Foodpairing: tech tool voor foodies, bartenders en chefs

Door Samsung België 13.09.2016

foodpairing app food

Niet direct voor de hand liggende of zelfs bizarre combinaties van verschillende ingrediënten kunnen zomaar heel goed bij elkaar smaken. Denk maar aan chocolade met peper of aardbei met komkommer. Deze laatste komt uit Foodpairing: de online tool waarmee creatief koken heel gemakkelijk wordt. Hoe werkt het?

Mensen worden steeds avontuurlijker, we willen ervaringen in plaats van routine. Beleving wordt steeds belangrijker. Zo ook de smaakbeleving. Als chef is het niet altijd gemakkelijk om je gasten te blijven verrassen. Daar is nu een tool voor ontwikkeld. Door middel van geuren en aromaprofielen wordt gekeken naar verschillende ingrediënten en hoe deze bij elkaar passen. De interacties tussen de verschillende moleculen worden in kaart gebracht met behulp van een database. Hiervan wordt een analyse gemaakt (de Foodpairing Tree) en deze wordt veel gebruikt door chefs en bartenders om unieke combinaties te maken.

Online tool voor Foodies


De online Foodpairing tool is zeker niet alleen voor chefs en bartenders, ook jij als foodie kunt er gewoon gebruik van maken via de website. De analyse laat direct alle ingrediënten zien die goed matchen met één centraal ingrediënt. Sommige combinaties zijn totaal niet voor de hand liggend, maar ook klassieke combinaties worden getoond. Foodpairing helpt je dus om snel nieuwe en unieke smaakcombinaties te ontdekken. Op het moment is het bedrijf al werkzaam in meer dan vijftig landen.

Food meets science

Foodpairing app


De Foodpairing methode is een op wetenschap gebaseerde methode. Er wordt gekeken naar verschillende factoren van een ingrediënt, waaronder aroma. Als twee ingrediënten een aantal aromatische factoren gemeen hebben, dan is het waarschijnlijk dat ze goed samengaan in een recept (ook al verwacht je het in eerste instantie misschien niet). Aardbeien gaan bijvoorbeeld goed samen met basilicum omdat ze bepaalde citrus aroma's delen.

Maak een recept

Als je zelf een recept wilt ontwikkelen is het kiezen van je ingrediënten de eerste stap in het creatieve proces. Foodpairing kan dit gemakkelijker maken en komt met een hele wereld aan nieuwe smaakcombinaties. Ook voor cocktails werkt Foodpairing goed, met informatie over kruiden, specerijen, fruit en bloemen maak jij de meest bijzondere drankjes klaar.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy Tab S2

Galaxy Tab S2