Update je Samsung Gaming Monitor met een USB-apparaat

Een Samsung Gaming Monitor

Samsung verbetert voortdurend de stabiliteit en prestaties van de Gaming Monitor line-up, door nieuwe softwareversies uit te brengen. Het bijwerken van de software van je monitor kan mogelijke schermproblemen voorkomen en zorgt ervoor dat het apparaat soepel werkt. Je kunt de instructies in deze handleiding gebruiken om de software van je Gaming Monitor bij te werken naar de nieuwste versie, met behulp van een USB-stick.

Opmerking: Bij Wi-Fi-modellen kunnen software-updates automatisch worden uitgevoerd wanneer er verbinding is met het netwerk.

Iemand houdt een USB drive naast een Samsung Gaming Monitor

Volg de onderstaande instructies om je Samsung Gaming Monitor bij te werken met een USB-stick:

1 Navigeer met een webbrowser op een pc naar Samsung.com en ga met de muis over Ondersteuning boven aan de pagina.
2 Selecteer Handleiding en software en voer de modelcode van je gamingmonitor in de zoekbalk in. Je kunt ook een productcategorie selecteren om je specifieke model te vinden.
Zoek je modelnummer wordt gemarkeerd op de Samsung Support-pagina
3 Selecteer het nieuwste updatebestand voor je model en download het updatebestand naar je pc.

Opmerking: Formatteer je USB-apparaat naar FAT32 voordat je het bestand downloadt.

4 Na het uitpakken van het gedownloade updatebestand, sla je alle bestanden (.bin of .img formaat) op in de bovenliggende map van je USB-stick.
Bestandsbeheer met USB-station geselecteerd

Opmerking: Hernoem het bestand niet nadat het is gedownload. Voor smart Gaming Monitors sla je de uitgepakte map op in de map op het hoogste niveau van je USB-apparaat. Zorg ervoor dat je dezelfde map niet dupliceert.

5 Koppel het USB-apparaat los van de pc en sluit het aan op de USB-servicepoort aan de achterkant van je Gaming Monitor.
Een USB-station is aangesloten op een USB-poort aan de achterkant van een Samsung Gaming Monitor

Opmerking: De aansluitingen op je monitor kunnen verschillen afhankelijk van het model. Afhankelijk van het model moet je bijvoorbeeld een USB-A naar USB-C adapter gebruiken.

6 Zet de monitor aan en gebruik de Jog-knop om naar Menu > Ondersteuning > Software-update te gaan.
Scherm ondersteuningsmenu op een Samsung Gaming Monitor

Opmerking: Het uiterlijk en de locatie van de Jog-knop en Menu kunnen per model verschillen.

7 De update wordt automatisch uitgevoerd. Terwijl de update bezig is, wordt de monitor automatisch uit- en weer ingeschakeld. De monitor kan meer dan eens opnieuw opstarten. Wanneer de update is voltooid en de monitor opnieuw wordt opgestart, verschijnt het pop-upbericht voor de update niet meer.
Updatescherm op een Samsung Gaming Monitor

Opmerking: Gebruik de monitor niet en schakel deze niet uit totdat de update is voltooid.

8 Wanneer de update is voltooid, haal je het netsnoer van de monitor uit het stopcontact en sluit je deze weer aan.
9 Na afloop ga je met de Jog-knop naar Menu > Ondersteuning > Informatie en controleer je de bijgewerkte softwareversie.
Scherm ondersteuningsmenu op een Samsung Gaming Monitor