Kako da locirate svoj uređaj Samsung Galaxy

žena koja traži Galaxy uređaj u svojoj torbi

Ako izgubite svoj dragoceni telefon, tablet, sat, pa čak slušalice, nema potrebe za brigom. Funkcija Find My Mobile omogućava vam da zaključate ili otključate, locirate, ili u najgorem slučaju da u potpunosti izbrišete svoje podatke. Budite spokojni, čak i vaše informacije o plaćanju u sklopu usluge Samsung Pay mogu da se zaključaju ili izbrišu, a sve to može da se obavi na daljinu. U sklopu aplikacije Galaxy Wearable dostupne su i slične usluge za vaš sat ili slušalice.

Napomena: Dostupni ekrani i podešavanja mogu da se razlikuju u zavisnosti od bežičnog pružaoca usluga, verzije softvera i modela.

Pronađite svoj telefon ili tablet korišćenjem opcije Find My Mobile

Napomena: Telefon mora da bude uključen. 

Daljinsko upravljanje mora da se omogući na telefonu. Ova funkcija se automatski uključuje kada dodate Samsung nalog u svoj telefon. 

Daljinsko otključavanje mora da se aktivira da bi se koristila funkcija otključavanja Pronađi moj mobilni uređaj. 

Ako izgubite telefon ili tablet, možete da ga locirate korišćenjem usluge Find My Mobile. 

Najpre idite na veb-sajt Find My Mobile na računaru. Unesite akreditive za Samsung nalog i kliknite na opciju Nisam robot, a zatim kliknite na opciju PRIJAVA

Na levoj strani možete da pronađete sve uređaje koji su povezani sa Samsung nalogom koji koristite. Ako su uređaji uključeni i povezani sa mrežom, prikazuju se u sklopu opcije Moji uređaji. Kada kliknete na uređaj, desni panel prikazuje sve dostupne daljinske opcije:

Slika verzije opcije Pronađi moj mobilni uređaj na računaru

*Ova slika je samo primer za verziju na engleskom, a dostupna je na jeziku koji se koristi u vašoj zemlji.

  • Zvono: Ako ne znate gde ste ostavili svoj telefon ili tablet, zadajte komandu da zazvoni iako je na njemu utišan tom.

  • Zaključavanje i otključavanje: Ako ste zabrinuti za svoje podatke o ličnosti, svoj telefon ili tablet možete da zaključate na daljinu. Na taj način se aktivira zaključavanje ekrana i blokira se rad kartica u opciji Samsung Pay. Ako ste zaboravili metodu otključavanja, svoj telefon ili tablet možete da otključate i na daljinu.

Napomena: Ako zaključavanje ili otključavanje telefona nije bilo uspešno, pojavljuje se uzvičnik crvene boje.

  • Praćenje lokacije: Proveravajte gde se nalazi telefon ili tablet koji ste izgubili na svakih 15 minuta.

Oprez: Ako koristite uslugu Find My Mobile za lociranje ukradenog telefona ili tableta, nemojte direktno da izaberete lokaciju na mapi. Obavestite nadležne organe i prepustite njima da povrate telefon za vas.

  • Brisanje podataka na daljinu: Nemojte da dopustite tom lopovu da pristupi vašim podacima o ličnosti. Ne zaboravite, vaš telefon ili tablet u potpunosti se resetuju i gubite sve svoje podatke, uključujući podatke o finansijama u sklopu usluge Samsung Pay.

Napomena: Ako je registrovan Google nalog, moraćete da se prijavite na nalog da biste mogli ponovo da koristite telefon ili tablet.

  • Izrada rezervne kopije: Pre nego što zauvek izbrišete svoje podatke, jednostavno možete da izradite rezervnu kopiju svih svojih podataka u usluzi Samsung Cloud.

  • Duže trajanje baterije: Poslednje što vam treba je da se izgubljeni telefon ili tablet isključi. Upotrebite ovu funkciju da u potpunosti iskoristite potencijal trajanja baterije telefona ili tableta i da povećate mogućnost da ga pronađete.

  • Preuzimanje poziva/poruka: Možete da pregledate 50 poslednjih poziva i poruka sa telefona.

  • Podešavanje čuvara: Možete da odredite čuvare koji mogu na daljinu da lociraju telefon ili tablet, da aktivitate režim za hitne slučajeve ili da pozovete telefon ili tablet.

Napomena: Ako i dalje ne uspevate da locirate svoj telefon ili tablet, vaš operater može da na raspolaganju ima uslugu koja će pomoći u lociranju ili blokiranju vašeg telefona. Obratite se operateru za dodatne informacije.

Pronađite telefon korišćenjem pametnog sata

Slučajno ste negde ostavili telefon? Možete da upotrebite pametni sat da ga locirate.

Na pametnom satu pritisnite taster Početna strana, a zatim prevucite do opcije Pronađi moj telefon i kliknite na nju. Dodirnite Pokreni da pokrenete lociranje telefona. Telefon će zazvoniti i njegovo lociranje će biti jednostavno. Pronađite telefon, a zatim prevucite nadole i dodirnite ikonicu Odbaci.

Pronađite pametni sat

Napomena: Proverite da li ste podesili sve što je potrebno, kao na primer daljinsko povezivanje, u slučaju da izgubite svoj sat.

Ako ste izgubili pametni sat, možete da ga pronađete korišćenjem aplikacije Galaxy Wearable. Usluga Find My Mobile sneće vam omogućiti da vidite lokaciju sata, ali zato vam omogućava da zaključate ili izbrišete Samsung usluge kao što je Samsung Pay.

Na telefonu idite do aplikacije Galaxy Wearable, a zatim dodirnite opciju Pronađi moj sat. (na narukvicama za fitnes doditnite Pronađi moju narukvicu ili Pronađi moju opremu.) Ako je vaš sat povezan sa vašim telefonom preko Bluetooth-a, dodirnite POKRETANJE. Vaš sat će početi da vibrira i jednostavno ćete ga pronaći. Kada ga pronađete, dodirnite ikonicu X i prevucite udesno.

Slika snimka ekrana za potragu za mojim Galaxy Watch

*Ova slika je samo primer za verziju na engleskom, a dostupna je na jeziku koji se koristi u vašoj zemlji.

ako ste izgubili sat van dometa Bluetooth-a, imaćete dve opcije na raspolaganju kada se uključi daljinsko povezivanje: 
 

  • Preuzimanje lokacije: Daje vam adresu na kojoj se sat trenutno nalazi. Možete da dodirnete opciju Prikaži na mapi da locirate sat na mapi.
  • Podešavanje bezbednosti: Pristupite opcijama za daljinsko podešavanje zaključavanja, resetovanja ili zaključavanja prilikom ponovnog aktiviranja sata.
Pronađite Galaxy bubice

Nećete morati da kupujete nove Galaxy bubice ako ste ih zaturili jer aplikacija Galaxy Wearable omogućava vam da ih izuzetno jednostavno pronađete.

Na telefonu ili tabletu idite u aplikaciju Galaxy Wearable. Dodirnite Pronađi moje bubice, a zatim dodirnite Pokreni. Bubice će početi da pište, postepeno sve jače i jače tokom 3 minuta. Dodirnite Zaustavi da prekinete pretragu.

Aplikacija će prikazati obaveštenje da je povezanost bubica prekinuta i neće moći da locira bubice ako su van Bluetooth dometa (32 stope), ili ako je baterija prazna.

Slika snimka ekrana za potragu za mojim Galaxy Buds

*Ova slika je samo primer za verziju na engleskom, a dostupna je na jeziku koji se koristi u vašoj zemlji.

Napomena: Bubice možda neće da zapište ako se na IR senzoru nalaze strane supstance ili nečistoće.

Kliknite na dugme "POŠALJI" da biste poslali povratnu informaciju. Hvala Vam na učešću.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama