Kako sprečiti slučajni dodir na pametnom telefonu Galaxy

Situacija kada slučajno nazovete nekog ili pošaljete poruku dok je vaš telefon u džepu ili torbi može da bude neprijatna. Ali takve neprijatnosti za vas više ne postoje jer vaš telefon već ima funkciju koja sprečava slučajno pozivanje u džepu. Proverite u nastavku što treba učiniti da vaš ekran ostane neaktivan i zaštitite ga od slučajnih dodira ekrana.

Pre nego što isprobate sledeće preporuke za rešavanje ovog problema, obavezno povjerite da li su softver vašeg uređaja i povezane aplikacije ažurirani. Proverite kako da ažurirate softver vašeg mobilnog uređaja sledećim redosledom.


Korak 1.
 Idite na Podešavanja > Ažuriranje softvera.
Korak 2. Kucnite na Preuzmi i instaliraj.
Korak 3.
 Sledite uputstva na ekranu. 

Kako uključiti zaštitu od slučajnih dodira


Korak 1.
 Idite na Podešavanja > kucnite na Ekran.
Korak 2.
 Kucnite na prekidač pored Zaštite od slučajnih dodira da bi aktivirali funkciju. 

Kako uključiti zaštitu od slučajnih dodira

Kako isključiti otključavanje otiskom prsta na telefonu Galaxy Z FlipKod telefona Galaxy Z Flip postoji način kako da se izbegnu slučajni dodiri isključivanjem podešavanja „Otključavanje otiskom prsta uvek uključeno“.
 

Korak 1. Otvorite Podešavanja.
Korak 2. Potražite i izaberite Otključavanje otiskom prsta uvek uključeno.
Korak 3. Ako ste već sačuvali otisak prsta, ovu funkciju možete da isključiti tako da dodirnete prekidač pored Otključavanje otiskom prsta uvek uključeno.

Šta znači malo trepćuće svetlo na ekranu

Nakon što ste uključili Zaštitu od slučajnih dodira, u mraku možete da vidite malu trepćuću lampicu veličine piksela na vrhu telefona. Kada dodirnete ekran dok je uključena funkcija zaštite od slučajnih dodira, a opcija Ekran uvek uključen je podešena na „Dodirni za prikaz“, pojaviće se takvo malo treperenje svetla.
 

To se dešava jer se zbog aktivirane funkcije Zaštita od slučajnih dodira pokreće senzor blizine i ne radi se o kvaru uređaja. Kod nekih modela koji imaju senzor blizine iza ekrana, senzor se uključuje da bi se utvrdilo da li se telefon nalazi u džepu kada se ekran uključi pri slabom osvetljenju (10 luksa ili manje). Kada senzor blizine radi, do fenomena trepćućeg svjetla dolazi zbog fotoelektričnog efekta. Drugim rečima, treperenje svjetla signalizira rad senzora kojim se sprečava neispravan rad telefona. Što svetlije podesite ekran, trepćuće svetlo biće jače.
 

Modeli na kojima se senzor blizine nalazi iza ekrana su sledeći.

  • Galaxy A91, Galaxy A90 5G, serija Galaxy Note10, serija Galaxy S20, Galaxy Z Flip

Napomena: snimke ekrana uređaja i meni mogu da se razlikuju u zavisnosti od modela uređaja i verzije softvera.

Ako primetite neobično ponašanje Samsung mobilnih telefona, tableta ili nosivih uređaja, možete nam poslati pitanje preko aplikacije Samsung Members.

 

To nam omogućava da bolje pogledamo šta se dešava. Podaci su anonimni i čuvaju se samo tokom istraga. Saznajte više o tome kako da se pošalje izvještaj o grešci u uputstvima Kako se koristi aplikacija Samsung Members.

Kliknite na dugme "POŠALJI" da biste poslali povratnu informaciju. Hvala Vam na učešću.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama