Kako se koriste Tap View i Multi View

Tap View i Multi View su korisne funkcije za deljenje ekrana. Tap View vam omogućava da preslikate sadržaj telefona jednim dodirom uređaja i televizora, a Multi View vam obezbeđuje beskrajne mogućnosti za deljenje ekrana i prikaz nekoliko vrsta sadržaja istovremeno. Korisnici mogu da podele željene sadržaje na različite velike ekrane.

Dodirnite telefonom televizor da preslikate sadržaj na televizor

Ako želite da prenesete sadržaje kao što su fotografije i video-zapisi sa mobilnog uređaja na televizor, samo ga postavite u blizini televizora. Kada blago dodirnete, odmah se preslikava, a sve to je Tap View. Jednostavnije, brže, praktičnije i jednostavnije preslikavanje ekrana bez potrebe da se pristupi Wi-Fi mreži ili podacima da biste podelili zabavno iskustvo u svakodnevnom životu.
 

Postarajte se da dodirivanje između uređaja bude nežno da ne biste slučajno oštetili uređaje i izbegavajte da uređajem dodirnete ugao televizora ili direktno ekran televizora. Možete telefon da ubacite u zaštitnu futrolu za dodatnu bezbednost po potrebi. Za najbolje rezultate treba da uređajem dodirujete vrh ili bočnu stranu televizora.

žena ostvaruje kontakt dodirivanjem između telefona i televizora

Napomena: Dostupni su samo modeli televizora TU7000 i noviji modeli (uključujući Lifestyle/Outdoor TV) i Samsung Galaxy modele. (Android 8.1 i novije serije)

Kako se podešava Tap View

Da biste koristili Tap View, morate da uključite funkciju Tap view u aplikaciji SmartThings na telefonu.
 

1. korak Na telefonu otvorite mobilnu aplikaciju SmartThings, a zatim dodirnite ikonicu Meni (tri horizontalne linije).

2. korak Dodirnite Podešavanja, a zatim prevucite do Tap view. Dodirnite prekidač da uključite.

3. korak Primaknite telefon televizoru, a zatim dodirnite obaveštenje za omogućavanje detekcije prisustva telefona kada se pojavi na ekranu telefona.

aplikacija smartthings na ekranu za podešavanje tap view

Napomena:

 • Da biste mogli da koristite Tap View, ažurirajte aplikaciju SmartThings na verziju 1.7.45 ili noviju verziju. Dostupna je za preuzimanje u prodavnici Google Play Store ili Apple App Store.
 • Kada pokrenete preslikavanje, morate da otkažete režim uštede energije u režimu Napajanje.
 • Proverite da li je usluga Smart View omogućena na vašem televizoru. (Podešavanja > Opšte > Menadžer eksternih uređaja > Menadžer za povezivanje uređaja > Pristup obaveštenjima)
OPREZ: Obavezno blago ostvarite kontakt dodirivanjem

Da biste izbegli nenamerno oštećenje uređaja, morate da ostvarite blagi kontakt Direktno ostvarivanje kontakta dodirom između uređaja i televizora na ekranu ili u uglu televizora može da izazove ozbiljno oštećenje ekrana. Možete telefon da ubacite u zaštitnu futrolu za dodatnu bezbednost po potrebi. Za najbolje rezultate treba da poleđinom telefona dodirnete vrh ili bočnu stranu okvira televizora.
 

 • Nemojte telefonom da dodirujete ekran i uglove.
 • Prekrijte futrolu pametnog telefona i blago dodirnite spoljašnji okvir.
oprezno ostvarivanje kontakta

Multi View na velikom ekranu

Funkcija Multi View vam omogućava da istovremeno reprodukujete dva sadržaja na televizoru. Na levom ekranu možete da gledate medije različitih izvora kao što su STB, tv tjuner, aplikacije, Blu-ray plejeri ili igračke konzole dok preslikavate telefon na desni ekran. Povežite svoj uređaj i prilagodite veličinu i podešavanja zvuka po želji. Multitasking na velikom ekranu QLED TV-a je lak i jednostavan.

Ekran multi view sa dva podeljena ekrana

Napomena: Dostupno samo za model TU8500 (NIKE-L) i novije modele.

Kako se koristi Multi View

Način upotrebe usluge Multi View razlikuje se u zavisnosti od toga koji uređaj je povezan sa televizorom.
 

Na primer, da biste gledali ekran mobilnog uređaja ili računara u Multi View, jednostavno povežite uređaj preslikavanjem (razlikuje se u zavisnosti od operativnog sistema: Smart View / Preslikavanje ekrana / Airplay2 / Projekcija na ekran). Takođe, ako želite da gledate ekran eksternog uređaja kao što je igračka konzola u Multi View, idite u meni Biranje sadržaja i izaberite uređaj sa liste. Možete da vidite više kombinacija ekrana Multi View u nastavku, a možete i da izaberete i podesite sadržaje svakog ekrana biranjem desnog i levog ekrana.

multi view uređivanje ekrana

 • Biranje sadržaja: Izaberite sadržaj koji će se prikazati na levoj ili desnoj strani ekrana.
 • Prikaz mobilnog uređaja / kamere: Preslikajte ili emitujte sadržaj telefona na TV ekran pomoću dugmeta Smart View / Preslikavanje ekrana na  Android mobilnom uređaju ili dugmeta Airplay2 na iOS uređaju. Preslikavanje laptop računara / Ekrana računara pomoću funkcije Projekcija na ekran. Izaberite povezanu SmartThings kameru ili možete da izaberete povezanu Webcam.
 • Veličina ekrana: Podesite veličinu oba ekrana za gledanje po želji. Na primer, možete da postavite manji prozor u gornji desni ugao ili da koristite prikaz podeljenog ekrana da podjednako vidite oba ekrana.
 • Položaj za PIP (slika u slici): Izaberite položaj manjeg ekrana kada se prikazuje na glavnom ekranu. Možete da izaberete gornji levi i gornji desni ugao ili donji levi i donji desni ugao za manji ekran. Ako vam se ne sviđa položaj u koji ste postavili manji ekran, uvek možete da ga promenite kasnije.
 • Reprodukcija zvuka: Povežite svoje Bluetooth/bežične zvučne uređaje za svaki prozor. 2 osobe mogu da uživaju u oba ekrana povezivanjem bubica/slušalica sa oba ekrana.
 • Raspodela zvuka: Izaberite ovu opciju da slušate zvuk sa oba ekrana istovremeno. Televizor i zvučnici eksternog uređaja reprodukuju zvuk istovremeno.

Napomena: Slike ekrana uređaja i meni dati su samo kao uzorak na engleskom jeziku, a dostupne su na jeziku vaše države.

Vrsta ekrana za Multi View
tri različite vrste ekrana za multi view

 1. Ekran mobilnog uređaja: Kada preslikate pametan telefon, možete da vidite preslikan telefon na desnom ekranu u Multi View. Možete da preslikate fotografije, video-zapise i poruke i da uživate u reprodukciji na velikom ekranu.
 2. Ekran televizora ili računara: Kada preslikate računar, koji se emituje sa TV aplikacije, ili IoT kamere, Multi View ekran se deli ujednačeno. Na primer, možete da igrate igru na levom ekranu dok gledate video-tutorijal za igru sa laptop računara na desnom ekranu.
 3. PIP ekran: Takođe možete da podesite PIP (slika u slici). Praktično je da aktivirate druge željene sadržaje na malom ekranu dok gledate film ili sportski događaj.

Prebacivanje na prikaz preko celog ekrana

prikaz preko celog ekrana za multi view

 • Da biste se prebacili na prikaz preko celog ekrana, izaberite jedan od ekrana Multi View i pritisnite dugme za izbor. Sada možete da upravljate aplikacijama i izvorima.
 • Da biste se vratili na prethodni prikaz više ekrana, pritisnite i zadržite taster Natrag na daljinskom upravljaču.
 • Da biste u potpunosti završili uslugu Multi View , pritisnite i zadržite taster Natrag na daljinskom upravljaču dok održavate fokus na obe strane.

Napomena: Ako želite da emitujete YouTube video-sadržaje uvek u režimu prikaza preko celog ekrana, možete da promenite podešavanje. (Podešavanje – Opšte – Pametna funkcija – Automatsko pokretanje Multi View emitovanja „Isključeno”)

Kombinacije ekrana

Možete da koristite drugačije kombinacije izvora u zavisnosti od toga koji Samsung TV imate.


QLED TV-i
 

 • Na levom ekranu: Možete da pokrenete TV tjuner, HDMI uređaje ili neke TV aplikacije.
 • Na desnom ekranu: Možete da preslikate ekran (Android)/Airplay2(iOS), da emitujete sadržaj sa telefona ili da izaberete povezanu kameru.  
   

UHD televizori
 

 • Na levom ekranu: Možete da reprodukujete TV tjuner ili HDMI uređaje.
 • Na desnom ekranu: Možete da preslikate ekran (Android) telefona. 
   

Podržani mobilni uređaji / uređaji
 

 • Podrška za preslikavanje ekrana kompatibilnih uređaja uključujući pametne telefone i tablete. (Android 4.2 i novije verzije)
 • Podrška za uređaje kompatibilne sa  Airplay 2 uključujući iPhone, iPad, iPod touch ili Mac book.
 • ​Laptop računari / računari sa sistemom Windows 10 
   

Podržane kamere
 

 • Logitech HD Pro Webcam C920
 • Logitech HD Pro Webcam C920S
 • Logitech C922 Pro Stream Webcam
 • Logitech C922X Pro Stream Webcam
 • Logitech C925E
 • Logitech C930e

Napomena: Lista podržanih mobilnih uređaja i USB kamera može da se ažurira bez obaveštenja.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama