Kako podesiti univerzalni daljinski upravljač preko MBR-a

Koliko daljinskih upravljača imate za svoj Smart TV i povezane spoljašnje uređaje? Preko funkcije MBR, potreban vam je samo jedan daljinski upravljač da biste upravljali svima njima. Uživajte u praktičnijem iskustvu koje MBR nudi.

Šta je MBR?


MBR je skraćenica za Multi Brand Remote (Daljinski upravljač za više brendova), a takođe je poznat pod nazivom univerzalni daljinski upravljač ili One Remote. Ova funkcija će vam omogućiti da prekinete sa korišćenjem više daljinskih upravljača za različite uređaje povezane sa vašim televizorom. Pomoću jednog Samsung daljinskog upravljača, jednostavno možete da kontrolišete sve spoljašnje uređaje, kao što su kućni bioskop, igračka konzola i Blu-ray plajeri. 

Univerzalni daljinski upravljač

Početno podešavanje MBR-a za novi televizor


Kada podesite potpuno novi Samsung televizor, postoji korak za početno podešavanje MBR-a. Pratite uputstva na ekranu. Da biste identifikovali spoljašnje uređaje, povežite ih sve na svoj televizor i uključite ih. Televizor će automatski detektovati i registrovati spoljašnje uređaje. 

Početno podešavanje MBR-a

Podešavanje MBR-a za novi spoljašnji uređaj


Ako Smart TV ne detektuje automatski spoljašnje uređaje, možete da podesite MBR direktno na televizoru. Pratite korake u nastavku da biste ručno podesili MBR.


1. korak
 Pritisnite dugme Home i zatim koristite univerzalni daljinski upravljač u meniju Source.

Podešavanje MBR-a, korak 01

2. korak Izaberite New Device.

'Podešavanje MBR-a, korak 02

3. korak Izaberite vrstu uređaja na ekranu televizora.

Podešavanje MBR-a, korak 03

4. korak Pratite uputstva na ekranu da da završite podešavanje.

Napomena:

  • Funkcija MBR je podržana samo preko Bluetooth daljinskog upravljača. Međutim, od modela za 2019. godinu, funkcija MBR je podržana čak i ako se ne radi o Bluetooth daljinskom upravljaču.
  • Određeni spoljašnji uređaji povezani sa televizorom možda neće podržati funkciju MBR.
  • Postarajte se da nema prepreka ispred spoljašnjeg uređaja ili logotipa televizora. To može da dovede do problema sa signalom.
  • Slike ekrana uređaja i meni dati su samo kao uzorci na engleskom jeziku – dostupne su i na jeziku vaše države.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama