Lagere cijfers door laptop in collegezaal – hoe je met de Tab S3 en de S Pen deze barrière doorbreekt

Door Samsung België 11.10.2017

Tab S3 en de S Pen

Uit onderzoek blijkt dat studenten lesstof minder goed opnemen als ze meetypen op een laptop, in plaats van dat ze met pen en papier meeschrijven. De student komt hiermee voor een dilemma te staan: wil je je notities digitaal snel kunnen terugvinden? Of wil je tijdens het college zoveel mogelijk informatie meekrijgen?

Tegenwoordig is de laptop niet meer weg te denken uit de collegezaal. Het is makkelijk om mee te typen en je hebt je aantekeningen direct digitaal. Losse vellen papier en verschillende schriftjes met aantekeningen zijn natuurlijk ook niet meer ideaal. Toch blijkt er een keerzijde, studenten zijn eerder afgeleid met een laptop op hun bureau en ze nemen informatie minder goed op als ze meetypen in plaats van meeschrijven.

Lagere cijfers door laptop

tab s3 s pen

Uit onderzoeken blijkt dat studenten die aantekeningen met de laptop maken, lager scoren bij tentamens. Dit in tegenstelling tot degenen die met de hand aantekeningen maken. Dit kan wel een punt schelen. Hoogleraar onderwijspsychologie aan de Open Universiteit Paul Kirschner legt in het Nederlandse actualiteitenprogramma Nieuwsuur uit dat de huidige generatie zo snel kan typen dat ze, datgene wat wordt gezegd in de collegezaal, bijna letterlijk kan overtypen. Maar hierdoor verwerken de hersenen de informatie niet. Wanneer je schrijft maak je een motorisch geheugenspoor waardoor een uitgebreider patroon van hersenactiviteit kan plaatsvinden.

Meeschrijven, maar wel digitaal opslaan

Tab S3 studie Samsung

Sommige studenten kiezen ervoor om met de hand mee te schrijven en het vervolgens met hun computer overtypen en opslaan, al is dat meer werk. En in sommige collegezalen moeten ze wel, omdat er geen laptops zijn toegestaan. Maar omdat er geen universeel laptopbeleid is, zijn laptops in veel collegezalen gewoon toegestaan. Bovendien hebben veel studenten geen idee dat het invloed heeft op de manier waarop ze de stof opnemen. Best of both worlds is de Samsung Galaxy Tab S3 . Want met de bijgeleverde S Pen kan de student gewoon meeschrijven. En omdat er dus wel een motorisch geheugenspoor wordt aangemaakt in de hersenen, neem je de colleges beter in je op. En doordat deze aantekeningen dus direct digitaal worden opgeslagen, zijn ze later beter terug te vinden.

S Pen schrijft als een balpen

S Pen

De Galaxy Tab S3 heeft het slanke uiterlijk van een smartphone, maar alle voordelen van een tablet. Schrijven met de S Pen gaat heel natuurlijk. Door het nieuwe design voelt en schrijft de S Pen precies hetzelfde als je balpen en opladen is niet nodig. De doorsnede van 9.4 mm geeft een stabiele, comfortabele grip. En de punt is versmald tot 0,7 mm zodat je handschrift duidelijk en natuurlijk is. De S Pen kan veel meer dan een ‘ normale pen ’ door de speciale apps. Je kunt notities maken met Samsung Notes en deze heel gemakkelijk opslaan in de Samsung Cloud, waarbij je 15 GB opslag gratis krijgt. En wil je na je college toch liever gewoon weer typen? Dan gebruik je het speciale toetsenbord die een rechtstreekse koppeling heeft met de Galaxy Tab S3 en dus in een tel op zijn plek zit.

Een oplossing die het leven vergemakkelijkt, maar de studieprestaties niet aantast.

Speciaal voor jou geselecteerd:
• Waarom de S Pen creatieve digital nomads meer vrijheid biedt om te reizen én te werken
8 apps om je productiviteit te boosten
3 redenen waarom dit het tijdperk van de digital nomads is

Meer travel inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

INTERESSANT VOOR JOU

Apps boost productiviteit

8 apps om je productiviteit te boosten

Digital Nomad innovatie

3 redenen waarom dit het tijdperk van de digital nomads is

GERELATEERDE PRODUCTEN

Tab S3

Tab S3