Измерете го составот на телото со часовникот Galaxy Watch4

Досега, има голем напредок со паметните часовници Galaxy за да го подобрат вашето здравје. Серијата Galaxy Watch4 има понапредни сензори за попрецизно анализирање на вашето тело. Особено, новиот сензор за анализа на биоелектрична импеданса (БИА) ви овозможува да ги измерите маснотиите во вашето тело, па дури и скелетните мускули. Следете го упатството подолу за да го измерите составот на телото со Galaxy.

Пред да ги испробате наведените препораки, проверете дали софтверот на уредот и поврзаните апликации се ажурирани со најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори:

Чекор 1 Одете во Поставки> Ажурирање на софтвер.

Чекор 2 Допрете Преземи и инсталирај.

Чекор 3 Следете ги упатствата на екранот.

Разберете го вашето тело со анализа на биоелектричната импеданса (БИА)

состав на телото со watch4.

Сензорот за анализа на биоелектричната импеданса (БИА), кој обично се наоѓа на паметните ваги, може да го измери составот на вашето тело, како што се скелетната мускулна маса или масните наслаги. Сензорот испраќа микроструи во телото за да ја измери количината на мускули, маснотии и вода во телото. Иако е безопасно за луѓето, не мерете го составот на вашето тело ако сте бремени.

Серијата Galaxy Watch4 може да ја провери моменталната состојба на телото во рок од 15 секунди со еден допир.

Бидете свесни за следниве услови пред да го мерите составот на вашето тело

Можете да добиете попрецизни резултати за составот на телото следејќи ги овие услови при мерењето:

 • Мерете во исто време од денот (препорачливо е да се мери наутро).
 • Мерете на празен стомак.
 • Мерете по одење во тоалет.
 • Мерете кога немате менструација.
 • Мерете пред да правите активности што предизвикуваат покачување на телесната температура, како што се вежбање, туширање или одење во сауна.
 • Мерете откако ќе ги извадите металните предмети од вашето тело, како што е ѓердан.

Како да го измерите составот на вашето тело

За да го измерите составот на вашето тело, следете ги следниве чекори.

мерење со watch4, чекор 1. мерење со watch4, чекор 1.

Чекор 1 Допрете Samsung Health (Samsung здравје) на екранот со апликации.

мерење со watch4, чекор 2. мерење со watch4, чекор 2.

Чекор 2 Допрете Body composition (Состав на телото).

мерење со watch4, чекор 3. мерење со watch4, чекор 3.

Чекор 3 Допрете Measure (Мери).

мерење со watch4, чекор 4. мерење со watch4, чекор 4.

Чекор 4 Внесете ја вашата тежина и допрете Confirm (Потврди).

мерење со watch4, чекор 5. мерење со watch4, чекор 5.

Чекор 5 За да започнете со мерење на составот на вашето тело, ставете ги средниот и прстенестиот прст на копчињата Home (Почетна) и Back (Назад).

мерење со watch4, чекор 6. мерење со watch4, чекор 6.

Чекор 6 Видете ги на екранот измерените резултати за составот на телото.

Забелешка: Ако го мерите составот на телото за прв пат, треба да ги внесете вашата висина и пол. Исто така, можете на екранот детално да видите како да мерите со допирање на Како да мерите.

За да ги видите дополнителните информации поврзани со составот на телото, користете ја рамката или повлечете по екранот нагоре или надолу.

 

Правилно држење при мерење

 • Ставете ги двете раце на ниво на градите, така што пазувите да ви бидат отворени и при тоа да немаат контакт со телото.
 • Не дозволувајте двата прста што се поставени на копчињата Home и Back да бидат во контакт еден со друг. Исто така, освен копчињата, не ги допирајте другите делови на часовникот со прстите.
 • Останете стабилни и не мрдајте за да имате точни резултати од мерењето.
 • Сигналот може да се прекини ако прстот е сув. Во овој случај, измерете го составот на вашето тело по нанесување тонер или лосион за да ја навлажнете кожата на прстот.
 • Избришете го задниот дел од часовникот пред да мерите за да добиете точни резултати од мерењето.

Забелешка:

 • Мерењата се наменети само за општи цели за велнес и фитнес. Не е наменет за употреба при откривање, дијагностицирање и лекување на било која медицинска состојба или болест. Мерењата се само за ваша лична референца. Ве молиме, за совет консултирајте се со лекар.
 • Не мерете ако имате вградено срцев пејсмејкер, дефибрилатор или други електронски медицински помагала во вашето тело.
 • Не мерете ако сте бремени.
 • Резултатите од мерењето можеби нема да бидат точни ако имате помалку од 20 години.
 • Сликите на екранот и менијата на уредот може да варираат во зависност од верзијата на софтверот, земјата или регионот.

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако се соочувате со тешкотии со вашиот мобилен телефон, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации