Mijn touchscreen werkt niet meer, hoe los ik dit op?

Een touchscreen dat niet reageert kan frusterend zijn voor de eigenaar. Touchscreen-problemen kunnen variëren van een invoervertraging tot aan een scherm die niet reageert. Volg onderstaande stappen om problemen op te lossen, en indien nodig je toestel ter reparatie aan te bieden.

Het scherm schoonmaken

Het scherm schoonmakenKlik om uit te vouwen

De eerste actie is ervoor te zorgen dat problemen met het aanraakscherm van de telefoon niet worden veroorzaakt door een vuil scherm. Vetvlekken, diepe vingerafdrukken en zelfs water kunnen de prestaties van het scherm nadelig beïnvloeden.

Gebruik een zachte doek (bij voorkeur een microvezeldoek) om ervoor te zorgen dat het scherm van je toestel vrij is van vuil, vet en vocht. Als je telefoon schoon is, controleer dan of er verbeteringen zijn. Zo niet, ga dan verder met de volgende stap.

Samsung Members – Hardware testKlik om uit te vouwen

Om na te gaan of je scherm een defect heeft, controleer je met Samsung Members of het display naar behoren werkt. Samsung Members is een app die alle heeft wat je nodig hebt voor je Galaxy toestel. De app bevat een snelle diagnostische test op je telefoon om te controleren of alles normaal werkt.

1 Open ‘Samsung Members’ deze staat vanaf Android 7.0 Nougat standaard op je telefoon geïnstalleerd. Ook kun je de app downloaden uit de Play store of Galaxy Apps.
2 Kies in het menu voor ‘Diagnoses’.
Diagnoses menu in Samsung members
3 Tik vervolgens op ‘Aanraakscherm’ om deze te testen.
4 Kleur alle vierkantjes door met je vinger eroverheen te vegen. Controleer de uitslagen, deze moeten 'Goed' zijn. Zo weet je zeker dat het scherm reageert op aanrakingen.
Eventuele covers of hoesjes verwijderenKlik om uit te vouwen

Als het resultaat van de hardware test niet ‘Goed’ is, verwijder dan eventuele hoesjes/covers van het toestel. Probeer de test dan opnieuw. Als de resultaten niet positief zijn, kun je het toestel aanmelden voor reparatie.

ReparatieKlik om uit te vouwen

Als het scherm nog niet naar behoren werkt, bekijk dan de reparatie mogelijkheden. Samsung repareert altijd met originele onderdelen, en behoud van fabrieksgarantie.

Jouw Samsung blijft 100% Samsung.

Let op: Op mobiele reparaties zijn de garantievoorwaarden van toepassing.