Uživajte u neverovatnom standardu doživljaja pametnih telefona uz seriju Galaxy S22

Serija Galaxy S22 obezbeđuje vrhunsku vidljivost na otvorenom uz unapređenu osvetljenost ekrana zahvaljujući funkciji Vision Booster i inteligentnom algoritmu. Uz funkcije unapređene AI kamere svako iskustvo korišćenja je vrhunsko i daje majstorske snimke iz različitih uglova i u različitim uslovima osvetljenja. Štaviše, to je prvi model serije Galaxy S sa ugrađenom S olovkom.

Pre nego što isprobate dolenavedene preporuke, obavezno proverite da li su softver vašeg uređaja i povezane aplikacije ažurirani na najnoviju verziju. Za ažuriranje softvera mobilnog uređaja pratite sledeće korake:

1. korak Idite u Podešavanja Ažuriranje softvera.

2. korak Dodirnite Preuzimanje i instalacija.

3. korak Pratite uputstva na ekranu.

Pregled specifikacija serije Galaxy S22

Galaxy S22 Galaxy S22

Galaxy S22

Galaxy S22 plus Galaxy S22 plus

Galaxy S22+

Galaxy S22 Ultra Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22

Galaxy S22+

Galaxy S22 Ultra

Rezolucija

6,1” FHD+ Flat

(2340 x 1080)

6,6” FHD+ Flat

(2340 x 1080)

6,8” Quad HD+ Edge

(3088 x 1440)

Dimenzije

70,6 x 146 x 7,6

75,8 x 157,4 x 7,6

77,9 x 163,3 x 8,9

Prostor za memorija

128/256 GB

128/256 GB

128/256/512 GB

Radna memorija

8 GB

8 GB

8/12 GB

Prednja kamera

10 MP

10 MP

40 MP

Zadnja kamera (široka/telefoto/ultraširoka)

50 MP/10 MP/12 MP

50 MP/10 MP/12 MP

108 MP/10 MP+10 MP/12 MP

Kapacitet baterije

3,700 mAh (Tipičan)

4,500 mAh (Tipičan)

5,000 mAh (Tipičan)

Žično napajanje

25 W

45 W

45 W

Bežično napajanje

15 W

15 W

15 W

Mogućnost povezivanja

Wi-Fi 6

UWB, Wi-Fi 6E

UWB, Wi-Fi 6E

Držač S olovke

X

X

O (Built-in)

Vrhunski užitak u video-prikazu i kameri

Unapređena pro-grade kamera serije Galaxy S22 obezbeđuje bolji kvalitet više objektiva. Galaxy S22 Ultra ima Space Zoom sa mogućnošću uveličavanja do 100x sa Dual Tele Zoom sistemom koji ima optički zum od 3x i 10x i zumiranje potpomognuto veštačkom inteligencijom u super-rezoluciji sa mogućnošću uveličavanja do 100x.

Možete da snimate jasnije video zapise i fotografije i postignete bolju vidljivost u svim uslovima osvetljenja uz funkcije Izuzetno čisto staklo, senzori Larger Pixel, Automatska brzina kadrova, Izuzetno noćno rešenje, Adaptivni pikseli i Poboljšanje detalja.

Za neverovatne noćne fotografije

Serija Galaxy S22 koristi tehnologiju Larger Pixel i Pixel Binning za apsorbovanje veće količine svetlosti uz unapređenu obradu niskog stepena šuma za svetlije, detaljnije noćne video-snimke i fotografije.

Kamera visoke rezolucije 108 MP modela Galaxy S22 Ultra ima senzor sa najvećim pikselima do sada. Može da detektuje slabo osvetljenje i spoji svoje megapiksele, kreirajući blokove od devet piksela za povećanje veličine, a dobijeni pikseli od 2,4 μm uvlače dosta svetlosti. Obrada niskog nivoa šuma pomaže da se otklone zrna za jasnu, detaljniju fotografiju u noćnim uslovima.

  • Noćno snimanje: Podešavanje automatske brzine kadrova i brzine zatvarača u skladu sa uslovima osvetljenja obezbeđuju veću osvetljenost i više detalje u noćnim uslovima.
  • Noćno fotografisanje: Redizajnirani AI ISP sastavlja fotografije i uklanja šum i nestabilne delove pomoću samo jednog zatvarača.
  • Noćno fotografisanje portreta: Unapređeno noćno rešenje primenjuje se na selfije, objektive sa 1x i 3x uveličavanjem, omogućavajući svetlije i jasnije fotografije iz različitih uglova gledanja.
noćne fotografije uz seriju galaxy s22

Izuzetno čisto staklo i objektiv

Izuzetno čist objektiv na zadnjoj kameri ublažava odsjaj objektiva, a veštačka inteligencija brzog dejstva obezbeđuje gotovo momentalnu inteligentnu obradu. Pomaže u obezbeđivanju jasnijeg snimanja bez refleksije ili odsjaja, čak i u mraku.

Napomena: Izuzetno čist objektiv primenjuje se samo na bočnoj kameri modela Galaxy S22 Ultra.

Super HDR

Super HDR prikazuje 64x više boja tako da ćete primetiti neometaniji video-prikaz pri svakom snimanju.

Super HDR daje realističnije rezultate kroz optimizovanje kontrasta boja na svetlim i tamnim mestima uz opciju Algoritamska optimizacija. Ova funkcija analizira kretanje subjekta i obrasce šuma tako da možete da snimite čistije snimke i da dobijete bolju vidljivost u svim uslovima osvetljenja.

Novi senzor sa tehnologijom adaptivnih piksela

Kamera serije Galaxy S22 obezbeđuje tehnologiju adaptivnih piksela, tako da možete da doživite nezamislivu jasnoću i dubinu, naročito po pitanju kvaliteta fotografija.

Ova inteligentna kamera detektuje osvetljenje u vašem okruženju. Ako se svetlost zatamni, novi senzor sa tehnologijom adaptivnih piksela prilagođava se i prebacuje se iz režima visoke rezolucije od 108 MP u režim visoke senzitivnosti od 12 MP, ili se snimanje obavlja u oba režima istovremeno, uz kombinovanje kadrova da bi se dobila izuzetno detaljna i svetla fotografija.

Kombinacija 108 MP (Galaxy S22 Ultra), 50 MP (Galaxy S22+/S22) i veštačke inteligencije pomaže unapređenju vaše veštine fotografisanja. Koristi algoritam Deep Learning, inteligentno unapređujući vaše fotografije uz neverovatne detalje.

kamera galaxy s22 ultra, dodirnuti meni za rezoluciju kamera galaxy s22 ultra, dodirnuti meni za rezoluciju

1. korak Otvorite aplikaciju Kamera.

kamera galaxy s22 ultra, izabrati rezoluciju od 108 mp kamera galaxy s22 ultra, izabrati rezoluciju od 108 mp

2. korak Dodirnuti [3:4 (108MP)] kod Galaxy S22 Ultra ili [3:4 (50MP)] kod Galaxy S22+/S22 u opcijama za snimanje u gornjoj traci menija.

kamera galaxy s22 ultra, dodirnuti ikonicu sa tačkama za poboljšanje detalja kamera galaxy s22 ultra, dodirnuti ikonicu sa tačkama za poboljšanje detalja

3. korak Kada aktivirate funkciju Poboljšanje detalja dodirivanjem ikonice sa tačkama u donjem desnom delu ekrana, možete da fotografišete sa unapređenim kvalitetom slike.

kamera galaxy s22 ultra, režim za poboljšanje detalja uključen kamera galaxy s22 ultra, režim za poboljšanje detalja uključen

4. korak Funkcija Poboljšanje detalja je Uključeno.

Napomena:

  • Rezolucija se može razlikovati u zavisnosti od modela.

Dinamički ekran AMOLED 2x

Galaxy S22 Ultra se može pohvaliti ekranom od 6,8 inča Edge Quad HD+ Dynamic AMOLED 2x sa tehnologijom Vision Booster. To je naš najimpresivniji ekran do sada, sa 16% većom osvetljenošću i odnosom kontrasta 3.000.000:1. Adaptivna brzina osvežavanja od 120 Hz održava glatko listanje, prilagođavajući sadržaj ekrana za optimizovan prikaz.

serija galaxy s22, dinamički ekran amoled 2x

Napomena: Dinamički ekran AMOLED 2x serije Galaxy ima sertifikat koji izdaje organizacija VDE Germany za Volumen boje mobilnog telefona od 100% u rasponu boja DCI P3.

Vision Booster

Vision Booster je tehnologija koja obezbeđuje mapiranje nijansi za unapređenu vidljivost u uslovima jake osvetljenosti na otvorenom.

Algoritam tehnologije Vision Booster analizira podatke histograma celokupnog sadržaja koji se pojavljuje na ekranu, ispitujući vrednost svakog piksela. Zatim izvršava mapiranje nijansi za podešavanje prikaza, tako da tamne oblasti postaju svetlije, a boje bogatije, čime se maksimalno povećava kontrast za oštriju sliku, čak i pod direktnom sunčevom svetlošću.

serija galaxy s22, vision booster

Saznajte više o unapređenim funkcijama ekrana serije Galaxy S22 u poglavlju „Otkrijte naredni nivo uz svetliji i neometaniji prikaz serije Galaxy S22” uz pomoć Samsung podrške.

Napomena: Vision Booster je automatska opcija iz perspektive uređaja.

Dugotrajnija baterija uz veoma brzo punjenje

Unapređena baterija serije Galaxy S22 osmišljena je za malu potrošnju energije tako da može duže da se koristi.

Štaviše, izuzetno brzi strujni adapter od 45 W sada je dostupan za Galaxy S22+/S22 Ultra. Možete da snimate 50 minuta, da obavljate video-poziv u trajanju od 70 minuta i da gledate omiljeni video-sadržaj 3 sata i 40 minuta uz samo 10 minuta punjenja Galaxy S22+/S22 Ultra.

Možete da punite bateriju serije Galaxy S22 čak i brže uz funkcije „Brzo punjenje/Veoma brzo punjenje” dok su uređaj ili ekran isključeni.

Saznajte više o punjenju baterije serije Galaxy S22 u poglavlju „Kako da obavite brzo punjenje uređaja serije Galaxy S22 pomoću kabla ili bežično” uz pomoć Samsung podrške.

Napomena:

  • Vreme korišćenja baterije i vreme punjenja mogu se razlikovati u zavisnosti od uslova korišćenja, iskustva korisnika i podešavanja i uslova na uređaju.
  • Strujni adapteri od 45 W i kablovi za prenos podataka prodaju se zasebno. Za funkciju Veoma brzo punjenje preporučujemo korišćenje originalnog strujnog adaptera kompanije Samsung od 45 W i kabla Type-C do Type-C 5 A.

S olovka Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra je prvi model serije Galaxy S sa ugrađenom S olovkom.

U poređenju sa Galaxy Note20 i S21 Ultra, S olovka uređaja Galaxy S22 Ultra ima tri puta bolji odziv, ne samo zahvaljujući unapređenjima hardvera, već i korišćenju veštačke inteligencije.

Saznajte više o načinu upotrebe S olovke Galaxy S22 Ultra u poglavlju „Kako se koristi S olovka na uređaju Galaxy S22 Ultra i provera kompatibilnosti” uz pomoć Samsung podrške.

galaxy s22 ultra sa s olovkom

Napomena: Snimci ekrana uređaja i meniji mogu da variraju u zavisnosti od modela uređaja i verzije softvera.

Kako se koristi aplikacija Samsung Members

Ako iskusite poteškoće u radu Samsung mobilnih uređaja, tableta ili nosivih uređaja, možete da nam pošaljete pitanje u aplikaciji Samsung Members. Saznajte više o slanju izveštaja o greški.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama