Brand

Samo dobre vibracije:
Pozitivna energija sa
Mili Bobi Braun

Digitalno građanstvo počinje sa #SpreadTheLove.

Mili Bobi Braun sedi na kauču i drži Galaxy Note10 u Aura sjajnoj boji Mili Bobi Braun sedi na kauču i drži Galaxy Note10 u Aura sjajnoj boji

Oktobar je mesec tokom kojeg se širom sveta promoviše borba protiv maltretiranja na internetu i zato smo pozvali članicu Galaxy tima #TeamGalaxy, Mili Bobi Braun da kroz kampanju #SpreadTheLove pokaže svoj čvrst stav u vezi sa principima dobrog digitalnog građanstva. Proveri kako i ti možeš da učestvuješ i doprineseš unapređenju zdravih navika, širenju svesti i malim dobrim delima pretvoriš internet u mnogo bolje mesto.

Širenje ljubavi

Koliko god da volimo internet, mnogo ljudi se na mreži oseća izolovano – pa čak i Mili koja ima iskustvo iz prve ruke. Njen savet? Da koristimo društvene mreže kao sredstvo za osnaživanje drugih ljudi: "Potreban je samo jedan minut da prijatelju preko privatne poruke pošaljete nešto smešno ili zabavno ili da napišete pozitivan komentar na nečiju objavu, ali efekat koji ostvarujete je ogroman. Verujem da se svi zajedno možemo potruditi i pretvoriti društvene mreže u srećnije mesto.”

"Potreban je samo jedan minut da prijatelju preko privatne poruke pošaljete nešto smešno ili zabavno ili da napišete pozitivan komentar na nečiju objavu, ali efekat koji ostvarujete je ogroman.”

Poboljšajte svoje digitalno zdravlje

Ne zaboravite na ravnotežu. Lako je biti dobar prema drugima kada zadovoljite svoje potrebe – to je kao da postavljate zdravu granicu između svog pravog, realnog života i onog drugog, digitalnog. "Mislim da čak i jednostavne poruke imaju veliki uticaj: Ako sa drugima podelite slatki mali crtež kojim šaljete poruku koliko je važna ljubav prema samom sebi, nateraćete ljude da zastanu, da duboko udahnu i da se zamisle i povedu računa o sebi”, kaže Mili. U stvari, istraživanja pokazuju da ako ograničimo vreme koje provodimo ispred ekrana na 30 minuta dnevno, bićemo mnogo, mnogo mentalno zdraviji.

Umerenost u svemu

Dok sklapaš prijateljstva na internetu ili šalješ privatne poruke, možeš se slobodno osloniti na funkcije poput aplikacije Digital Wellbeing na uređaju Galaxy Note10, koja će se postarati da imaš dovoljno vremena za brigu o sebi.

Pročitaj sada ove priče