Kako pristupiti podacima čak i ako ekran osetljiv na dodir Galaxy telefona nije dostupan

Čak i ako je ekran tvog telefona oštećen postoji način da pristupiš podacima u telefonu. Ako ekran ne reaguje na dodir, ali i dalje ima prikaz, ili ako na ekranu uopšte nema prikaza, pogledaj tekst u nastavku koji će ti pomoći da pristupiš telefonu.

Pre nego što isprobaš nešto od dole navedenog, proveri da li su softver i njegove aplikacije ažurirani na najnoviju verziju. Za ažuriranje softvera mobilnog uređaja prati sledeće korake: 

1. korak Idi na opciju Podešavanja > Ažuriranje softvera.

2. korak Dodirni Preuzmi i instaliraj.

3. korak Prati uputstva na ekranu.

1. slučaj Ako ekran osetljiv na dodir ne radi, a ekran i dalje ima prikaz

Ako više ne možeš da koristiš ekran osetljiv na dodir, a ekran i dalje ima prikaz, podacima poput fotografija ili poruka možeš da pristupiš preko USB miša. Da bi se miš mogao povezati neophodan je USB adapter poput OTG (On The Go) adaptera, a obično se koristi USB-C adapter sa više portova. Prati sledeće korake za povezivanje telefona i miša.

1. korak Poveži USB adapter sa telefonom.

Povezivanje USB adaptera 1. korak

2. korak Poveži USB miša sa adapterom.

Povezivanje USB adaptera 2. korak

3. korak Nakon obavljenog povezivanja možeš koristiti miš. Pomoću miša možeš napraviti rezervnu kopiju podataka koje želiš da sačuvaš.

Napomena: 

  • Na isti način možeš povezati tastaturu, pa ćeš moći da uneseš svoj PIN ili lozinku.
  • Za vraćanje na Početni ekran klikni desni taster na mišu.
  • OTG (On The Go) adapter omogućava povezivanje USB memorije pune veličine ili USB A kabla sa telefonom ili tabletom preko Micro USB ili USB-C portova za punjenje.

Adapter sa više portova

2. slučaj Ako ekran nema prikaz možeš se povezati na TV

Ako je ekran telefona oštećen i na njemu se više ništa ne vidi, telefon možeš koristiti tako što ćeš da ga povežeš sa TV-om ili monitorom koristeći funkciju preslikavanja ekrana. Biće ti potreban adapter sa više portova i HDMI kabl da spojiš TV ili miš.

Pored toga, telefon mora biti otključan. Ukoliko detekcija prsta ili prepoznavanje lica ne radi, možeš otvoriti sajt Samsung Find My Mobile , prijaviti se na svoj Samsung nalog i onda ga otključati. Prati sledeće korake za povezivanje telefona sa TV-om.

1. korak Poveži adapter sa telefonom, zatim spoji HDMI kabl sa adapterom.

2. korak Poveži drugi kraj HDMI kabla sa HDMI portom na svom TV-u.

3. korak Nakon uključivanja TV-a izaberi ulaz preko koga je tvoj mobilni telefon povezan preko HDMI kabla.

4. korak Nakon što se povežeš, na TV-u ćeš videti ekran svog telefona gde možeš da menjaš postavke i praviš rezervne kopije.

USB-HDMI adapter

Napomena: 

  • Ukoliko je DeX režim aktivan, izađi iz njega i pokušaj ponovo.
  • Može se desiti da između telefona i TV-a postoji mala vremenska neusaglašenost, odnosno kašnjenje.
  • HDMI izlaz za prikaz možda neće biti podržan u zavisnosti od modela i uređaja.
  • Ukoliko na telefonu ne rade ni ekran ni osteljivost na dodir, upotrebi adapter sa više portova za povezivanje TV-a i miša.

Kako koristiti aplikaciju Samsung Members

Ako imaš poteškoća sa svojim Samsung mobilnim, tabletom ili nosivim uređajima, možeš nam poslati pitanje kroz aplikaciju Samsung Members. Saznaj više o slanju izveštaja sa greškama.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama