Hoe vervang ik het waterfilter voor mijn koelkast?

Samsung koelkasten zijn uitgerust met filters om water te zuiveren of te ontgeuren. Wanneer de maximale gebruikslimiet voor elk filter is bereikt, verschijnt er een rood lampje dat aangeeft dat je de filters moet vervangen. Bekijk de onderstaande instructies voor het vervangen van het waterfilter. Het is ook goed om de gebruikershandleiding van de koelkast te raadplegen voor meer informatie.

Wanneer het indicatielampje van het waterfilter op het display brandt

Het indicatielampje van het waterfilter is vooraf ingesteld om na vijf maanden of 1700 liter oranje te worden en na zes maanden of 1900 liter rood.
Om het indicatielampje van het waterfilter te resetten, moet je het filter vervangen en de functie op het bedieningspaneel resetten. Afhankelijk van het model kan het lichtje groen of blauw zijn.

Opmerking:

  • Het ontwerp van het display kan verschillen afhankelijk van het producttype.
  • Deze afbeelding is slechts een voorbeeld in het Engels, maar het is beschikbaar in de taal van je land.

Meestal bevindt het waterfilter zich in het midden van de binnenkant of de bodem van de koelkast.

Opmerking: De locatie van de waterfilter kan verschillen afhankelijk van het model van de koelkast. Kun je het niet vinden? Raadpleeg dan de bijgeleverde handleiding.

Hoe moet je het waterfilter vervangen?

Om altijd schoon en water of ijs te hebben, is het aan te raden het filter onmiddellijk te vervangen wanneer het indicatielampje gaat branden. Na het vervangen van het filter is het aan te raden om eerst 500 ml water te tappen voordat je het voor consumptie gebruikt.
 

Bij het vervangen van het waterfilter moet je eerst de waterkraan sluiten. Zodra je het filter hebt vervangen kan je de waterkraan weer opendraaien.

Stap 1. Houd de knop Ice Type/Filter Change op het bedieningspaneel 3 seconden lang ingedrukt om het filter te resetten.

Stap 2. Open het filterdeksel en draai het waterfilter tegen de klok in. Trek het waterfilter uit de behuizing.

Stap 3. Plaats een nieuw filter in de behuizing en draai het met de klok mee tot het vastklikt.

Opmerking:

  • Deze afbeelding is slechts een voorbeeld in het Engels, maar het is beschikbaar in de taal van je land.
  • Houd het filterpatroon horizontaal wanneer je het verwijdert.

Reset het indicatielampje na vervanging

Na het vervangen van het filter moet de filtervervangingscyclus opnieuw worden ingesteld door de alarmknop 3 seconden lang ingedrukt te houden. Uitstekende prestaties en goede vervangingscycli worden hierdoor gegarandeerd. Bij het resetten verandert de kleur van het indicatielampje van rood naar groen (of de woorden Vervang filter verdwijnen).

Opmerking: Deze afbeelding is slechts een voorbeeld in het Engels, maar het is beschikbaar in de taal van je land.

Om het filter te vervangen, moet je de serienummers voor elk filter van het koelkastmodel controleren. Alle Samsung koelkasten zijn voorzien van labels op twee plaatsen aan de buitenkant van het apparaat.
 

  • Het serienummer is eenvoudig te vinden door de linker bovendeur of de linker onderdeur te openen.
  • De modelnaam en het serienummer van de koelkast staan op het etiket. 
     

Je kunt een lijst van de beschikbare filters vinden door contact op te nemen met de klantenservice of door online een filter te kopen door het serienummer van de koelkast in te voeren.

Bedankt voor je feedback!