Како да слушате музика на слушалките Galaxy Buds+

Galaxy Buds+ слушалките ви овозможуваат да ги слушате омилените песни и плејлисти колку што сакате и каде и да одите. Стримингот на музика на слушалки за во уво е неверојатно едноставен со Samsung Galaxy S20 кој е дизајниран за непречено спарување. На некои од вас дури и не им треба стриминг на музика за да уживаат во музика на пат. Еве како да пуштите музика преку слушалките Galaxy Buds+.  

Пред да ги испробате следниве функции, проверете дали софтверот на вашиот уред е ажуриран. Повеќе информации за тоа Како да ги поврзете слушалките Galaxy Buds + со паметните телефони Galaxy побарајте во поддршката на Samsung.

Пуштање музика преку слушалките Galaxy Buds+

Можете да слушате музика зачувана на вашиот мобилен уред така што ќе ги поврзете на слушалките за во уво со вашиот мобилен уред. За прилагодување на јачината на звукот, управување со репродукцијата или промена на песната, можете да го користите поврзаниот уред или подлогата за допир на слушалките. Еве како едноставно да управувате со музиката преку подлогата за допир на слушалките, но ако сакате да ги користите контролите на подлогата за допир, не заборавајте прво да ја активирате апликацијата Galaxy Wearable.

  • Пуштање или пауза на песна: Допрете ја подлогата за допир за да пуштите или паузирате песна.
  • Пуштање на следната песна: Допрете ја подлогата за допир двапати за да ја пуштите следната песна во текот на пуштањето.
  • Прилагодување на јачината на звукот во текот на пуштањето: Повлечете со прст нагоре или надолу на подлогата за допир.
Локација на подлогата за допир

Јачината на звукот може да ја прилагодите и со допирање и држење на подлогата за допир на слушалките, ако претходно сте ја поставиле оваа функција.

Чекор 1. Стартувајте ја апликацијата Galaxy Wearable.

Чекор 2. Допрете ја Подлогата за допир.

Чекор 3. За да ја зголемите јачината на звукот, допрете и држете ја подлогата за допир на десната слушалка и лизнете со прстот кога ќе ја достигнете саканата јачина на звук.  

За да ја намалите јачината на звукот, допрете и држете ја подлогата за допир на левата слушалка и лизнете со прстот кога ќе ја достигнете саканата јачина на звук. 

Можете да допрете и да држите

Ако на слушалките Galaxy Buds+ квалитетот на звукот не е добар, повеќе информации за тоа што да правите кога квалитетот на звукот на слушалките Galaxy Buds+ е лош, побарајте во поддршката на Samsung. 

Забелешка: 

  • Ако на една страна однапред ја поставите функцијата за прилагодување на јачината на звукот, претходно поставената функција на другата страна ќе биде и прилагодување на јачината на звукот.
  • Ако звукот во слушалките е тивок, иако јачината на звукот е максимална, прилагодете ја јачината на звукот преку поврзаниот мобилен уред.
  • Ако ги поврзете слушалките со мобилен уред додека слушате музика, јачината на звукот може да се промени.
  • На iOS уредите, слушалките може да ги поврзете со апликацијата Galaxy Buds+.
  • За најдобро искуство на слушање, проверете дали уредот, апликациите и опремата за слушалки се секогаш ажурирани.
  • Слушањето гласна музика може да предизвика оштетување на слухот. Ако ги поврзете слушалките со телефон или таблет додека слушате музика, јачината на звукот може да се промени.
  • Снимките на екранот на уредот и менито може да се разликуваат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.

Благодариме за повратните информации