Hoe installeer ik mijn nieuwe wasmachine?

Hoe installeer ik mijn Samsung droger?

Met een nieuwe Samsung wasmachine in huis wil je zo snel mogelijk aan de slag. Gelukkig kun jij zelf je wasmachine installeren. De installatie stappen verschillen niet per model. Het maakt dus niet uit of jij een AddWash, Eco Bubble of Quickdrive wasmachine wilt installeren. Een goede installatie is belangrijk om problemen en reparaties te voorkomen.

Voordat je begint met de installatie, haal je de machine uit de verpakking en controleer of je alle accessoires en de gebruikshandleiding hebt. Deze kun je vinden in de trommel van het apparaat. De gebruikshandleiding bevat een lijst van accessoires die bij jouw model wasmachine hoort.

Harde ondergrond 

Voor het beste resultaat moet de wasmachine op een stevige, droge en massieve vloer geplaatst worden. Houten/laminaat vloeren worden niet aangeraden. Ook vloerbedekking, zachte tegelvloeren, laminaat, lekbak of een rubberen mat dragen bij aan de vibratie en het bewegen van de wasmachine het centrifugeren. Dit kan geluidsklachten en andere klachten veroorzaken.

Een betonnen ondergrond is het beste aan te raden voor de installatie van een wasmachine. Mocht je toch de machine op een houten vloer plaatsen, zoek dan een stevige plek uit.

Lees meer informatie om trillingen en lawaai tegen te gaan.

Omgeving 

- Plaats de wasmachine niet in direct zonlicht of in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid.

- Plaats de wasmachine niet in een ruimte waar de temperatuur tot onder het vriespunt kan dalen.

- Plaats de wasmachine niet vlakbij een oven, boiler of andere apparaten die warmte uitstralen

Belangrijk: Kies een ruimte met een goede ventilatie en een stevige ondergrond.

Elke wasmachine wordt geleverd met transport bouten aan de achterzijde van het apparaat. Deze bouten moeten worden verwijderd. In de handleiding kun je vinden waar de transportbouten zitten en hoeveel het er zijn. 

De transportbouten kunnen met de bijgeleverde steeksleutel worden verwijderd. Bewaar de transportbouten goed, als je de machine wilt verhuizen heb je de bouten weer nodig.

transport bouten

De gaten kun je vervolgens afdekken met de meegeleverde plastic dopjes.

afdek dopjes wasmachine

Om lawaai en trillingen te voorkomen is het belangrijk dat de wasmachine waterpas is geplaatst. Aan de onderkant van je wasmachine zitten stelpoten die je hiervoor kunt gebruiken.

1 Schuif de wasmachine op de juiste plaats.
2 Als de wasmachine wiebelt, schroef je de juiste poot uit totdat deze contact maakt met de vloer. Nu zal de wasmachine niet meer wiebelen.
3 Zodra de wasmachine volledig waterpas staat. Draai je de contramoeren (aan de uitdraaibare poten) , in tegengestelde richting, strak aan met de bijgeleverde steeksleutel.
Contramoer

Let op: Hoe korter de poot, hoe minder trillingen. Probeer bij het waterpas zetten van de wasmachine de stelpoot zo kort mogelijk te houden. We adviseren een lengte van minder dan 20 mm. Controleer of de stelmoeren goed vast zitten.

Nu sluit je de watertoevoer slang aan. Het ene uiteinde van de slang sluit je aan op de koud water aansluiting aan de achterkant van de wasmachine.

waterslang

De andere kant van de slang sluit je aan op de koud water kraan. Als de slang een lekkagebeveiliging bevat, sluit je het uiteinde met de waterstop aan op de koudwaterkraan. Controleer of de watertoevoer slang geen lekkage heeft, door de koudwaterkraan helemaal open te draaien.

Let op: Sommige modellen hebben een koud en warm -water aansluiting. Raadpleeg voor gedetailleerde instructies altijd de bijgeleverde gebruikshandleiding.

Samsung adviseert om de afvoerslang op een standpijp van 60 tot 90 cm aan te sluiten. Gebruik de meegeleverde plastic slanggeleider om de slang stevig op zijn plek te houden.

afvoerslang

Let op: Plaats niet meer dan 15 cm afvoerslang in de standpijp. En controleer de afvoerslang op lekkages.

Voordat de wasmachine klaar is voor gebruik, voer je eerst een kalibratie uit. Een kalibratie is te vergelijken met een 'nulmeting', de machine zal de huidige situatie analyseren om goed te kunnen presteren. Door kalibratie van de wasmachine kan deze het gewicht van de belading nauwkeurig detecteren. Zorg dat de trommel leeg is voordat je een kalibratie uitvoert.

1 Zet de wasmachine uit en weer aan.
2 Houd de knoppen ‘Temperatuur’ en ‘Uitgesteld Einde’ gelijktijdig 3 seconden ingedrukt om de Kalibratie-modus testarten. De melding “CLb” verschijnt op het display.
3 Druk dan op de ‘startknop’ om de kalibratie te starten.
CLB

De trommel draait gedurende 3 minuten links en rechtsom. Als de kalibratie voltooid is, verschijnt de melding
‘Eind’ op het display. De wasmachine wordt automatisch uitgeschakeld en is klaar voor de eerste wasbeurt.

How to: Samsung QuickDrive installeren How to: Samsung QuickDrive installeren

Bedankt voor je feedback!