De functie 'USB PD-opladen onderbreken in games' op je Galaxy-apparaat

De functie USB PD-opladen onderbreken in games op Galaxy-smartphones vermindert de warmteproductie en beschermt de levensduur van de batterij. Wanneer deze instelling is ingeschakeld, stopt het apparaat met opladen wanneer de gebruiker aan het gamen is terwijl het apparaat is aangesloten op een stroombron.

Een persoon die een spel speelt op de telefoon terwijl deze wordt opgeladen.

Over het algemeen wordt bij het opladen van een Galaxy-smartphone stroom gebruikt voor zowel het gebruik van het apparaat als het opladen van de batterij. Om de impact op het apparaat tijdens gelijktijdig gamen en opladen te verminderen, wordt met de functie USB PD-opladen onderbreken in games het opladen van de batterij gepauzeerd, zodat de stroomvoorziening naar het apparaat tijdens het gamen voorrang krijgt.

Opmerkingen:

• Zelfs als de instelling is ingeschakeld, werkt deze functie alleen wanneer een PD-oplader (25 W of hoger, met ondersteuning voor een programmeerbare voedingseenheid (PPS)) is aangesloten, er een spel wordt gespeeld en de batterij 20% of meer is opgeladen.
  • Alleen PD (Power Delivery) opladers met PPS (Programmeerbare Power Supply) en een uitgangsvermogen van 25 W of meer worden ondersteund.
  • De 25W-oplader wordt niet meegeleverd bij de aankoop van een Galaxy-smartphone.
  • Ondersteuning voor deze functie varieert per model. Je kunt de ondersteuningsdetails controleren door naar Gaming Hub > Meer > Game Booster > USB PD-opladen in games te gaan.

Deze functie is alleen beschikbaar in het menu van Game Booster als het apparaat verbonden is met een PD-oplader voordat de app Gaming Hub wordt gestart.

Startscherm Gaming Hub. Startscherm Gaming Hub.

Stap 1. Tik op Meer (drie horizontale lijnen) rechtsonder.

Pop-upmenu in Gaming Hub. Pop-upmenu in Gaming Hub.

Stap 2. Selecteer Game Booster.

Instellingenmenu Game Booster. Instellingenmenu Game Booster.

Stap 3. Zet de schakelaar voor USB PD-opladen onderbreken in games aan.

Opmerking: Het menu 'Meer' kan op verschillende locaties verschijnen, afhankelijk van de versie van de Gaming Hub.

De optie om de functie USB PD-opladen onderbreken in games te activeren, verschijnt nadat je voor de eerste keer een PD-oplader op je telefoon hebt aangesloten. Voor apparaten met One UI 6.0 of later kan de ondersteuningsstatus worden geverifieerd in de instellingen zonder voorafgaande verbinding met de oplader. Apparaten met oudere besturingssystemen moeten verbonden zijn met de oplader voordat de ondersteuningsstatus kan worden geverifieerd.

Menu Game Booster met de optie 'USB PD-opladen onderbreken in games' grijs weergegeven. Menu Game Booster met de optie 'USB PD-opladen onderbreken in games' grijs weergegeven.

De optie USB PD-opladen onderbreken in games is grijs weergegeven en kan niet worden gebruikt.

Het menu Game Booster met de optie 'USB PD-opladen onderbreken in games' geactiveerd. Het menu Game Booster met de optie 'USB PD-opladen onderbreken in games' geactiveerd.

In dit menu is de optie USB PD-opladen onderbreken in games beschikbaar.

Er moet aan twee voorwaarden worden voldaan voordat de functie USB PD-opladen onderbreken in games kan worden geactiveerd:

• Er wordt een game gespeeld.
  • Er is een PD-oplader (25 W of hoger met PPS-ondersteuning) aangesloten en de batterij is 20% of meer opgeladen.

Zelfs als er een game wordt gespeeld, werkt de functie niet als er andere handelingen worden uitgevoerd, zoals het uitschakelen van het scherm of overschakelen naar een ander scherm.

Als de batterij minder dan 20% is opgeladen of als er een niet-PD-oplader op het apparaat is aangesloten, blijft de batterij opladen volgens het standaard proces.