Машина за перење Samsung QuickDrive

Видео што ги прикажува општите карактеристики на QuickDrive QuickDrive машини за перење алишта.
  • Перформанси на перење и енергетска ефикасност
  • Нега на чувствителни ткаенини
  • Издржливост и сигурност

Преполови го времето* на перење и имај двојно повеќе време за себе со Samsung QuickDrive

Samsung QuickDrive машина за перење

* Тестирано на моделот WW8800M во споредба со моделот WW8500K на компанијата Samsung. Заштеди и до 50% време на циклусот за перење на памук (40⁰C, половина полнење) и циклусот eCotton со перформанси на перење во границите на ±2%. Заштеди 20% енергија на циклусот за перење на памук (40℃, половина полнење) и супер брзиот циклус (40℃, 5kg облека), врз основа на податоците на компанијата Intertek.
* Издржливост потврдена од компанијата Rostest
До 50% пократко траење на циклусот за перење без компромиси кога е во прашање квалитетот на негата на ткаенините потврди институтот Hohenstein
* Долготрајност од 10 години потврдува SLG

Преполови го времето на перење*

QuickDriveмашината за перење го скратува времето за перење и до 50% и потрошувачката на енергија за 20%, без загрозување на ефикасноста на перењето. Q-Drum™ има главен барабан и заднинска плоча што се вртат независно, а благодарејќи на тоа облеката подинамично се врти со двојна сила. Резултатот е брзо, моќно, а, сепак, нежно перење.*

* Тестирано на моделот WW8800M во споредба со конвенционалниот модел WW8500K на компанијата Samsung. Заштедува и до 50% време на циклусот за перење на памук на 40℃ со половина полнење и циклусот eCotton, односно 20% енергија кај циклусот за перење на памук на 40℃ со половина полнење, супер брзиот циклус на 40℃ со 5 kg облека, врз основа на тестирањето што го направил Intertek.

Samsung QuickDrive машина за перење - Барабан

* Тестирано на WW880M во споредба со конвенционалниот модел WW8500K на компанијата Samsung. Заштеди 50% време на циклусот за перење на памук на 40℃ со половина барабан и циклусот eCotton, односно 20% енергија кај циклусот за перење на памук на 40℃ со половина барабан, супер брзиот циклус на 40℃ со 5 kg и циклусите врз основа на тестирањето што го направил Intertek.

Додади уште нешто*, во кој било момент**

AddWash™ вратата ти овозможува едноставно и брзо да додадеш заборавена облека* по стартувањето на циклусот**

* Може да се додадат само парчиња ткаенина, облека, детергент и омекнувач.
** AddWash вратата се отвора само кога температурата во барабанот е под 50°C.

Сликата покажува корисник што става панталони <span class='feature-desc-link'><a href='http://www.samsung.com/mk/washing-machines/all-washing-machines/?quickdrive'></a>во</span> апаратот.

Моќни меурчиња

EcoBubble™ технологијата ти овозможува моќно чистење, дури и при ниски температури.* Детергентот се претвора во меурчиња, така што брзо навлегува во ткаенината и лесно ја отстранува нечистотијата, при што истовремено ги штити бојата и ткаенината и штеди енергија**.

Сликата ги покажува меурчињата на површината на барабанот од апаратот.

*Испитано во согласност со стандардот IEC 60456-2010/4kg алишта за перење / Super Eco перење во студена вода (WF80F5E5U4W) наспроти перење на памучни алишта на 40°C без EcoBubble (WF0702WKU). Поединечните резултати може да се разликуваат.
** Врз основа на извештајот за лабораториско испитување на перформансите што е изработен од Springboard Engineering на ленти EMPA, користејќи вообичаен раствор на детергент и технологија на меурчиња без механичка активност.