Hoe gebruik je de Family Hub app op je telefoon?

Family Hub Samsung app

De Family Hub app is je one-stop-shop voor je favoriete apps, zoals Memo, Calendar en meer. Je hebt overal toegang tot deze apps en kunt ze gebruiken om functies op je Family Hub-koelkast te bedienen. Maar eerst moet je de app op je telefoon instellen en ervoor zorgen dat je een Samsung-account op je koelkast hebt.

Hoe krijg je de hele familie in contact met Family Hub?

Elk gezinslid dat via de Family Hub mobiele app (op afstand) toegang wilt hebben tot de koelkast, heeft nodig:
 

  • Een eigen profiel op de koelkast.
  • Een eigen telefoon.
  • Een eigen Samsung-account om de twee te koppelen. 

Let op: Profielen die niet gekoppeld zijn aan een Samsung-account kunnen alleen direct op de koelkast gebruikt worden.

Als je bij de koelkast bent, kun je wisselen tussen profielen om aan te geven wie wat doet (zoals het achterlaten van een memo of het markeren van de kalender). Wanneer je op afstand verbonden bent via de mobiele app, wordt het Samsung-account van de telefoon automatisch gesynchroniseerd met het bijbehorende profiel op de Family Hub.


En ten slotte is het eerste profiel het belangrijkste dat je tijdens de eerste installatie maakt. Het werkt iets anders dan de andere profielen en zal eerst verbinding moeten maken met een Samsung-account voordat één van de andere profielen dat kan. Elk gezinslid kan via deze stappen verbinding maken met de koelkast met zijn of haar telefoon:

1 Op de koelkast tik je op "Apps" en vervolgens op "Settings".
2 Tik op "Profils", maak of werk een profiel bij en verbind het met een Samsung-account. Je kunt op het gewenste profiel tikken om het te bewerken of op "Toevoegen" om een nieuw profiel te maken (maximaal 6). Je kunt ook de naam, de avatar en de stem-ID aanpassen.
3 Download en installeer de Family Hub-app op je telefoon vanuit de Google Play store of de App store.
4 Controleer op de telefoon of je hetzelfde Samsung-account gebruikt als datgene wat je voor het profiel op de koelkast hebt gebruikt. Het Samsung-account van de telefoon kan worden beheerd in het menu Instellingen. Als je niet bent ingelogd, kan het zijn dat je gevraagd wordt om in te loggen op een account wanneer je de Family Hub app start.
5 Zodra je alle rechten, voorwaarden en condities accepteert, ben je klaar om te gaan.

Als je probeert de Family Hub app te openen met behulp van een Samsung-account dat nog niet verbonden is met een van de profielen op de koelkast, zal de app deze fout weergeven: "Your Samsung-account is not registered to a Family Hub refrigerator”. Please register first and come back". Als je je deze foutmelding krijgt, ga dan terug naar Settings > Profiles op de koelkast en sluit dezelfde Samsung-account aan op de telefoon, of verander de Samsung-account op de telefoon om deze aan te passen aan wat er in gebruik is op de koelkast.

Gebruik de Family Hub app

De Family Hub app is onderverdeeld in twee hoofdonderdelen: Eten en familie. Tik gewoon op "Food" of "Family" onderin het scherm en tik vervolgens op de gewenste functie.


Er is ook een "All"-menu om elke beschikbare functie te bekijken. Tik op "All" onderaan het scherm en selecteer vervolgens de gewenste functie.

De twee hoofdonderdelen van de app

Let op: De Family Hub tools op de mobiele app kunnen een beperkte functionaliteit hebben in vergelijking met de volledige apps op de Family Hub koelkast.

Wat kun je met de app?

Bekijk alle boodschappen gerelateerde tools en functies die je kunt gebruiken in de Family Hub app:


View Inside


De View Inside functie geeft een actueel beeld van de binnenkant van je koelkast. Je kunt een voedsellijst bewerken om aan te geven welke voedingsmiddelen zich momenteel in de koelkast bevinden. Je kunt ook de vervaldata van verschillende artikelen bijhouden. Bij het aanpassen van apps kunt je zowel de afbeelding van de binnenkoelkast als de Food List laten verschijnen in de Family Hub app.

View inside-pictogram

Boodschappenlijstje


De functie Boodschappenlijst-functie geeft de boodschappenlijst van het huidige gebruikersprofiel weer. Hiermee kun je een lijst met boodschappen maken die je wilt kopen. Je kunt ook artikelen die je hebt gekocht doorstrepen, zodat je altijd op de hoogte blijft.

Boodschappenlijst-pictogram

Let op: Boodschappenlijsten kunnen ook worden aangemaakt, bewerkt of verwijderd uit de mobiele app van de Family Hub.

Handige Family functies

De Family Hub app heeft ook leuke functies voor het hele gezin om van te genieten:


Family Board


De Family Board is een creatieve ruimte waar familieleden een collage kunnen maken. Voeg foto's toe, schrijf berichten en nog veel meer. Je kunt het Family Board bekijken vanuit de Family Hub-app en zelfs versieren met je telefoon.

Family Board-pictogram

Memo


De Memo-functie geeft alle memo's van je Family Hub weer. Je kunt nieuwe memo's toevoegen, bestaande bewerken en oude memo's verwijderen. Het dashboard van de Family Hub app toont de meest recente memo.

 

Memo-icoon

Kalender


De kalender geeft gebeurtenissen weer voor alle Family Hub-gebruikersprofielen. Je kunt de kalender voor de lopende rekening die is toegevoegd aan de Family Hub app op de telefoon bewerken.

 

Kalender-pictogram

Foto's uploaden


Met deze functie kun je foto's van je telefoon uploaden naar je Family Hub-koelkast. Voeg familiefoto's toe of stuur foto's die een mooie achtergrond voor de Hub zouden vormen.

 

Kalender-pictogram

To Do


Dit geeft de To Do lijsten weer voor de verschillende gebruikersprofielen van de Family Hub. Veeg naar links of naar rechts om ieders takenijsten te zien. Je kunt ook een To Do lijst voor de huidige gebruiker toevoegen of bewerken.

To do-pictogram

Whiteboard


Het Whiteboard toont tekeningen van je Family Hub. Je kunt nieuwe tekeningen maken, bestaande bewerken en onnodige tekeningen verwijderen. Het dashboard van de Family Hub app toont de meest recente Whiteboard tekening.

 

Whiteboard-pictogram

Let op: De mobiele app heeft geen toegang tot spraakberichten die zijn opgenomen op Family Hub.

Pas de instellingen aan in de mobiele app van de Family Hub

Indien nodig kun je enkele instellingen voor de Family Hub mobiele app aanpassen, zodat deze gemakkelijker te gebruiken is. Tik gewoon op Meer opties (de drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen.

 

Hier is een korte samenvatting van het instellingenmenu van de app:

 

  • Profiel: Toont het Family Hub-profiel dat momenteel in gebruik is en laat je het aanpassen.
  • Meldingen: Zet meldingen aan of uit van de Family Hub app. je kunt ook kiezen van welke tools je meldingen wilt ontvangen.
  • Apps op maat maken: Kies welke apps verschijnen in de secties Food en Family en in welke volgorde ze verschijnen. je kunt ook snelkoppelingen toevoegen voor maximaal 5 andere apps op uw telefoon, zoals SmartThings.
  • Stuur feedback: aLaat ons weten wat je vindt van de Family Hub app.Let us know what you think about the Family Hub app. Of krijg ondersteuning als je hulp nodig hebt met de tools.
  • Over: Toont de huidige versie-informatie, de Algemene Voorwaarden, het Privacybeleid en de Open source-licentie.
Afmelden of een profiel verwijderen

Het hoofdprofiel is wat de profielen van de familie bij elkaar houdt en waar de gegevens van de hele familie worden opgeslagen. Als de eerste installatie ooit opnieuw wordt uitgevoerd, zorg er dan voor dat je hetzelfde Samsung-account gebruikt voor het hoofdprofiel. Je hebt de mogelijkheid om alles wat in de cloud is opgeslagen te herstellen, inclusief de bijbehorende secundaire profielen. Om deze reden kan het hoofdprofiel niet worden verwijderd, maar kan je je afmelden en in plaats daarvan de eerste installatie met een ander Samsung-account uitvoeren, als er een wijziging nodig is.


Je kan echter op elk moment secundaire profielen verwijderen om ze te scheiden van het hoofdprofiel. Indien gewenst kunnen ze op elk gewenst moment opnieuw worden aangemaakt en opnieuw worden aangesloten op hun Samsung-account.


Om een secundair profiel te verwijderen
, navigeer je naar Settings en tikt je vervolgens op Profielen. Selecteer de gewenste Profiel en tik vervolgens op Delete Tik nogmaals op Delete om te bevestigen.


Als je je wilt afmelden bij het hoofdprofiel
, navigeer je naar Settings en tikt je op Profiles. Selecteer het hoofdprofiel en tik vervolgens op Sign out. Lees de belangrijke informatie. Je content op de Family Hub zal worden verwijderd, maar het zal weer verschijnen als je je weer aanmeldt bij hetzelfde Samsung account op het hoofdprofiel. Als je het zeker weet, tik dan op 'Sign out'.

Bedankt voor je feedback!