i povezane aplikacije ažurirani na najnoviju verziju. Za ažuriranje softvera mobilnog uređaja pratite sledeće korake:

1. korak Idite u Podešavanja > Ažuriranje softvera.

2. korak Dodirnite Preuzimanje i instalacija.

3. korak Pratite uputstva na ekranu.

Horizontalne i vertikalne dimenzije slike na Instagramu

Instagram preporučuje ukupno četiri dimenzije slike korisnicima. Te dimenzije su 1:1, 4:5, 1.91:1 i 9:16. Prilikom deljenja slika koje su izvan ovih dimenzija, slike se automatski prilagođavaju postavljenim dimenzijama i mogu biti odsečene tokom tog postupka.

Horizontalni i vertikalni standardi slike na Instagramu

Primer slike čiji je originalni odnos strana 10:16 prilagođen na 1:1 nakon otpremanja na Instagram

Širina slike na Instagramu

Optimalna širina slike koja se deli na Instagram je 1080 piksela. Ako korisnik podeli sliku visoke rezolucije, rezolucija slike se automatski komprimuje na 1080 piksela. Nakon ovog procesa može se činiti da je kvalitet slike smanjen, naročito u poređenju sa originalom.

Originalna slika Originalna slika

Original

Otpremljena na Instagram Otpremljena na Instagram

Otpremljena na Instagram

Napomena:

  • Preuzmite najnoviju verziju aplikacije Instagram. Podesite širinu fotografije na 1080 piksela i podesite sliku u skladu sa standardom koji preporučuje Instagram.
  • Snimci ekrana uređaja i menija mogu da variraju u zavisnosti od modela uređaja i verzije softvera.

Kako se koristi aplikacija Samsung Members

Ako iskusite poteškoće u radu Samsung mobilnih uređaja, tableta ili nosivih uređaja, možete da nam pošaljete pitanje u aplikaciji Samsung Members. Saznajte više o slanju izveštaja o greški.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama