Ontdek de verbeterde ONE UI 3 ervaring met Android 11 op de Galaxy S21 serie

One UI 3 is ontworpen om je te helpen je te concentreren op wat belangrijk is. Ons visueel herontwerp heeft de plaatsen verbeterd waar je het meest komt om afleiding te verminderen, belangrijke informatie te benadrukken en je ervaring consistenter te maken. Dankzij prestatieverbeteringen kunnen apps sneller worden uitgevoerd terwijl de batterij minder energie verbruikt. En met One UI 3 heb jij de controle in handen met nieuwe privacycontroles, eenmalige machtigingen en verbeterd digitaal welzijn.

Vernieuwd visueel ontwerp

We hebben het uiterlijk en het gevoel van One UI 3 opnieuw ontworpen, met name de plaatsen waar je het meest komt, zoals het beginscherm en het quick-paneel. Beweging is vloeiender en natuurlijker met verbeterde animaties en haptische feedback voor veelvoorkomende interacties. En de interface reageert op verschillende schermformaten om de beste ervaring te bieden op elk apparaat, of het nu een telefoon, opvouwbaar of tablet is.

Nieuwe ontwerpkenmerken van One UI 3 getoond op vier verschillende Galaxy S21-schermen

Verbeterde prestaties

We hebben One UI 3 geoptimaliseerd met verbeterde dynamische geheugentoewijzing, zodat apps sneller werken en beter presteren. We hebben ook achtergrondactiviteiten beperkt voor betere prestaties en een lager stroomverbruik.

Beter maatwerk

Aangezien Apps meer aanpasbaar en gepersonaliseerd zijn, is een handvol functies van de One UI foundation noodzakelijk om meer plezier in je leven te bieden. Je kunt een widget toevoegen om je gebruikstijd te controleren op het vergrendelscherm of een oproepachtergrond wanneer je een oproep doet of ontvangt. Bixby Routines heeft nog meer functies om je te helpen je leven te automatiseren.

Verbeterde functies

Alledaagse ervaringen zoals bellen, sms'en, foto's nemen en door instellingen navigeren zijn op vele manieren, groot en klein, verbeterd.

Verbeterde functies van One UI 3 getoond op vier verschillende Galaxy S21-schermen

Startscherm en vergrendelscherm

• Voeg widgets toe door een app op het beginscherm aan te raken en vast te houden.
  • Schakel het-scherm uit door dubbel te tikken op een lege plek op het beginscherm of het vergrendelscherm.

Gesprekken en chats

• Zie conversaties afzonderlijk in het meldingenpaneel. Werkt met Berichten en je favoriete chat-apps.
  • Maak je meest persoonlijke ruimte persoonlijker. Nieuw toegevoegde aanpassingsopties voor het ontwerp zorgen ervoor dat je je dicht en verbonden voelt met de mensen met wie je gesprekken voert.

Foto's en video's

• Maak sneller foto's met verbeterde autofocus en automatische belichting.
  • Vind sneller foto's en video's met nieuwe zoekfuncties en categorieën in Galerij.
  • Je kunt bewerkte foto's op elk moment naar de oorspronkelijke versie terugzetten, zelfs nadat ze zijn opgeslagen, zodat je nooit een opname kwijtraakt.
  • Maak je foto's van eten, of portretten altijd met de beste kwaliteit. De camera adviseert je op intelligente wijze over te schakelen naar de beste opnamestand op basis van de scène en het onderwerp.
Galaxy S21-camera beveelt de beste opnamestand aan bij het fotograferen van voedsel of portretten

Instellingen

• Instellingen heeft een nieuwe, eenvoudigere look en feel. Je Samsung-account wordt bovenaan weergegeven en de instellingen op het beginscherm zijn nu gemakkelijker toegankelijk.
  • Vind gemakkelijker de instellingen die je nodig hebt met nieuwe zoekfuncties. Je krijgt betere resultaten voor synoniemen en veelvoorkomende spelfouten, en je kunt op tags tikken om groepen van verwante instellingen te zien.
Gegevensoverdracht en gerelateerde instellingen op een Galaxy S21-scherm

Samsung-toetsenbord

• Het aantal invoertalen is verhoogd tot 370.
  • Het is gemakkelijker geworden om gekopieerde afbeeldingen en verificatiecodes uit sms-berichten te plakken.
  • Emoji- en stickersuggesties toegevoegd wanneer je een emoticon op basis van tekst invoert.
  • Je AR-emoji is beschikbaar om het inkomende oproepscherm en vergrendelscherm aan te passen. Een eenvoudige, creatieve en leuke manier om je telefoon nog persoonlijker te maken.
Je AR-emoji is beschikbaar om het inkomende oproepscherm en vergrendelscherm aan te passen

Productiviteit

• Zorg voor een gezond evenwicht tussen werk en privéleven door repetitieve en ingewikkelde taken tot een minimum te beperken en ze efficiënt uit te voeren.
  • Begin je klus op het ene apparaat en ga vervolgens naadloos verder waar jeas gebleven op het andere apparaat in de buurt.
Open inhoud van je Galaxy Smartphone met One UI 3 op je tablet of computer
  • Selecteer de inhoud die je vanaf je mobiel wil kopiëren en plak deze vervolgens op uw andere Galaxy-apparaten. Je kunt inhoud kopiëren, zoals tekst en afbeeldingen.
  • Beheer je apparaten beter onder Windows. Je kunt de apparaten gemakkelijk toevoegen, activeren of deactiveren met een verbeterd ontwerp.
  • Maak snel een agenda-evenement van platte tekst. Agenda herkent en verwerkt automatisch de naam van een gebeurtenis, het tijdschema en de locatie-informatie uit de tekst.
Een agendagebeurtenis kan eenvoudig worden aangemaakt vanuit platte tekst met One UI 3 op de Galaxy S21
  • Het book-cover toetsenbord wordt een toetsenbord voor meerdere apparaten. Terwijl het toetsenbord aan je tablet is bevestigd, kan het ook verbinding maken met je telefoon, zodat je tijdens het typen snel kunt schakelen tussen tablet en telefoon.
  • Je kunt nu het PiP-venster naar de zijkant van het scherm vegen, waar het wordt gedockt en zo goed als verdwijnt, zodat je een tabblad overhoudt dat je kunt uittrekken wanneer je het weer tevoorschijn wilt halen.

Eenvoudige media- en apparaatcontrole

• Media- en apparaatcontrole zijn eenvoudiger met het verbeterde mediapaneel in meldingen. Je kan je aangesloten apparaten vanaf één plek bedienen. Met Android 11 update, heeft het SmartThings Apparaten paneel nu de apparaten verbonden met Google Home en meer.
Apparaat en Media paneel op de Galaxy S21-serie met One UI 3

Je digitale gewoonten in kaart brengen en verbeteren

Verbeterde functies voor digitaal welzijn maken het gemakkelijker om goede digitale gewoonten aan te leren. Controleer je gebruik tijdens het rijden of zie de wekelijkse veranderingen in je schermtijd per functie van bijgewerkte wekelijkse rapporten.

Functies voor digitaal welzijn en bedtijdmodus op de Galaxy S21-serie met One UI 3

Toegankelijkheid voor iedereen

Verbeterde toegankelijkheidsinstellingen maken One UI toegankelijk voor iedereen. De verbeterde snelkoppeling Toegankelijkheid maakt toegankelijkheidsfuncties eenvoudiger te starten en te gebruiken. Je kunt de functie Toetsenbordinvoer hardop uitspreken gebruiken om gesproken feedback te krijgen over je typen, zelfs wanneer TalkBack is uitgeschakeld.

Sterkere privacybescherming

Je kunt een app nu maar één keer toegang geven tot je microfoon, camera of locatie. Toestemmingen die een app een tijd niet heeft gebruikt, worden automatisch ingetrokken. Als je apps toegang wilt geven tot je locatie wanneer ze niet in gebruik zijn, moet je naar de pagina met locatie-toestemmingen voor de app gaan in Instellingen.

App 'Machtigingsgebruik' en 'Machtigingsgeschiedenis' in menu Instellingen op Galaxy S21-serie

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.