Wat is Samsung DeX

Home > Samsung GSM > Wat is Samsung DeX

Samsung Smartphone header

Samsung DeX Station is een docking station van Samsung, speciaal voor jouw Samsung S8 en S8+, onze vlaggenschepen op het gebied van smartphones. Maar het is niet zomaar een docking station voor je smartphone. Met Samsung DeX tover je jouw S8 of S8+ in een handomdraai om in een volwaardige computer.

Samsung docking station

Het nieuwe Samsung docking station luistert naar de naam DeX Station en we hebben het speciaal ontworpen om nog productiever te kunnen zijn met jouw smartphone. De naam DeX staat voor Desktop Extension Dock en die naam geeft eigenlijk al aan wat je er precies mee kunt. Dit docking station laat je jouw Samsung Galaxy S8 gebruiken als een desktop-pc. Dat is heel handig als je even nóg productiever wilt zijn met je smartphone. Jouw Samsung Galaxy S8 past perfect in het docking station en het scherm van je GSM zie je in een speciale desktopmodus in Full HD terug op je monitor. In de screen mirroring modus ben je in staat om 4K beeld weer te geven, handig als je een serie of film wilt kijken.

Als je bijvoorbeeld een e-mail wilt versturen, aan een verslag wilt werken, iets met spreadsheets wilt doen of op een andere manier een groter scherm nodig hebt, dan is Samsung DeX dé oplossing. Je apps hebben een ruimere vormgeving en je kunt handig een toetsenbord en een muis gebruiken, maar ook andere Android apps werken gewoon zoals je gewend bent in de DeX modus. Als je al aan een bericht of aan iets anders begonnen bent, dan kun je er eenvoudigweg op het grote scherm mee verdergaan. En als je plotseling weer moet gaan, haal je jouw Samsung Galaxy S8 weer uit het docking station en ga je onderweg verder met het werk waar je was gebleven. De productiviteitsapplicaties van Microsoft en Google zijn geoptimaliseerd voor DeX. Je kan hierdoor multitasken met meerdere programma's in schaalbare Multi Windows, zoals je dat bij een desktop-pc gewend bent. Verder werkt 'kopiëren en plakken' ook op dezelfde manier als op een desktop-pc.

Met de Samsung DeX werk je eenvoudiger, sneller en slimmer. Echte multitasking, mogelijk gemaakt door jouw Samsung Galaxy S8 en de Samsung DeX Station.

Hoe werkt Samsung DeX?

Hoe werkt het precies? Heel makkelijk, zoals je van Samsung gewend bent. Je moet alleen even alle benodigde onderdelen hebben. Dat zijn:

1. Een monitor of een tv-scherm met een HDMI-aansluiting
2. Een muis en een toetsenbord (bedraad, bluetooth of draadloos)
3. Een HDMI-kabel om de Samsung DeX met je monitor te verbinden

Sluit alles aan en druk jouw Samsung Galaxy S8 of S8+ in het docking station. De speciale desktop-software waarmee de Samsung DeX is uitgerust tovert de interface van je GSM direct om in een speciale desktopmodus op het scherm. Nu kun je makkelijk werken. Zelfs de programma's van Microsoft Office, zoals Word, Excel en PowerPoint kun je gebruiken. Wil je beelden bewerken? Dan kan dat heel makkelijk met Photoshop Lightroom. Om lekker te kunnen werken op het grote scherm kun je de speciale apps downloaden.

Op dit filmpje zie je goed hoe makkelijk je de Samsung DeX in jouw leven kunt integreren.

Welke aansluitingen heeft de Samsung DeX?

De Samsung DeX docking station hebben we een aantal handige uitgangen meegegeven. Voor de stroomvoorziening maken we gebruik van een USB-C-poort, dit is dezelfde aansluiting als van je huidige S8 of S8 plus, maar voor het gebruiksgemak leveren we een extra exemplaar mee bij je DeX station. Daarnaast tref je de HDMI-poort aan waarmee je jouw content in haarscherpe Full HD-kwaliteit op je tv of monitor krijgt. Ook heeft de Samsung DeX nog twee USB 2.0-aansluitingen waaraan je jouw toetsenbord en muis kunt aansluiten. Draadloos koppelen via een Bluetooth-verbinding behoort ook tot de mogelijkheden. Via de ethernetpoort kun je jouw internetkabel aansluiten. Desgewenst kun je uiteraard ook van wifi gebruikmaken.

De Samsung DeX Station ondersteunt Adaptive Fast Charging. Hierdoor laadt jouw Samsung razendsnel op, tot wel 75% sneller dan met een standaardlader. Voor de nodige verkoeling is de Samsung DeX voorzien van een ingebouwde ventilator. Zo hoef je niet bang te zijn dat je GSM het tijdens zijn desktopwerk te heet krijgt.

Al met al is de Samsung DeX naar onze onbescheiden mening een ideaal accessoire voor op kantoor of als handig hulpje bij je studie.

Voordelen Samsung DeX

De voordelen van Samsung DeX zijn duidelijk: je tovert je smartphone direct om in een desktop-pc. Je hebt eigenlijk niks meer nodig, behalve jouw Galaxy S8 en de Samsung DeX. De hard- en software van jouw GSM zijn zo krachtig dat je er zware toepassingen als grote tekstdocumenten, presentaties en grote afbeeldingen mee kunt openen en bewerken, terwijl je ook berichten kunt blijven ontvangen en versturen met je GSM. En ja, je kunt ook gewoon bellen terwijl je Samsung DeX in z'n dock zit.

Maar om alle voordelen van Samsung DeX te ontdekken, moet je het eigenlijk zelf ervaren. We nodigen je van harte uit om te proberen wat jij van Samsung DeX vindt.

samsung-dex-station-pack

GERELATEERDE PRODUCTEN

samsung-dex-station-pack

Samsung DeX Station

INTERESSANT VOOR JOU

Samsung smartphone GSM kaarsjes

Nieuwste Samsung GSM