Schoonmaken en verzorgen van je Samsung luchtreiniger

Samsung Cube luchtreiniger in een woonkamer

Als je de Cube Air Purifier regelmatig gebruikt, is het tijd om er wat extra aandacht aan te besteden. Als er stof inzit, moeten de panelen en sensoren van het apparaat worden gereinigd en de filters moeten zo nodig worden vervangen.

Zorg ervoor dat alle onderdelen afzonderlijk worden onderhouden en gereinigd, zodat je kunt blijven genieten van frisse lucht in huis.

Samsung luchtreinigers

Let op: Haal voor je met het onderhoud begint, de stekker uit het stopcontact. Laat onderdelen die je hebt gereinigd drogen voordat je ze weer in het apparaat plaatst. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of reinigingsmiddelen op het apparaat.

Reinig het voorfilter

Het voorfilter bevindt zich achter het achterpaneel en moet om de twee weken worden gereinigd, vooral als de luchtreiniger dagelijks wordt gebruikt.

1 Verwijder het voorfilter aan de binnenkant van het apparaat. Stofzuig het filter voorzichtig en spoel het vervolgens af in lauw water.
Het voorfilter van de luchtzuiveringsinstallatie wordt gestofzuigd en gewassen.
2 Houd het voorfilter op een schaduwrijke plek uit de buurt van direct zonlicht, zodat het kan drogen. Plaats het voorfilter pas weer terug als het volledig is gedroogd.
Grafiek van een drogend luchtzuiveringsfilter

Reinig de buitenkant

Hoewel het voorfilter het meeste vuil en stof zal opvangen, kan de buitenkant van de luchtreiniger stoffig of vuil worden. De buitenpanelen en de sensoren moeten ook worden gereinigd.

1 Verwijder de voor- en achterpanelen door ze naar voren te trekken. Veeg ze dan af met een vochtige doek.
2 Gebruik een wattenstaafje om de kleine groeven in de panelen te reinigen.
3 Als de panelen stoffig zijn, kun je ze afspoelen met water. Zorg ervoor dat de panelen droog zijn voordat je ze opnieuw bevestigt en het apparaat gebruikt.
4 Stofdeeltjes kunnen zich soms vasthechten aan de sensoren aan de zijkant van het apparaat. U kunt een kleine stofzuiger gebruiken om de sensoren voorzichtig te reinigen.

Filters vervangen

Als je de luchtreiniger dagelijks wilt gebruiken, moeten de filters om de zes maanden worden vervangen. Als het apparaat niet dagelijks draait kunnen de filters tot een jaar meegaan, maar je moet ze wel regelmatig controlerenop stofophopingen.

Aangezien de ontgeuringsfilters en stofopvangfilters niet kunnen worden gereinigd, moeten ze worden vervangen door nieuwe filters.

Bedankt voor je feedback!