Touchscreen reageert traag, wat nu?

Afbeelding van een Samsung mobiel apparaat met een startscherm.

Als je touchscreen vastgelopen is, niet reageert op aanraking, of volledig zwart is, betekent dat niet noodzakelijkerwijs dat er iets mis is met je Galaxy smartphone of tablet. Het kan een misdragende app zijn waardoor de telefoon bevriest, of scheuren in het scherm waardoor het langzaam of helemaal niet reageert. We zullen je begeleiden bij een aantal probleemoplossende stappen om het probleem te identificeren en op te lossen.

Let op: Het menu en de opties zullen enigszins verschillen afhankelijk van het model van je smartphone en de geïnstalleerde versie van de Android-software.

Let op: Voordat je verder gaat, moet je alle niet-Samsung gecertificeerde screenprotectors, hoesjes of andere accessoires die het scherm kunnen raken, verwijderen. Zorg ervoor dat het touchscreen droog en schoon is en doe handschoenen uit als je ze draagt. Het scherm herkent mogelijk geen aanrakingen door handschoenen, extreem droge of beschadigde vingers.

1

Dwing de telefoon te herstarten. Om dit te doen, houd je de knop Volume omlaag en Aan/Uit 7 tot 10 seconden ingedrukt om een geforceerde herstart of een zachte reset uit te voeren.

Op smartphones zonder een speciale aan/uit-knop houd je de toets Volume omlaag en de Zij-knop 7 tot 10 seconden ingedrukt.

Image décrivant comment redémarrer les différents modèles de smartphone
2 Optimaliseer de prestaties van het apparaat.

De functie Device care / Apparaatonderhoud verbetert de algemene prestaties van je telefoon door te scannen op verspilde opslagruimte en andere potentiële problemen. Navigeer naar en open Instellingen. Tik op Device care of Apparaatonderhoud en tik vervolgens op Nu optimaliseren.

Device care-menu met opties voor batterij, opslag en geheugen.
3 Controleer of er een software-update is.

Open Instellingen. Scroll naar beneden en tik op Software-update of Systeemupdate. Tik op Controleer op updates of Download en installeer.

Als er een update beschikbaar is, volg je de instructies op het scherm om deze te voltooien.

4 Herstart de telefoon in de veilige stand.

Open eerst het Aan/uit-menu:

• Op telefoons met een gewone aan/uit-toets houdt u de aan/uit-toets ingedrukt tot het aan/uit-menu wordt weergegeven.
Het aan/uit-menu wordt weergegeven op de Galaxy S10.
  • Bij telefoons zonder een speciale aan/uit-knop veeg je met twee vingers van de bovenkant van het scherm naar beneden om Snelle instellingen te openen. Tik op het Aan/Uit-pictogram bovenaan het scherm.
Het aan/uit-pictogram is gemarkeerd in het Quickpanel op de Galaxy S10.
  • Houd Uitschakelen ingedrukt totdat het pictogram voor de veilige stand wordt weergegeven. Tik op Veilige stand om uw telefoon in de veilige stand te starten. Als je met succes naar de veilige stand bent gegaan, zie je onderaan het scherm "Veilige modus" verschijnen.
Afbeelding van het scherm voor de veilige stand op de Galaxy S10.

Als je telefoon normaal werkt in de veilige stand, verwijder dan alle apps die werden gedownload of geüpdatet vlak voordat het probleem zich voordeed. Na het verwijderen van elke app, start je de telefoon opnieuw op en kijk je of deze normaal functioneert.

Om de Veilige stand te verlaten, trek je het QuickPanel naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm en tik je op het bericht om de Veilige modus uit te schakelen.

Het bericht voor de veilige modus wordt weergegeven in het Quickpanel op de Galaxy S10.

Als de problemen nog steeds voortduren, ga dan naar het Ondersteuningscentrum om hulp te vragen.

1 Verwijder hoesjes en schermbeschermers van de telefoon.

Verwijder alle niet-Samsung gecertificeerde schermbeschermers en hoesjes, zorg ervoor dat het aanraakscherm droog en schoon is en doe handschoenen uit als je die draagt. Het scherm herkent mogelijk geen aanrakingen door handschoenen of extreem droge of beschadigde vingers.

2 Controleer het mobiele apparaat op schade.
  • Als je scherm gebarsten of beschadigd is, maar je kunt nog steeds het aanraakscherm of de aan/uit-toets gebruiken, ga dan verder met de volgende stap.
  • Als je scherm gebarsten of beschadigd is en je het aanraakscherm of de  aan/uit-toets niet kunt gebruiken, is ondersteuning vereist. Bekijk onze reparatieservices of neem contact op voor meer informatie.
3 Forceer de herstart van het apparaat.

Als je een speciale aan/uit-toets hebt, houd je de volume- en aan/uit-toets ongeveer 7 seconden ingedrukt.

De afbeelding geeft aan waar de aan/uit- en zij-knop zich bevinden op drie verschillende Samsung smartphone modellen.
  • Om een apparaat zonder speciale aan/uit-toets te resetten, veegt je met twee vingers naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om de Snelle instellingen te openen. Tik op het Aan/uit-pictogram, en daarna op Uitschakelen.
Het aan/uit-pictogram is gemarkeerd in het Quickpanel op de Galaxy S10.
4 Laad de batterij op.

Sluit de USB-kabel aan op de USB-poort met behulp van een Samsung-lader. Sluit het andere uiteinde van de USB-kabel aan op de lader en steek vervolgens de voedingsadapter in een werkend stopcontact.

Als hij eenmaal een uur heeft opgeladen, maak hem dan los en zet hem aan. Wacht tot je het Samsung Galaxy logo ziet dat aangeeft dat het aanstaat.

• Als je mobiele apparaat na het opladen niet aangaat, probeer dan opnieuw een geforceerde herstart.
  • Als je nog steeds een zwart scherm ziet, je geen geforceerde herstart kunt uitvoeren, of het apparaat maakt geluid en trilt (met het scherm nog steeds zwart), is ondersteuning vereist.  Bekijk onze reparatieservices of neem contact op voor meer informatie.

1

Open Instellingen.

2

Tik op Display en vervolgens op de schakelaar naast Aanraakgevoeligheid.

De Samsung Members applicatie kan u helpen uw probleem te identificeren en op te lossen.

1

Open op uw smartphone de applicatie Samsung Members.

Samsung Members
2

Druk op Ondersteuning.

3

In de sectie Diagnoses, druk op Start.

4

Selecteer de Aanraakscherm optie en start de test door op Starten te drukken.

5 Volg de instructies op het scherm.

of deel je ervaringen met andere gebruikers.

Repair service Repair service

Repair Service

Je probleem niet kunnen verhelpen?
Bekijk onze reparatie services.