Kako koristiti Samsung DeX na mobilnom uređaju Galaxy S22?

Samsung DeX je aplikacija koja povezuje vaš mobilni uređaj (pametni telefon ili tablet) sa eksternim uređajem (televizorom ili monitorom) ili računarom tako da vaš radni dan protekne bez poteškoća, koji god uređaj da koristite. U nastavku saznajte kako se koristi Samsung DeX na mobilnom uređaju Galaxy S22. 

Žena koristi Samsung DeX na svom uređaju Galaxy S22.

Šta je Samsung DeX?

Uz aplikaciju Samsung DeX, svoj Galaxy S22 možete da koristite na nekoliko načina. Pomoću adaptera HDMI ili bežično, svoj Galaxy S22 možete da povežete sa bilo kojim monitorom koji podržava Miracast i počnete da uživate u svom pametnom telefonu na potpuno drugačiji način.

Šaljite poruke prijateljima, gledajte film na velikom ekranu i pripremite se za važne prezentacije uz vrhunski alat za obavljanje više zadataka.

Bez obzira da li pristupate preko laptopa ili stonog računara, PC ili Mac računara, jednostavno preuzmite aplikaciju DeX za PC sa veb-sajta Samsung DeX na svoj računar.

Kada povežete pametni telefon sa monitorom, možete da pristupite svim svojim aplikacijama preko velikog ekrana, tako da na najbolji način iskoristite svoj Galaxy S22. Velike prezentacije, konferencije, video-snimci i još mnogo toga, Samsung DeX olakšava vaš radni dan – kao da imate PC u džepu. 

Imajte u vidu: U zavisnosti od situacije, možda ćete morati da nabavite posebnu dodatnu opremu da biste koristili Samsung DeX.

Kako se povezati sa aplikacijom Samsung DeX?

Kada preuzmete aplikaciju Samsung DeX za računar, možete početi da podešavate Samsung DeX na svom pametnom telefonu. Povežite se sa aplikacijom Samsung DeX tako što ćete pratiti ove korake: 

Prikaz početnog ekrana uređaja Galaxy S22 sa pokretom prevlačenja naniže sa gornje strane ekrana. Prikaz početnog ekrana uređaja Galaxy S22 sa pokretom prevlačenja naniže sa gornje strane ekrana.

1. korak. Prevucite dvaput naniže na početnom ekranu.

Prikaz brzog panela uređaja Galaxy S22 sa označenom opcijom DeX. Prikaz brzog panela uređaja Galaxy S22 sa označenom opcijom DeX.

2. korak. Kucnite „Dex”.

Prikaz ekrana Samsung DeX koji je povezan sa opcijama „DeX na televizoru ili monitoru” i „DeX na računaru”. Prikaz ekrana Samsung DeX koji je povezan sa opcijama „DeX na televizoru ili monitoru” i „DeX na računaru”.

3. korak. Kucnite opciju „DeX na televizoru ili monitoru” ili „DeX na računaru” i potražite računar sa kojim želite da se povežete.

Kada pronađete računar, televizor ili monitor koji želite da povežete, kucnite ga i Samsung DeX će se pojaviti na izabranom uređaju. 

Kako koristiti Samsung DeX?

Samsung DeX nudi nekoliko funkcija za optimizaciju više zadataka odjednom što uključuje: 

Žena crta na pametnom telefonu i posmatra svoje umetničko delo na monitoru.
  • Tabla osetljiva na dodir: Svoj Galaxy S22 možete da koristite kao tablu osetljivu na dodir za računar ili koristite tastaturu da biste upravljali svim aktivnostima na velikom ekranu. 
Prikaz pametnog telefona pored laptopa na kome su prikazane opcije Samsung DeX za fotografije.
  • Deljenje fotografija i prezentacija: Sa aplikacijom Samsung DeX možete da delite fotografije i prezentacije sa svog uređaja Galaxy S22 bez preuzimanja na računar. 
Prikaz pametnog telefona u toku poziva pored laptopa koji prikazuje opcije aplikacije Samsung DeX za pozivanje
  • Slanje tekstualnih poruka i odgovaranje na pozive: I dalje možete da šaljete tekstualne poruke i odgovarate na pozive kada je vaš Galaxy S22 povezan sa računarom.
Prikaz ekrana računara sa aplikacijama Microsoft™, prozorima OneDrive i ikonama.
  • Kompatibilnost s aplikacijama Microsoft™ i OneDrive: Samsung DeX kompatibilan je sa glavnim aplikacijama Microsoft™, OneDrive i drugim aplikacijama zasnovanim na oblaku, tako da možete lako da delite svoj rad. 
Čovek posmatra pametni telefon dok sedi pored dečaka koji drži kokice i gleda televiziju.
  • Dvostruki rad: Ako svoj Galaxy S22 povežete sa televizorom ili monitorom, možete da gledate film na velikom ekranu ili da napravite virtuelnu učionicu za decu. U međuvremenu, još uvek možete da završavate svoje radne obaveze preko telefona.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window