Hoe sluit je jouw Galaxy Buds aan op een smartphone

Galaxy Buds zijn echte draadloze oordopjes waarmee je elk type geluid van je telefoon kunt horen, zoals muziek, audiobestanden, meldingen enz., gemakkelijk en draadloos. Je kunt de Galaxy Buds op je smartphone aansluiten om meteen van dit handige apparaatje te genieten.

Weergave van hand met Galaxy Buds in hun hoesje.

Galaxy Buds worden ondersteund door Android™-apparaten en sommige modellen, zoals Galaxy Buds+ en Galaxy Buds Live, worden ook ondersteund door iOS™ als je iPhone 7 of hoger is. Om ze te gebruiken, moet je de Buds aan je toestel koppelen. Zodra je Galaxy Buds / Galaxy Buds+ / Galaxy Buds 2 / Galaxy Buds Live / Galaxy Buds Pro zijn ingesteld en gekoppeld, hoef je alleen maar het oplaaddoosje te openen en je apparaten worden automatisch verbonden.

Let op: Als je Galaxy Buds niet binnen drie minuten nadat het oplaaddoosje is geopend worden gekoppeld, stoppen ze met actief koppelen. Sluit en heropen et doosje om opnieuw te beginnen koppelen.

Met een Samsung smartphone:

Om je Galaxy Buds te verbinden met je Samsung smartphone moet je de SmartThings app en de Wearable appdownloaden en volg dan deze stappen:

1 Doe de Galaxy Buds in hun hoesje, sluit het en open het opnieuw.
2 Start SmartThings en tik op de optie "Verbinden" in het pop-upvenster.
Weergave van een S22 telefoonscherm met een Galaxy Buds2 pop-up scherm en de "Verbinden" optie gemarkeerd.

Nu zijn je Galaxy Buds gekoppeld met je smartphone. Als je Galaxy Buds eenmaal zijn aangesloten, zullen ze automatisch proberen verbinding te maken met je apparaat telkens wanneer je het oplaaddoosje opent terwijl de oordopjes erin zitten.

Met een niet-Samsung Android™-smartphone:

Als je je Galaxy Buds wilt aansluiten op een Android™-smartphone die niet van Samsung is, moet je de Galaxy Wearable-app downloaden van de Google™ Play Store en de volgende stappen volgen:

1 Doe de Galaxy Buds in hun oplaaddoosje en sluit het en open het opnieuw. De Buds gaan in de koppelstand.
2 Open de Galaxy Wearable-app en zoek de Buds.
3 Volg de instructies op het scherm en installeer Galaxy Buds Manager.
4 Nu zijn je Galaxy Buds gekoppeld met je Android™-smartphone die niet van Samsung is.

Met een iOS™ apparaat:

1 Doe de Galaxy Buds in hun oplaaddoosje en sluit het en open het opnieuw. De Buds gaan in de koppelstand.
2 Ga naar de apparaatinstellingen op je iOS™-apparaat.
3 Tik op "Bluetooth" en controleer of de functie is ingeschakeld.
4 De Buds zullen in de "Andere apparaten" sectie staan. Tik erop om de Buds met je iOS™-apparaat te verbinden.

Je kunt je Galaxy Buds ook handmatig aan een tv of pc koppelen:

1 Doe je Galaxy Buds in je oor.
2 Tik en houd de touchpads van beide oordopjes ingedrukt. De oordopjes gaan in de koppelstand en je hoort een geluid.
3 Ga naar de Bluetooth-instellingen van je apparaat en zoek naar de Galaxy Buds.

Let op: Bluetooth moet ingeschakeld zijn op je niet-Android™ toestel om te koppelen. De locatie van de Bluetooth-instellingen en de stappen om een nieuw toestel te koppelen, verschillen afhankelijk van je apparaat Raadpleeg de handleiding van je apparaat voor meer details.

Ga naar de Galaxy Buds-instellingen om de oordopjes naar wens in te stellen:

Weergave van een Galaxy Wearable-scherm met het menupictogram gemarkeerd. Weergave van een Galaxy Wearable-scherm met het menupictogram gemarkeerd.

Stap 1. Open Galaxy Wearable en klik op het menupictogram.

Weergave van het Galaxy Wearable-menu met het "Galaxy Buds2"-apparaat gemarkeerd. Weergave van het Galaxy Wearable-menu met het "Galaxy Buds2"-apparaat gemarkeerd.

Stap 2. Selecteer de Galaxy Buds in de lijst met apparaten.

Beeld van het scherm van de Galaxy Wearable met de Galaxy Buds2 aangesloten en de optie "Instellingen voor oortjes" gemarkeerd. Beeld van het scherm van de Galaxy Wearable met de Galaxy Buds2 aangesloten en de optie "Instellingen voor oortjes" gemarkeerd.

Stap 3. Tik op de "Instellingen voor oortjes".

In het instellingenscherm voor de oordopjes kun je verschillende aspecten van je Buds naar wens instellen:

• Equalizer: Kies je equalizermodus tussen "Bass boost", "Soft", "Dynamic", "Clear" en "Treble boost".
  • Lees de meldingen hardop: Schakel deze functie in om meldingen van je telefoon op je oordopjes te horen.
  • Naadloze aansluiting van oordopjes: Schakel snel naar apparaten in de buurt zonder je oordopjes los te koppelen of de koppelingsmodus in te schakelen.
  • In-ear detectie: Schakel deze functie in om gesprekken via je oordopjes af te spelen als ze in je oren zitten en via je telefoon als ze er niet in zitten.
  • Earbud pasvormtest: Je kunt de pasvorm van je oordopjes controleren om het beste uit je Buds te halen. Doe gewoon je oordopjes in en tik op "Start".
  • Gebruik omgevingsgeluid tijdens gesprekken: Schakel deze functie in om je eigen stem duidelijk te horen wanneer je aan de telefoon bent.
  • Labs: Hier kun je kiezen tussen "rand met dubbele tik op oordopjes" en "spelmodus".

Je kunt al je muziek bedienen vanaf je Galaxy Buds dankzij de "Touch control"-functie. Als je deze functie inschakelt, kun je je vingers gebruiken om je muziek en oproepen te beheren door gewoon je oordopjes aan te raken. Dit is wat je kunt doen met het touchpad van je Buds.

Naar muziek luisteren:

• Tik: Nummer afspelen of pauzeren.
  • Dubbele tik: Volgende nummer afspelen.
  • Driedubbele tik: Vorige nummer afspelen.
  • Aanraken en vasthouden: Je kunt voor elk oordopje een standaard aanraakoptie instellen, waaronder "Bixby" en "Volume omlaag en omhoog".

Tijdens een gesprek:

• Dubbele tik: Gesprek beantwoorden of gesprek beëindigen.
  • Aanraken en vasthouden: Weiger gesprek.