Како да се префрлите од телефон со iOS во Samsung

Smart Switch ќе ви овозможи беспрекорно да ја пренесете целата ваша содржина од вашиот претходен телефон со iOS на телефон Samsung Galaxy. Можете исто така да направите резервна копија на вашиот iOS уред и да ги синхронизирате податоците со помош на Smart Switch за Mac или PC.

Пред да ги испробате препораките подолу за вашето решение, проверете дали софтверот на вашиот уред е ажуриран со најновата верзија. Проверете како да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред по следниот редослед. 

Чекор 1 Одете во Поставки> Ажурирање на софтвер.

Чекор 2 Допрете Преземи и инсталирај

Чекор 3 Следете ги упатствата на екранот.

Безжично пренесете ја содржина на вашиот iOS телефон

Кога ќе бидете подготвени, префрлањето на целата ваша содржина од вашиот iCloud на вашиот нов телефон е едноставно. Запомнете, прво треба да ги синхронизирате податоците на вашиот iOS уред со iCloud пред да ги префрлите.

Чекор 1 Вклучете го Smart Switch на новиот телефон Galaxy.

Чекор 2 Ако првпат користите Smart Switch, ќе треба да допрете Се согласувам и потоа допрете Дозволи за да ги прифатите условите за користење.

Чекор 3 Потоа, допрете Прими податоци. Допрете iPhone/iPad, а потоа допрете Наместо тоа преземи податоци од iCloud на дното на екранот.

Чекор 4 Внесете ги вашите Apple ID и лозинка, а потоа допрете Најави се на iCloud.

Чекор 5 Внесете го кодот за потврда, а потоа допрете ОК. Изберете ги ставките што сакате да ги пренесете и допрете Увези.

Следниве податоци може да се пренесат од iCloud:

  • Лична содржина: Контакти, Распоред и Белешки.
  • Податоци на апликации: Фотографии, видеа (само содржина без DRM) и документи.
  • Поставки, итн.: Wi-Fi и аларми.

Забелешка:

  • За да бидете сигурни дека целата ваша најнова содржина е подготвена за пренос, прво ќе треба да го синхронизирате вашиот iOS телефон со iCloud.
  • На вашиот телефон со iOS, одете во Поставки, а потоа допрете на вашиот Apple ID. Допрете iCloud, а потоа изберете ги саканите податоци за синхронизација. Синхронизацијата ќе се случи автоматски.
Пренос на содржината со USB-кабел

Можете исто така да користите USB-кабел за пренос на содржина меѓу вашиот iOS телефон и вашиот нов телефон Galaxy.

За тоа, ќе ви треба и iOS кабел што доаѓа со вашиот телефон со iOS и адаптер за Micro-USB на USB (кабел OTG). Исто така, проверете дали двата телефони се наполнети бидејќи не можете да ги полните за време на преносот.

Чекор 1 Вклучете го Smart Switch на новиот телефон Galaxy, а потоа допрете Примање податоци.

Чекор 2 Допрете iPhone/iPad. Поврзете ги двата телефона со помош на кабелот на телефонот iOS и адаптерот USB-OTG што доаѓа со вашиот телефон Galaxy.

Чекор 3 Допрете Верувај на телефонот со iOS. Допрете Следно на телефон Galaxy. Изберете ја содржината што сакате да ја пренесете и допрете Пренос.

Чекор 4 Изберете ја апликацијата што сакате да ја преземете од Google Play Store и допрете Инсталирај.

Чекор 5 Кога ќе завршите, допрете Следно на новиот телефон за да го завршите поставувањето.

Следниве податоци може да се пренесат со USB кабел:

  • Лична содржина: Контакти, распоред, пораки, белешки и ознаки.
  • Податоци на апликации: Фотографии, музика (само содржина без DRM), видеа (само содржина без DRM), документи, апликации и гласовни белешки.
  • Поставки, итн: Позадина/Заклучен екран, изглед на почетната страна, Wi-Fi и Аларм/Часовник.

Забелешка: USB-OTG адаптерот е обезбеден во кутијата со Galaxy S10+, S10, S10e, Note10+, Note10+ 5G и Z Flip. 

Направете резервна копија на компјутер (Windows/Mac 10.14 или постара верзија)

Треба да размислите и за правење резервна копија на содржината од вашиот телефон со iOS на компјутер или Мекинтош.

Чекор 1 Преземете и инсталирајте iTunes на вашиот компјутер, отворете iTunes.

Чекор 2 Поврзете го вашиот iOS телефон со компјутерот со USB-кабел.

Чекор 3 Кликнете на иконата iPhone, одете на Рачно правење резервна копија и враќање и потоа изберете Направи резервна копија сега.

Чекор 4 iTunes ќе започне да прави резервна копија од вашите податоци. 

Направете резервна копија на компјутер (Mac 10.15 или понова верзија)

Треба да размислите и за правење резервна копија на содржината од вашиот телефон со iOS на компјутер Мекинтош.

Чекор 1 Отворете го Пронаоѓач (Finder).

Чекор 2 Поврзете го вашиот iOS телефон со компјутерот со USB-кабел.

Чекор 3 Побарајте го вашиот iPhone на левата странична лента на Finder и кликнете на него.

Чекор 4 Одете во Резервни копии и потоа изберете Направи резервна копија сега.

Чекор 5 Finder ќе започне со правење резервна копија на вашите податоци. 

Вратете ја резервната копија на iPhone на компјутер на телефон Galaxy

Треба да имате резервна копија на iPhone од iTunes или Finder во вашиот Windows или Mac.

Чекор 1 Поврзете го стариот телефон со компјутерот со USB-кабел и допрете Дозволи на телефонот.

Чекор 2 Одете до и отворете го Smart Switch на вашиот компјутер, а потоа изберете Врати (Restore).

Чекор 3 Изберете Изберете ги вашите резервни податоци и сменете го типот на резервната копија во Податоци за резервна копија на iTunes.

Чекор 4 Изберете ставки што треба да се обноват и кликнете OK.

Чекор 5 Кликнете Врати сега и Smart Switch ќе започне да ги враќа податоците од вашиот iPhone на вашиот уред Galaxy.

Забелешка: Достапните поставки и екрани може да се разликуваат во зависност од давателот на безжичната услуга, верзијата на софтверот и уредот.

Ако се соочувате со тешкотии со вашиот мобилен телефон, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members.

Ова ни овозможува одблизу да погледнеме што се случува. Податоците се анонимни и се чуваат само за времетраењето на испитувањето. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка преку 'Како да ја користите апликацијата Samsung Members'.

Благодариме за повратните информации