Совети и мерки на претпазливост при полнење на слушалките Galaxy Buds+

Без оглед на омиленото хоби, работа или животен стил, секогаш е добро батериите на слушалките за во уво да траат цел ден. Ќе ви дадеме неколку совети за тоа како да ги полните батериите, кои чекори да ги преземете за батериите да траат подолго и како да спречите оштетување на слушалките. Тука се и методите за правилна употреба на батериите на слушалките и нивните кутии за полнење.

Пред да ги испробате следниве функции, проверете дали софтверот на вашиот уред е ажуриран. Повеќе информации за тоа Како да ги поврзете слушалките Galaxy Buds + со паметните телефони Galaxy побарајте во поддршката на Samsung.

Целосно наполнете ги батериите

 

 • Се препорачува батериите целосно да ги наполните пред првото користење на слушалките или кога слушалките не се користеле подолго време. Кога ја полните батеријата за прв пат или кога батеријата е целосно испразнета, потребни се најмалку 30 минути за да почнат да работат.
 • За полнење на слушалките, вметнете ги во соодветните слотови и поврзете го полначот.
 • Кутијата за полнење, која има вградена батерија, се полни истовремено со слушалките кои се во кутијата за полнење. Кутијата за полнење не може да се затвори правилно ако сте ги поставиле крилцата или сунѓерчињата во погрешна насока.
Целосно наполнети слушалки Galaxy Buds

Забелешка: Заради заштеда на енергија исклучете го полначот кога не се користи. Полначот нема прекинувач, па мора да го исклучите од ѕидниот штекер кога не го користите, за да не трошите непотребно електрична енергија. За време на полнењето, полначот мора да е близу до ѕидниот штекер и мора да е лесно достапен.

Проверете ги светлата на слушалките и кутијата

Нивото на полнење на батеријата може да го дознаете преку светлата на слушалките и кутијата за полнење. Кутијата може да се полни дури и ако слушалките не се вметнати; кога слушалките се вметнати, слушалките и кутијата се полнат истовремено.

Светла на слушалките

 • Непрекинато црвено: полнење.
 • Непрекинато зелено: целосно наполнето.
 • Трепкачко црвено: полнењето е запрено поради екстремна температура.
Трепкачко светло на слушалките Galaxy Buds

Светла на кутијата за полнење

 • Непрекинато црвено: полнење.
 • Непрекинато зелено: целосно наполнето.
 • Трепкачко црвено (брзо): полнењето е запрено поради екстремна температура.
 • Трепкачко црвено (трепка по затворање на кутијата): нивото на наполнетост на батеријата е ниско (помалку од 10 %).
 • Црвено (свети пет секунди по затворање на кутијата за полнење): нивото на наполнетост на батеријата е ниско (помалку од 30 %).
 • Жолто (свети пет секунди по затворање на кутијата за полнење): нивото на наполнетост на батеријата е ниско (меѓу 30 % и 60 %).
 • Зелено (свети пет секунди по затворање на кутијата за полнење): нивото на наполнетост на батеријата е високо (повеќе од 60 %).
Светло на кутијата за слушалки Galaxy Buds

Забелешка: ако светлата за батеријата не работат како што е опишано, исклучете го полначот од кутијата за полнење и повторно приклучете го.

Совети и мерки на претпазливост за полнење на батеријата

Грижете се за слушалките со овие совети и мерки на претпазливост. 

 • Ако има пот или течност на контактите за полнење, може да настане корозија на слушалките Galaxy Buds+. Ако има пот или течност на контактите за полнење или на слушалките, исчистете ги пред да ги вметнете слушалките во кутијата за полнење.
 • Ако за полнење не користите полнач туку друг извор, на пример компјутер, брзината на полнење може да биде помала поради послабата електрична струја.
 • Слушалките и кутијата за полнење може да се загреат при полнење. Ова е нормално и не треба да влијае на векот на траење или перформансите на слушалките. Ако батеријата се загрее повеќе од вообичаено, полначот може да престане да се полни. Ако ова се случи при безжично полнење, извадете ги слушалките Galaxy Buds+ од полначот за да се оладат, а потоа повторно наполнете ги.
 • Ако ги полните слушалките Galaxy Buds+ додека приклучокот на полначот е влажен, слушалките Galaxy Buds+ може да се оштетат. Пред да ги полните слушалките Galaxy Buds+, целосно исушете го приклучокот на полначот.
 • Избегнувајте да го виткате USB кабелот. Ова може да го оштети кабелот или да го скрати неговиот век на траење. Никогаш не користете оштетен USB кабел.
Дополнителни совети за намалување на потрошувачката на батерија

Корисно е да знаете како да ја штедите батеријата, и за ова се потребни само неколку прилагодувања.

Совет 1. Кога не ги користите слушалките, чувајте ги во наполнета кутија за полнење и затворете го капакот.

Совет 2. Можете да ги промените поставките за известување од апликацијата Galaxy Wearable на вашиот поврзан телефон. Ако користите iOS, поставките за известување можете да ги прилагодите во апликацијата Galaxy Buds+.

Забелешка:

 • Користете само уреди за полнење и додатоци одобрени од Samsung. Додатоците на Samsung се посебно дизајнирани за вашиот уред за да го зголемат траењето на батеријата. Употребата на други уреди може да ја поништи гаранцијата и да предизвика штета.
 • Снимките на екранот на уредот и менито може да се разликуваат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Благодариме за повратните информации