Fotografija

Posmatranje divljih životinja

Pazi na ugrožene životinje, uživo.
Budi virtuelni rendžer koji pomaže u sprečavanju krivolova.

Video snimak ugroženih žirafa koje šetaju kroz južnoafričku savanu, snimljenih afričkom tehnologijom za Wildlife Watch  Video snimak ugroženih žirafa koje šetaju kroz južnoafričku savanu, snimljenih afričkom tehnologijom za Wildlife Watch

Svi volimo životinje, ali krivolov nažalost drastično raste u celom svetu zbog iznenadnog prestanka poseta rezervatima divljači. To znači da mnogo manje ljudi pazi na divlje životinje koje postaju ugrožene.

„Wildlife Watch ” je prilagođeno novo iskustvo koje omogućava svakome i svuda u svetu da uskoči u ulogu virtuelnog rendžera i pazi na divlje životinje, i to u živom prenosu.

Smatramo da taj jednostavan čin paženja na životinje pomaže da se one zaštite. Koristeći tehnologiju, doprinećemo borbi protiv krivolova u južnoafričkoj savani.

Zato je Samsung udružio snage sa afričkim tehnološkim liderom Africam. Prenamenom jednog od naših najnovijih mobilnih telefona u partnerstvu tehnike za dobra dela, telefon Samsung Galaxy S20 FE i njegove izvanredne kamere smo upotrebili kao „sistem za nadgledanje” da bismo poboljšali bezbednost najosetljivijih životinja Afrike. Stvaramo čitav svet očiju koje paze na ugrožene divlje životinje i njihove najtraženije grabljivce – krivolovce.

Rendžerke iz Jedinice za sprečavanje krivolova „Crna mamba” postavljaju model S20 FE kao dodatnu kameru u savani Rendžerke iz Jedinice za sprečavanje krivolova „Crna mamba” postavljaju model S20 FE kao dodatnu kameru u savani

Uključi se u posmatranje i igraj svoju ulogu pomažući da se ugrožene životinje zaštite od krivolova. Gledaj ih u njihovom prirodnom okruženju i uživaj u spektakularnim kadrovima uživo iz topline svog doma.

Ako postaneš virtuelni rendžer u ovom interaktivnom iskustvu, moći ćeš da upozoriš rendžere na terenu ako spaziš životinju koja je u opasnosti ili znake krivolova. Podeli to što vidiš putem snimaka na društvenim mrežama da podstakneš druge da učestvuju i daju donacije Jedinici za sprečavanje krivolova „Crna mamba”. Zahvaljujući različitim prikazima kamera, posmatranje se nikad ne ponavlja i možeš da posmatraš slonove, lavove, pa čak i žirafe u divljini iz udobnosti svog kauča. Budi virtuelni rendžer.

Posmatraj na
Wildlife-Watch.com

Dve rendžerke iz jedinice „Crna mamba” za sprečavanje krivolova paze na Rezervat divljači Balule u Južnoj Africi gde patroliraju Dve rendžerke iz jedinice „Crna mamba” za sprečavanje krivolova paze na Rezervat divljači Balule u Južnoj Africi gde patroliraju

Africam i „Crne mambe”

Glavni cilj Africam-a je povezivanje ljubitelja divljih životinja sa živim prikazima u afričkoj savani. To je jedina organizacija koja uspešno prikazuje životinje uživo u njihovom prirodnom okruženju u Africi, putem interneta non-stop, dok neprekidno svakog dana razvija nove tehnologije za rad u gustoj savani i najnepristupačnijim lokacijama.

Pored toga što podržavamo napore Africam-a, pomažemo i njegovom dobrotvornom partneru koji se zove Jedinica za sprečavanje krivolova „Crna mamba”. Ovaj prvi svetski potpuno ženski tim rendžera deluje u Rezervatu za divlje životinje Balule u Južnoj Africi. Patroliraju svakodnevno na teritoriji veličine do 500 kvadratnih kilometara i nisu naoružane za slučaj pojave krivolovaca, žičanih zamki i provala duž ograđenog područja.

Razbijajući jaku patrijarhalnu tradiciju, ove hrabre žene se usredsređuju na uklanjanje ilegalne trgovine divljim životinjama, obrazovanje i zaštitu divljih životinja. One su glas u svojim zajednicama jer smatraju da se rat protiv krivolova neće dobiti puškama i mecima, već obrazovanjem u okviru lokalnih zajednica.

Kroz „Wildlife Watch ” bliže ćeš se upoznati sa njihovim radom, videćeš ugrožene životinje koje štite i imati mogućnost pružanja podrške u vidu donacija.

4
Dve rendžerke iz Jedinice za sprečavanje krivolova „Crna mamba” postavljaju Samsung S20 FE kao dodatne kamere u savani kao vid podrške za infrastukturu Africam u Rezervatu prirode Balule Dve rendžerke iz Jedinice za sprečavanje krivolova „Crna mamba” postavljaju Samsung S20 FE kao dodatne kamere u savani kao vid podrške za infrastukturu Africam u Rezervatu prirode Balule

Korišćenje naše tehnologije telefona radi zaštite divljih životinja

U cilju poboljšanja nadzora nad divljim životinjama, četiri telefona Samsung Galaxy S20 FE postavljena su kao dodatne kamere u savani kako bi se povećao domet postojeće infrastrukture Africam u Rezervatu prirode Balule u Južnoj Africi.

Kamera profesionalnog kvaliteta, veliki senzori slike i moćan 30X Space Zoom u svakom telefonu koriste se za snimanje životinja za živi prenos i za podršku rendžerima u obavljanju njihovih svakodnevnih zadataka. Sem toga, rendžeri parka su promenili namenu Samsung telefona i postavili ih kao CCTV kamere za nadzor spoljnih ograda, a uz to obezbedili ključnu tehničku podršku da bi se pospešio rad njihovih svakodnevnih patrola.

Kamuflirani džip opremljen telefonom Samsung Galaxy S20 FE koriste rendžeri koji idu u patrole za nadzor, a prenos akcije uživo sa tog telefona približiće te rendžerima i njihovim svakodnevnim doživljajima.

Međunarodni DJ, producent i modni dizajner Pegi Gou, koja obožava divlje životinje – naročito žirafe – predstavlja „Wildlife Watch ” kako bi informisala i podstakla ljude da učestvuju i doniraju. Ona koristi telefon Samsung Galaxy S21 da posmatra i da bude virtuelni rendžer.

Telefon Samsung S21 u ruci prikazuje prenos filma „Wildlife Watch ” iz Africam-a Telefon Samsung S21 u ruci prikazuje prenos filma „Wildlife Watch ” iz Africam-a

Global Goals

„Wildlife Watch ” podržava Plan održivog razvoja do 2030. godine, plan koji su usvojile 193 države članice Ujedinjenih nacija, povećavanjem broja „očiju” koje posmatraju životinje i povećavanjem nadzora u cilju sprečavanja krivolova. Priključi se globalnom pokretu.

Kompanija Samsung je posvećena korišćenju tehnologija za dobrobit svih, a njen program reciklaže uređaja Galaxy za cilj ima rešavanje društvenih potreba, produženje životnog ciklusa proizvoda i smanjenje količine otpada putem prenamene telefona.

Saznaj više o posvećenosti kompanije Samsung postizanju ciljeva održivog razvoja i o tome kako da se priključiš i daš svoj doprinos.

Želiš da snimaš prelepu divljinu?

Evo šta je sve potrebno za to.

Pročitaj sada ove priče