Samsung Serif TV

Home > Samsung Televisie > Samsung Serif TV

Samsung curved smart TV walvis

Samsung Serif TV rekent af met het idee dat een tv superplat moet zijn. De Serif TV is vormgegeven met een schreefletter in gedachten. Dat is een lettertype met horizontale streepjes - de schreven - die de leesbaarheid bevorderen. Nu kun je niet alleen met schreven lezen, maar ook schreven kijken. Mogen we je voorstellen aan onze allermooiste tv ooit?

De Samsung Serif TV is tot stand gekomen in samenwerking met de 'designbroers' Ronan en Erwan Bouroullec.

Een televisie met karakter

Erwan: 'We wilden een tv ontwerpen met meer karakter dan andere tv's. Een belangrijk punt was om weg te gaan van het ultraplatte design dat zoveel tv's kenmerkt. Een zwart plat scherm is maar een zwart plat scherm.' Voor meer inzichten in het design van de Serif TV, lees je ons interview met Erwan Bouroullec.

De broers ontworpen de tv als een meubelstuk. Je kunt 'm overal neerzetten waar je wilt.

De zijkant van de tv lijkt op een hoofdletter I in een serif-lettertype. De tv heeft dus een verbreding aan de bovenzijde en de onderzijde, waardoor hij zonder standaard op een kast of een ander meubel kan staan.

Samsung Serif Design TV kat

Je kunt de tv met een vierpotige standaard ook los op de vloer zetten, voor een ruimtelijk effect. Door de bredere bovenzijde kun je eindelijk ook weer een beeldje, een vaasje of een fotolijstjes op je tv zetten. En als je een kat hebt, dan zul ze zien dat die ook weer een plekje op de tv weet te vinden.

Design van buiten en van binnen

De Serif TV heeft een vriendelijk en minimalistisch design. Hij is ontworpen met het idee dat hij in elke moderne leefomgeving moet passen. Een tv die gezien mag worden, ook als hij uitstaat.
Naast de buitenkant van de tv ontwierpen de broers ook de
gebruikersinterface en de afstandsbediening.

De tv beschikt over een soort pauzefunctie, waarbij een doorschijnende laag over het beeld wordt geprojecteerd. Handig voor tijdens reclames bijvoorbeeld, of als je bezoek krijgt en je de tv nog niet helemaal uit wilt zetten.

Alle ingangen en draden zijn verborgen achter een paneel, waardoor de tv niet per se voor een muur hoeft te staan.

Technische specificaties van de Samsung Serif TV

De Serif TV is er in drie maten: 40 inch (normaal), 32 inch (medium) en 24 inch (mini). De mini-uitvoering is er in het wit of rood. De medium en de normale maat zijn er in het wit en donkerblauw. De twee grotere maten hebben ook poten die in de onderkant vastgeschroefd kunnen worden.

Alle modellen beschikken over Smart TV-functies en Bluetooth. De grootste maat beschikt over UHD Dimming, UHD-opschaling en PurColor. Wil je meer details, dan kan je de volledige specificaties van de Samsung Serif TV bekijken.

Samsung The Frame TV

Samsung heeft tevens een nieuwe design TV geïntroduceerd ' The Frame TV '. Vind jij een TV nooit echt bij je interieur passen? Dan is deze TV een ideale oplossing. Door de omlijsting lijkt het net of er een schilderij hangt in plaats van een TV, of de TV nu aanstaat of uit. De omlijsting is in 3 verschillende kleuren te verkrijgen, walnoot, beige en wit.

Vanuit de Art Store van Samsung is het mogelijk om een keuze te maken uit een uitgebreide kunstcollectie met kunstwerken en foto's. Liever je eigen foto's zien? Dat kan natuurlijk ook! Het is mogelijk om via je eigen smartphone de gewenste foto's te tonen.

De TV is in 2 maten beschikbaar, The Frame TV 55 inch en The Frame TV 65 inch .