3x must-see YouTube kanalen in HDR op je TV & smartphone

Door Samsung België 27.10.2017

HDR kanalen YouTube TV smartphone

Sinds een klein jaar kunnen we YouTube in HDR bekijken op onze Samsung TV, zonder tussenkomst van een extern apparaat. Nu kan dit ook via onze smartphones. Welke HDR kanalen op YouTube mag je niet missen?

Vorig jaar lanceerde YouTube de ondersteuning voor high dynamic range ofwel HDR waardoor we onze favoriete videokanalen nog levendiger en realistischer kunnen bekijken. Samsung sloot daarbij aan door een update waarmee de Quantum Dot en Ultra HD-modellen ook HDR ondersteuning kregen via de Smart TV-applicatie. Nu hebben ook de Galaxy S8, S8 Plus en de Note 8 allemaal een HDR scherm en dus kun je via het HDR kanaal van YouTube (die dit ondersteunt) video ’ s in verschillende resoluties bekijken met zestig frames per seconde.

Discover ’ s favoriete HDR YouTube kanalen

Welke YouTube kanalen in HDR wil jij niet missen? We zetten er drie voor je op een rijtje.

1. Jacob + Katie Schwarz

188K volgers

Jacob en Katie maken prachtige UltraHD content en dat heeft ze al meer dan 100 miljoen views opgeleverd. Ze zijn de founders van het film en video productie bedrijf Mystery Box. Dit kanaal brengt je naar plaatsen die je niet voor mogelijk hield. Je ziet de wereld op een nieuwe manier: UltraHD and beyond. Van Costa Rica tot Peru en van Japanse makaak apen tot carnaval in Venetië.

2. MysteryGuitarMan

2,7 miljoen volgers

De Amerikaanse Joe Penna is de man achter MysteryGuitarMan, een populair kanaal met meer dan 2,7 miljoen volgers. Hij maakt gekke, maar geniale video ’ s en korte films met animatie, stop motion, visuele effecten en muziek. Kortom: filmpjes waar je blij van wordt. Uiteraard doet hij dit ook voor bedrijven en werkt samen met grote merken, maar dat maken de filmpjes niet minder leuk. Zingende M&M ’ s, een ladder medley en één man die 90 instrumenten bespeelt in één filmpje. The sky is the limit. Joe maakt ook veel video ’ s in 360 ° VR.

3. Around The World 4K

152K volgers

Around The World 4K is een internationaal project. Er wordt HDR video content gecreëerd die alle continenten beslaat. Reis via YouTube de wereld over met kwalitatief hoge video ’ s van al meer dan 70 landen. Levendig, realistisch en gemaakt alsof je zelf in het land bent en tussen andere locals en toeristen wandelt. Bekijk beroemde toeristenspots en bezienswaardigheden in San Francisco, Edinburgh, Berlijn, Praag, Budapest, Florence, Jamaica en meer. Perfect om vast inspiratie op te doen voor je volgende vakantie of citytrip.

Speciaal voor jou geselecteerd:

• Hoe Hollywood’ s meest gewilde film colorist o.a. The Martian en The Aviator met kleur tot leven bracht
• HDR: dé nieuwe filmtechniek van Hollywood
• 3 tips om Hollywood-waardige films op je Galaxy S8 te maken

Meer culture inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

GERELATEERDE PRODUCTEN

QLED TV

QLED TV