Android-GSM

Home > Samsung GSM > Android-GSM

Android-GSM

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken als je een GSM wilt kopen, is de keuze voor het besturingssysteem. Je kunt kiezen tussen Android, Apple iOS of Windows. Voor welk besturingssysteem je kiest, hangt af van je voorkeuren. En waarschijnlijk ook van het systeem waar je op dit moment aan gewend bent.

Android

Android is het besturingssysteem van Google, dat in de afgelopen jaren goed is doorontwikkeld. Onder andere Samsung , Sony en Huawei maken gebruik van Android-GSM's. Om een Android-GSM te kunnen gebruiken heb je wel een Google-account nodig. Een groot voordeel van Android is dat het veel mogelijkheden biedt en dat het de gebruiker vrijheid geeft om zaken aan te passen en zelf te installeren. Elke fabrikant van GSM's gebruikt een eigen schil over het besturingssysteem. In de basis is de bediening hetzelfde, maar door de aangepaste schil ziet een GSM van Samsung er softwarematig toch wat anders uit dan een GSM van bijvoorbeeld Sony.

Omdat Android het grootste besturingssysteem is (het merendeel van de mobiele GSMs's draait op Android) zijn er heel veel toepassingen voor Android-GSM's beschikbaar. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat er in de Play Store van Google geen leuke apps voor jou beschikbaar zijn. Android is ook sterk geïntegreerd met de online diensten van Google.

Apple iOS

Naast het google besturingssysteem Android, biedt Apple een veelgebruikt besturingssysteem: iOS. iOS draait alleen op iPhones en Apple is dus zowel de fabrikant van de hardware als van de software. Dat levert een soepel werkend besturingssysteem op met een prettige gebruikerservaring. De software staat bekend om zijn eenvoud en gemak. Er zijn weinig mogelijkheden om zaken aan te passen. En ook is het niet mogelijk om GSM's van Apple later uit te breiden met een SD-kaart om er bijvoorbeeld meer apps op te kunnen zetten. Dan had je in eerste instantie een duurder model met een grotere opslagcapaciteit moeten kopen.

Zoals Android-GSM's verbonden zijn met Google, zo zijn Apple-GSM's verbonden met de online diensten van Apple. Met je iCloud-account kun je gegevens synchroniseren tussen meerdere apparaten. Ook heeft Apple een uitgebreide App Store waarin je verschillende soorten apps kunt vinden.

Windows

Ook Microsoft heeft een eigen besturingssysteem, dat weinig verrassend 'Windows' wordt genoemd. Windows is het minst populaire besturingssysteem, maar het doet zeker niet onder voor de andere twee. Meerdere fabrikanten (zoals Acer en HTC) maken gebruik van de software van Microsoft. Sinds Microsoft het grootste deel van Nokia heeft overgenomen enkele jaren terug, zijn de bekendste GSM's die op Windows draaien zijn de Lumia-GSM's.

Uiteraard zijn Windows-GSM's geïntegreerd met de applicaties en online diensten van Microsoft, zoals Office en OneDrive. In vergelijking met Android- en Apple-GSM's heeft Microsoft een kleiner aanbod aan interessante apps. De verwachting is wel dat hier op korte termijn verandering in komt.

Windows lijkt wel wat op Android qua bediening, maar oogt anders. Herkenbaar zijn de vierkanten, de scherpe hoeken en de veelkleurigheid. Via de zogeheten 'tegels' kun je apps opstarten en krijg je informatie over hun status. Het ontwerp heeft een elegante en minimalistische uitstraling. Tegelijkertijd is het meer dichtgetimmerd, net zoals iOS. Dat zorgt voor een gestroomlijnde gebruikerservaring, maar tegelijkertijd voor minder eigen inbreng en mogelijkheden dan bij Android-GSM's. Qua privacy scoort windows goed, omdat je veel instellingen zelf 'aan' en 'uit' kunt zetten.

Samsung biedt tegenwoordig ook een tablet aan die draait op Windows, de Galaxy TabPro S .

Kies je voor Android, iOS of Windows?

Kies je voor de elegante eenvoud en de integratie met Microsoft van een Windows-GSM? Ga je voor het grote marktaandeel, de grote individualisatie en het geweldige app-aanbod van een Android-GSM? Of kies je voor het soepele en intuïtieve besturingssysteem van Apple? Aan jou de keuze! Overigens hoef je je keuze zeker niet af te laten van je andere apparatuur. Veel apps zijn tegenwoordig goed op elk platform te gebruiken!