Compatibiliteit Gear-serie

Gebruik de onderstaande lijst om te controleren of jouw smartphone compatibel is met een smartwatch van het type Samsung Gear. In de onderstaande tabel staat informatie over de volgende Samsung-apparaten: Gear S2, Gear S3, Gear Sport, Gear Fit2 (Pro) en de Galaxy Watch.

Galaxy S Series

Galaxy S Series

Gear S2

Gear S2 classic

Gear S3 classic

Gear S3 frontier

Gear Sport

Gear Fit2

Gear Fit2 Pro

Galaxy Watch

Galaxy S III Neo (3G)

JA

JA

JA

JA

Galaxy S III (3G)

JA

JA

JA

JA

Galaxy S III (4G FDD-LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy S4 (3G)

JA

JA

JA

JA

Galaxy S4 (4G FDD-LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy S4 (4G TDD-LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy S5 (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy S6 (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy S6 edge (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy S6 edge+ (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy S7 (4G LTE) >

JA

JA

JA

JA

Galaxy S7 edge (4G LTE) >

JA

JA

JA

JA

Galaxy S8 (4G LTE) >

JA

JA

JA

JA

Galaxy S8+ (4G LTE) >

JA

JA

JA

JA

Galaxy S9 (4G LTE) >

JA

JA

JA

JA

Galaxy S9+ (4G LTE) >

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note Series

Galaxy S Series

Gear S2

Gear S2 classic

Gear S3 classic

Gear S3 frontier

Gear Sport

Gear Fit2

Gear Fit2 Pro

Galaxy Watch

Galaxy Note II (3G)

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note II (LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note3 (3G)

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note3 (4G FDD-LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note3 (4G TDD-LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note4 (Dual SIM) (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note4 (4G FDD-LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note Edge (4G FDD-LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note5 (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note8

JA

JA

JA

JA

Galaxy Note9

JA

JA

JA

JA

Galaxy A Series

Galaxy S Series

Gear S2

Gear S2 classic

Gear S3 classic

Gear S3 frontier

Gear Sport

Gear Fit2

Gear Fit2 Pro

Galaxy Watch

Galaxy A5 (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy A5 (2016) (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy A6+ (4G LTE)

NEE

JA

JA

JA

Galaxy A7 (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy A7 (2016) (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy A8 (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy A8+ (4G LTE)

NEE

JA

JA

JA

Galaxy A8 Star (4G LTE)

NEE

JA

JA

JA

Galaxy A9 (2016) (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy J Series

Galaxy S Series

Gear S2

Gear S2 classic

Gear S3 classic

Gear S3 frontier

Gear Sport

Gear Fit2

Gear Fit2 Pro

Galaxy Watch

Galaxy J5 (2016) (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy J6 (4G LTE) >

NEE

JA

JA

JA

Galaxy J7 (2016) (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy J5 Prime (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Galaxy J7 Prime (4G LTE)

JA

JA

JA

JA

Overige Smartphones

Galaxy S Series

Gear S2

Gear S2 classic

Gear S3 classic

Gear S3 frontier

Gear Sport

Gear Fit2

Gear Fit2 Pro

Galaxy Watch

Toestellen met Android versie 4.4 of hoger en minstens 1.5GB vrije ruimte

NEE

JA

JA

NEE

iOS toestellen met iOS 9.0 of hoger (iPhone 5 of latere modellen)

NEE

JA

JA

NEE

Technische vereisten

Technische vereisten

Model

Geheugen

OS-versie

Bluetooth-versie

Gear S2

RAM 1.5GB

OS JB 4.4 ↑

BT 4.0

Gear Fit2

RAM 1.5GB

OS JB 4.4 ↑

BT 4.0

Gear S3

RAM 1.5GB

OS JB 4.4 ↑

BT 4.0

Gear Sport

RAM 1.5GB

OS JB 4.4 ↑

BT 4.0

Galaxy Watch

RAM 1.5GB

Android OS 5.0 ↑

BT 4.2

Mogelijke beperkingen met iPhonesKlik om uit te vouwen

Gear en iPhones zijn aan elkaar gekoppeld via BLE (Bluetooth Low Energy). Daarom kunnen gegevens en apps traag downloaden op de Gear.

In het geval van een onstabiele verbinding tussen de Gear S3 en een iPhone 6S of 6S+ met iOS 10 of later, kun je naar het Bluetooth-menu in de Instellingen gaan en de verbinding met alle aangesloten Bluetooth-apparaten verbreken, met uitzondering van de verbinding met de Gear S3 LE. Schakel vervolgens Bluetooth uit en weer aan.

Als er verbeteringen worden aangebracht in de verbinding tussen Gear en iPhone, kan de beschikbaarheid van bepaalde functies onaangekondigd wijzigen.

Er kunnen beperkingen gelden op basis van hardware, software en iOS-versies, evenals beperkingen op iOS-basis. Zie hiervoor de volgende informatie:

• Antwoordfunctie (Reply) niet beschikbaar (beantwoorden en synchroniseren van berichten voor functies zoals tekstberichten, messenger-app, e-mails).
  • S Health-functies niet beschikbaar (Together, kaart bekijken, delen op sociale media, aanbevelingen voor dagelijks trainingsprogramma, enz.).
  • Functie Telefoon terugvinden (Find my phone) niet beschikbaar (Find my Gear is wel beschikbaar).
  • Functies gereserveerd voor Samsung-apparaat niet beschikbaar (Samsung Pay, Nike Running, SOS-functies, enz.).
  • Voor het versturen van muziekbestanden naar het Gear-apparaat moet Gear Music Manager (PC-internetversie) gebruikt worden, om die bestanden vervolgens af te spelen met Gear Music Player.
  • Vanuit de Gear app-store kunnen alleen gratis apps en Gear-specifieke apps gedownload worden.
  • Beschikbaarheid van te downloaden apps kan variëren per app-ontwikkelaar, besturingssysteem, softwareversie en regio.

Let op:

* Bovenstaande informatie kan gewijzigd worden.

* Gear S3 is niet compatibel met tabletcomputers.

* Compatibele smartphones en beschikbare functies kunnen verschillen per regio en apparaat.

* Werk Gear Manager bij naar de laatste versie voor compatibiliteit met Gear S3. Voor ondersteuning van Gear/Gear2, Gear2 Neo en Gear Fit/Fit2, moet het besturingssysteem van het mobiele apparaat bijgewerkt worden naar Android versie 4.3 of later.

* Sommige Samsung Health/Fitness-apps en bijbehorende diensten voor draagbare apparatuur van Samsung zijn mogelijk niet compatibel met tablets van Samsung.