Vad betyder aviseringsindikatorns färger på min Samsung Galaxy smartphone?

LED-indikatorn sitter i övre vänstra hörnet på framsidan av enheten. Den kan lysa i olika färger, bland annat blått, rött och grönt.

Dessa färger används för standardaviseringar och funktioner på enheten.

Blått

Pulserar: enheten stängs av eller slås på.

Blinkar: det finns en oläst avisering (missat samtal, meddelande osv.) eller så pågår röstinspelning.

Rött

Svagt sken: ansluten till en laddare och laddning pågår.

Blinkar: ansluten till en laddare men laddar inte, alternativt är batteriet på väg att bli urladdat.

Grönt

Svagt sken: ansluten till en laddare och fulladdad.

Blinkar: fulladdad.

Andra färger

Din Samsung-enhet har ovanstående färgaviseringar men kan blinka i andra färger (till exempel vitt, lila eller rosa) om du har installerat tredjepartsappar som använder LED-aviseringar.

Din LED kan exempelvis blinka vitt för en avisering från Whatsapp.

Om enheten blinkar i en färg som du inte känner igen och som inte ingår i Samsungs aviseringsfärger kan det bero på en ny app som du har laddat ner.

Tredjepartsappen kan ha en inställning som gör det möjligt att stänga av aviseringen, eller så kan du stänga av vissa funktioner och aviseringar på själva enheten.

Följ instruktionerna nedan för att stänga av och slå på LED-aviseringar.

Observera att skärmarna och stegen kan skilja sig åt något mellan olika enheter och operativsystem:

1 Välj "Programskärmen".
2 Välj "Inställning".
3 Det tredje steget varierar beroende på enhet. Välj det steg som bäst motsvarar det som visas på din enhet.

Om du vet att din enhet har Android KitKat eller Marshmallow väljer du "Display".

Om du vet att din enhet har Android Lollipop väljer du "Ljud och aviseringar".

Skicka Epost till Oss

Vårt mål är att besvara ert mail inom 3 arbetsdagar