De slimme manier om energie te besparen

Maak je je zorgen om je energierekening? Met SmartThings Energy1 kun je het energieverbruik van huishoudtoestellen makkelijk bijhouden en zelfs niet-smarttoestellen in de gaten houden via Smart Plugs2. Wil je meer besparen? Zet de AI Energiemodus3 aan en zorg dat je energieverbruik onder een vooraf ingesteld doel blijft.

Wie staat er aan de deur?

Staat er iemand aan de deur of verwacht je een pakketje? Met de videodeurbel6 kun je de bewegingen bij je deur in de gaten houden, zelfs tijdens het koken of TV-kijken. Op het smartscherm van je koelkast en TV wordt namelijk alles weergegeven en je kunt je deur zelfs ontgrendelen15 met Samsung Wallet7 op je mobiel.

Beheer je huis, van binnen en van buiten

Of je nu thuis of onderweg bent: houd controle over je huis. Stel je Bespoke Jet Bot AI+ in om schoon te maken als je onderweg bent.
Heb je de lichten aan laten staan? Zet ze uit22 met een tik op het scherm.

De ultieme meeslepende entertainmentervaring

Til je entertainmentervaring naar een hoger niveau met Philips Hue4. Creëer de perfecte sfeer voor een filmavondje met smartverlichting die automatisch synchroniseert met je TV-scherm. Til je game-ervaring naar een hoger niveau met gesynchroniseerd geluid5 en lichteffecten.

Zorg voor je huisdier, altijd en overal

Zorg altijd voor je trouwe viervoeter. Met SmartThings Pet Care¹⁶ kun je kijken hoe het met je huisdier gaat via de Bespoke Jet Bot AI+ of camera's in huis¹⁷. Hang een Galaxy Smart Tag¹⁸ aan de halsband van je huisdier, zodat je precies weet waar jouw dierenvriend uithangt.

Creëer je eigen wellnessroutine

Creëer je eigen sportomgeving thuis. Met de Smart Trainer van Samsung Health19 zorg je voor een goede houding en met je Galaxy Watch20 kun je je hartslag en calorieën in de gaten houden. Na je work-out krijg je menutips via SmartThings Cooking21! Met een uitgebalanceerde maaltijd bereik je je fitnessdoelen sneller.

Hoe werkt het

Stap 1

Tik in de SmartThings-app op ‘Life’ (Leven) op het onderste tabblad en download ‘Energy’ (Energie)1.

Stap 2

Controleer op het tabblad ‘Monitor’ (Bewaking) het totale energieverbruik1 van uw apparaten.

Stap 3

Controleer de geschiedenis van het energieverbruik van elk apparaat1 - per uur, dagelijks, wekelijks of maandelijks - op de kaart ‘Device energy usage’ (Energiegebruik apparaat).

Stap 4

Om proactief het energieverbruik te verminderen, activeert u ‘AI Energy Mode3’ (AI-energiemodus) en optimaliseert u de apparaatinstellingen om uw vooraf ingestelde doel te bereiken.

Stap 1

Ga op uw TV naar 'Apps' en zoek naar de app 'Philips Hue Sync'8. Selecteer ‘Install’ (Installeren) om de app te downloaden.

Stap 2

Klik op ‘Start Checkout’ (Betaling starten) en volg de instructies op het scherm om de app te kopen8.

Stap 3

Sluit de app aan op uw Hue-systeem en selecteer de synchronisatieknop op het startscherm om de inhoud van de TV te synchroniseren met Philips Hue-verlichting4.

Stap 1

Tik in de SmartThings-app op ‘Automations’ (Automatiseringen) op het onderste tabblad en ga naar ‘Create scene’ (Atmosfeer creëren) rechtsboven.

Stap 2

Kies een naam en pictogram voor uw atmosfeer en tik op '+' om acties toe te voegen.

Stap 3

Ga naar ‘Control Devices’ (Apparaten bedienen) om de instellingen van het apparaat aan te passen aan uw eigen persoonlijke romantische stemming.

Stap 1

Tik in de SmartThings-app op ‘Life’ (Leven) op het onderste tabblad en download ‘Pet Care’ (Huisdierverzorging).

Stap 2

Maak een huisdierprofiel aan met de informatie van uw huisdier, waaronder naam, type, ras en andere details.

Stap 3

Tik op ‘Check’ (Controleren) op de kaart ‘Monitoring’ (Bewaking) om de activiteit van uw huisdier te volgen en vast te leggen via Jet Bot AI+.

Stap 4

Om uw huisdier vanuit verschillende hoeken te volgen, tikt u op het menu rechtsboven voor meer cameraopties9.

Stap 1

Tik in de SmartThings-app op ‘Life’ (Leven) op het onderste tabblad en download ‘Pet Care’ (Huisdierverzorging).

Stap 2

Tik op ‘Check’ (Controleren) op de kaart ‘Monitoring’ (Bewaking) en ga naar ‘Look for pet (Huisdier zoeken)10’.

Stap 3

Jet Bot AI+ begint de geregistreerde kaart van uw woning te doorzoeken en stuurt een melding bij het vinden van uw huisdier.

Stap 1

Tik in de SmartThings-app op ‘Life’ (Leven) op het onderste tabblad en download ‘Pet Care’ (Huisdierverzorging).

Stap 2

Tik op ‘Home alone mode’ (Modus alleen thuis) en ga naar ‘Add Rule’ (Regel toevoegen).

Stap 3

Sla de favoriete instellingen van uw huisdier op voor TV, muziek en temperatuur met voorkeursdagen en -tijdstippen.

Stap 4

Activeer de ‘Home alone mode’ (Modus alleen thuis) om uw huisdier de optimale omgeving te bieden terwijl u weg bent.

Stap 1

Tik in de SmartThings-app op ‘Automations’ (Automatiseringen) op het onderste tabblad en ga naar ‘Create scene’ (Atmosfeer creëren) rechtsboven.

Stap 2

Kies een naam en pictogram voor uw atmosfeer en tik op '+' om acties toe te voegen.

Stap 3

Ga naar ‘Control Devices’ (Apparaten bedienen) om de instellingen van het apparaat aan te passen aan uw eigen persoonlijke training-atmosfeer.

Stap 4

Om een trainingvideo te spiegelen naar The Freestyle, trekt u het snel paneel naar beneden en tikt u op ‘Smart View’.

Stap 5

Selecteer The Freestyle in de lijst met beschikbare apparaten. Voer de PIN in vanuit The Freestyle-scherm op uw telefoon en voer uw vooraf ingestelde trainingsmodus uit. Geniet van uw training!

Stap 1

Tik in de SmartThings-app op ‘Life’ (Leven) op het onderste tabblad en download ‘Home Care’ (Huisonderhoud) 11.

Stap 2

Controleer de status van uw apparaten op de kaart ‘Device Care’ (Apparaatonderhoud). Wanneer een apparaat uw aandacht nodig heeft, verschijnt er een meldingspunt met een waarschuwingsbericht.

Stap 3

Tik op de kaart ‘Usage Guide’ (Gebruikshandleiding) om oplossingen en andere nuttige informatie te vinden.

Stap 1

Tik in de SmartThings-app op ‘Devices’ (Apparaten) op het onderste tabblad en selecteer de geregistreerde wasmachine.

Stap 2

Tik op ‘Cycle’ (Cyclus) en selecteer ‘AI Wash’ (AI-wasbeurt) voor de meest efficiënte wascyclus.

Stap 3

Tik op 'Start' om de AI Wash-cyclus te starten12. De wasmachine detecteert automatisch het vuilniveau om de juiste hoeveelheid wasmiddel en water te gebruiken.

* Om SmartThings te gebruiken, downloadt u de app uit de Galaxy Store, Play Store of App Store. Voor de app is Android OS 9↑ vereist met minimaal 3GB RAM-ruimte of iOS 14↑.

* De beschikbaarheid van de technologie, functies, kenmerken en services kunnen per land, provider, netwerkomgeving of product verschillen en kunnen zonder voorafgaande waarschuwing worden gewijzigd.

* Alle apparaten moeten verbonden zijn met Wi-Fi of een ander draadloos netwerk en geregistreerd zijn onder één Samsung account.

* De functies en specificaties van SmartThings kunnen variëren afhankelijk van het product.

* Ondersteunde OS-specificaties en configuratie van het app-scherm kunnen veranderen met app-updates.

* Het maximale aantal apparaten dat kan worden aangesloten op SmartThings is 200 per locatie. Het maximale aantal apparaten dat kan worden aangesloten kan echter beperkt zijn, afhankelijk van de netwerkomgeving van de gebruiker. Er kunnen maximaal 10 locaties per account worden gebruikt, maximaal 20 kamers per locatie en maximaal 20 leden kunnen per account worden uitgenodigd door de beheerder die de locatie heeft geregistreerd.

* De afbeeldingen en inhoud op het scherm zijn gesimuleerd voor illustratieve doeleinden. De werkelijke gebruikersinterface (UI) kan anders zijn, afhankelijk van de softwareversie, het model, de regio en andere factoren.

 1. De beschikbaarheid van de SmartThings Energy-service verschilt per land, regio en toestel. Beschikbaar op Android- en iOS-toestellen (Android OS 9↑, iOS 14↑). Een Wi-Fi-verbinding en een Samsung-account zijn vereist. Alle toestellen  dienen in de SmartThings-app te worden geregistreerd om het energieverbruik bij te houden.
 2. Compatibele Smart Plug en Smart Home Hub zijn vereist. Smart Plug dient in de SmartThings-app te zijn geregistreerd. De optie om het energieverbruik bij te houden met Smart Plug vind je in de Smart Plug-productkaart onder het tabblad 'Toestel' in de SmartThings-app.
 3. De AI Energiemodus kan verschillen per land, regio en toestel. De modus kan al je compatibele smarttoestellen  automatisch overschakelen naar de energiebesparingsmodus of wanneer je geschatte maandelijkse energierekening het door jou vooraf ingestelde doel overschrijdt. (voorbeeld van een koelkast: optimalisatie van de compressorsnelheid en -werking en aanpassing van de vriezertemperatuur) Het energieverbruik en de geschatte kosten die in SmartThings Energy worden weergegeven kunnen afwijken van het daadwerkelijke gebruik en de kosten.
 4. Philips Hue smartlampen met kleur, Philips Hue Bridge, Philips Hue Sync App (vereist in-app aankoop op Samsung TV- series die na 2022 zijn gereleased, QLED TV of hoger) of Philips Hue Sync Box (in regio's waar in-app aankopen niet beschikbaar zijn op TV, kan de aanschaf van een Philips Hue Sync Box noodzakelijk zijn voor een goede werking), en een Samsung-account zijn vereist. Apart verkrijgbaar.
 5. Compatibele JBL Gaming Headset of andere compatibele headsets vereist. Apart verkrijgbaar
 6. Compatibele videodeurbel vereist. De videodeurbel dient geregistreerd te zijn in de SmartThings-app. De volgende videodeurbellen worden momenteel ondersteund: Ring Video Doorbell Elite, Ring Video Doorbell Pro met Chime Pro, Spotlight Cam Mount, Spotlight Cam Wired, Stick Up Cam Battery, Video Doorbell, Video Doorbell 2, Video Doorbell 3, Video Doorbell Pro, etc. Deze lijst met ondersteunde videodeurbellen wordt regelmatig bijgewerkt.
 7. Samsung Wallet is momenteel niet beschikbaar in België.
 8. De beschikbaarheid van de Philips Hue Sync-app op Samsung TV kan per land, regio of apparaat verschillen. Een betaald abonnement is vereist om de Philips Hue Sync-app op Samsung TV maximaal vijf jaar te gebruiken. Na deze periode kan de app worden gebruikt zolang de provider deze ondersteunt met updates.
 9. IP Cam-opties verschijnen alleen op Pet Care Monitoring wanneer Jet Bot AI+ is geregistreerd. IP Cams moeten WWST-gecertificeerd zijn en voldoen aan de SmartThings IDE-richtlijnen voor gebruik.
 10. Een volledige kaart van de woning is vereist om huisdieren te vinden. Dit kan worden gedaan met de Jet Bot AI+ gemonteerd op de lader of door de bewegingen van de Jet Bot AI+ te sturen door de kaart van de woning.
 11. Beschikbare functies voor de SmartThings Home Care service kunnen variëren afhankelijk van het land en het apparaat.
 12. De Smart Control-functie van de wasmachine kan worden geactiveerd voor bediening op afstand van de wasmachine via de mobiele app.
 13. U wordt doorgestuurd naar de website van Aeotec voor de transactie. Samsung.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van of transacties die worden uitgevoerd op externe sites. Samsung heeft geen controle over websites van derden en is niet verantwoordelijk voor informatie die u verstrekt op dergelijke websites. Alle verantwoordelijkheden met betrekking tot de transactie en de Aeotec-producten liggen bij de relevante Aeotec-entiteit.
 14. U wordt doorgestuurd naar de website van Philips Hue voor de transactie. Samsung.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van of transacties die worden uitgevoerd op externe sites. Samsung heeft geen controle over websites van derden en is niet verantwoordelijk voor informatie die u verstrekt op dergelijke websites. Alle verantwoordelijkheden met betrekking tot de transactie en de Philips Hue-producten liggen bij de relevante Philips Hue-entiteit.
 15. Compatibele deursleutel vereist. Apart verkrijgbaar.
 16. De beschikbaarheid van de SmartThings Pet Care Service kan per regio verschillen en wordt alleen ondersteund op het BESPOKE Jet Bot AI+ model. Beschikbaar op Android- en iOS-apparaten (Android OS 9↑, iOS 14↑). Een Wi-Fi-verbinding en een Samsung-account zijn vereist.
 17. Compatibele IP-camera vereist. Mogelijk moeten gebruikers eerst de IP (Internet protocol)-camera in de fabrieksapp instellen en deze daarna in de SmartThings-app instellen. Pet Monitoring met IP Camera is beschikbaar in de IP Cam-productkaart onder het tabblad 'Toestel' in de SmartThings-app.
 18. Galaxy SmartTags hebben een Bluetooth-range van 120 m zonder obstakels. De prestaties kunnen variëren afhankelijk van de gebruikersomgeving. Apart verkrijgbaar.
 19. De Smart Trainer van Samsung Health is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk. De beschikbaarheid van contentaanbieders en fitnesscontent kan verschillen per land en regio. De Smart Trainer-functie is beschikbaar op de Q70B TV-serie en hoger. Om je houding op het scherm weer te geven, is een compatibele Slim Fit Cam vereist. Deze is apart verkrijgbaar.
 20. Alleen bedoeld voor algemene welzijns- en sportdoeleinden. Niet bedoeld voor het gebruik bij de opsporing, diagnostisering en behandeling van medische aandoeningen of ziektes. De metingen zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik. Neem contact op met een medische professional voor advies. Beschikbaar op de Galaxy Watch 4-serie en de nieuwere generatie Samsung Watch-apparaten.
 21. De beschikbaarheid van SmartThings Cooking verschilt per land, regio en apparaat. Beschikbaar op Android- en iOS-apparaten (Android OS 9↑, iOS 14↑). Voor deze functie heb je een Wi-Fi-verbinding en een Samsung-account nodig. Recepten zijn beschikbaar in bepaalde talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.
 22. Alleen te gebruiken met compatibele apparaten.