Geniet van een geweldige smartphone met de Galaxy S22-serie

De Galaxy S22-serie biedt een scherp beeld buitenshuis met de verbeterde displayhelderheid van de Vision Booster en het intelligente algoritme. Verbeterde AI-camerafuncties zorgen voor meesterlijke opnamen vanuit verschillende hoeken en in verschillende lichtomstandigheden. Bovendien is het het allereerste model uit de Galaxy S-serie met een ingebouwde S Pen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Overzicht van de specificaties van de Galaxy S22-serie

Galaxy S22 Galaxy S22

Galaxy S22

Galaxy S22 plus Galaxy S22 plus

Galaxy S22+

Galaxy S22 Ultra Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22

Galaxy S22+

Galaxy S22 Ultra

Resolutie

6.1” FHD+ Flat

(2340 x 1080)

6.6” FHD+ Flat

(2340 x 1080)

6.8” Quad HD+ Edge

(3088 x 1440)

Afmetingen

70,6 x 146 x 7,6

75,8 x 157,4 x 7,6

77,9 x 163,3 x 8,9

Opslag

128/256 GB

128/256 GB

128/256/512 GB

Geheugen

8 GB

8 GB

8/12 GB

Camera voor

10 MP

10 MP

40 MP

Achtercamera (Breed/Tele/Ultra Breed)

50 MP/10 MP/12 MP

50 MP/10 MP/12 MP

108 MP/10 MP+10 MP/12 MP

Batterijcapaciteit

3,700 mAh (Typische)

4,500 mAh (Typische)

5,000 mAh (Typische)

Opladen bekabeld

25W

45W

45W

Opladen draadloos

15W

15W

15W

Connectiviteit

Wi-Fi 6

UWB, Wi-Fi 6E

UWB, Wi-Fi 6E

S Pen ondersteuning

X

X

O (Built-in)

De ultieme video- en camera-ervaring

De Galaxy S22-serie is voorzien van een verbeterde professionele camera met meerdere lenzen voor een betere beeldkwaliteit. De Galaxy S22 Ultra heeft 100x Space Zoom met het Dual Tele Zoom-systeem met 3x en 10x optische zoom en AI Super Resolution die inzoomt tot 100x.

Dankzij het verbeterde Super Clear Glass, de grotere pixelsensoren, de Auto Framerate, de Super Night Solution, de Adaptive Pixel en de Detail Enhancer maak je betere video's en foto's en heb je beter zicht in elke lichtsituatie.

Geweldige nachtfotografie

De Galaxy S22-serie maakt gebruik van Larger Pixel- en Pixel Binning-technologie om meer licht te absorberen met verbeterde ruisarme verwerking voor heldere, meer gedetailleerde nachtvideo's en foto's.

De 108 MP hoge-resolutie camera van de Galaxy S22 Ultra heeft de grootste pixelsensor tot nu toe. Hij kan weinig licht detecteren en zijn megapixels samenvoegen, waarbij blokken van negen pixels worden gemaakt om het formaat te vergroten, en de resulterende pixels van 2,4 μm detecteren meer licht. Een ruisarme bewerking helpt de korrel te verwijderen, voor heldere, gedetailleerde opnames in het donker.

  • Nachtvideo's maken: Een automatische aanpassing van de beeldsnelheid en sluitertijd aan de lichtomstandigheden zorgt voor meer helderheid en details bij slecht licht.
  • Nachtfoto's maken: De vernieuwde AI ISP verwijdert ruis en trillende delen met slechts één sluiter.
  • Nachtportretten maken: Met de verbeterde optische lenzen voor nachtelijke selfies met 1x en 3x zoom, is het mogelijk om vanuit verschillende gezichtshoeken heldere en duidelijke foto's te maken.
Galaxy s22-serie nachtfotografie

Super Clear Glass & Lens

De Super Clear Lens op de achtercamera vermindert lensflare en snel reagerende AI zorgt voor bijna onmiddellijke intelligente verwerking. Dit biedt betere foto's zonder reflectie of verblinding, zelfs in het donker.

Let op: Super Clear Lens wordt alleen toegepast op de Galaxy S22 Ultra side camera.

Super HDR

Super HDR geeft 64x meer kleur weer, zodat je bij elke opname vloeiende video's ziet.

De Super HDR zorgt voor realistische resultaten door het kleurcontrast op heldere en donkere plekken te optimaliseren met algoritme-optimalisatie. Deze functie analyseert de bewegingen van het onderwerp en ruispatronen, zodat je betere video's kunt maken en beter zicht hebt bij elk licht.

Een nieuwe Adaptive Pixel-sensor

De camera van de Galaxy S22-serie is voorzien van Adaptive Pixel-technologie, zodat je een onvoorstelbare helderheid en diepte kunt ervaren, met name in de fotokwaliteit.

Deze intelligente camera detecteert het licht in je omgeving. Als het licht minder wordt, past de nieuwe Adaptive Pixel Sensor zich aan en schakelt van de 108 MP hoge-resolutie naar de 12 MP hoge-gevoeligheidsmodus, of maakt tegelijkertijd opnamen in beide modi, waarbij frames worden gecombineerd om een zeer gedetailleerde en heldere foto te maken.

De 108 MP (Galaxy S22 Ultra), 50 MP (Galaxy S22+/S22) en AI zijn gekoppeld om je fotovaardigheden op een hoger niveau te brengen. Het maakt gebruik van deep-learning en verbetert je foto's op intelligente wijze met ongelooflijke details.

Galaxy s22 ultra camera resolutie-menu Galaxy s22 ultra camera resolutie-menu

Stap 1. Open de Camera-app.

Galaxy s22 ultra camera 108mp-resolutie Galaxy s22 ultra camera 108mp-resolutie

Stap 2. Tik op [3:4 (108MP)] op de Galaxy S22 Ultra of [3:4 (50MP)] op de Galaxy S22+/S22 in de opname-opties op de bovenste menubalk.

Galaxy s22 ultra camera tik op punt-pictogram voor Detail Enhancer Galaxy s22 ultra camera tik op punt-pictogram voor Detail Enhancer

Stap 3. Wanneer je de functie Detailverbetering activeert door op het pictogram Punt rechtsonder op het scherm te tikken, kun je verbeterde foto's maken.

Galaxy s22 ultra camera Detail Enhancer Galaxy s22 ultra camera Detail Enhancer

Stap 4. De Detailverbetering is Aan.

Let op:

  • De resolutie kan variëren afhankelijk van het model.

Dynamic AMOLED 2x display

De Galaxy S22 Ultra heeft een 6,8-inch Edge Quad HD+ Dynamic AMOLED 2x display met Vision Booster. Het is onze meest verbluffende schermervaring tot nu toe, met 16% meer helderheid en een contrastverhouding van 3.000.000:1. En dankzij de adaptieve vernieuwingsfrequentie van 120Hz blijft het scrollen vloeiend en wordt de weergave aangepast aan wat er op het scherm gebeurt, voor een optimale weergave.

Galaxy s22 serie Dynamic AMOLED 2x display

Let op: Het Dynamic AMOLED 2x display van de Galaxy-serie heeft van VDE Duitsland een certificering ontvangen voor 100 procent Mobile Color Volume in het DCI P3-kleurengamma.

Vision Booster

De Vision Booster is een technologie die zorgt voor tone mapping voor een betere zichtbaarheid buiten.

Het algoritme van Vision Booster analyseert de histogramgegevens van alle inhoud die op het display verschijnt, waarbij de waarde van elke pixel wordt geïnspecteerd. Vervolgens wordt de kleur in kaart gebracht om het display aan te passen, donkere gebieden helderder en kleuren rijker te maken en het kleurcontrast te maximaliseren voor een scherper beeld, zelfs bij direct zonlicht.

Galaxy s22-serie vision booster

Meer informatie over de verbeterde displayfuncties van de Galaxy S22-serie vind je op 'Maak kennis met het volgende niveau van helderder en vloeiender display op de Galaxy S22-serie' met Samsung Support.

Let op: Vision Booster is een automatische optie op je telefoon.

Batterij met langere levensduur en supersnel opladen

De verbeterde batterij van de Galaxy S22-serie is ontworpen voor een laag stroomverbruik en dus een langer gebruik.

Bovendien is de Super Fast 45W netspanningsadapter nu beschikbaar voor de Galaxy S22+/S22 Ultra. Met de Galaxy S22+/S22 Ultra kun je 50 minuten lang video-opnamen maken, 70 minuten lang een videogesprek voeren en 3 uur en 40 minuten lang video bekijken met slechts 10 minuten opladen.

Je kunt de batterij van de Galaxy S22-serie nog sneller opladen met de functies 'Snel opladen/Supersnel opladen' terwijl je telefoon of het display uitgeschakeld is.

Meer informatie over het opladen van de batterij van de Galaxy S22-serie vind je op 'De Galaxy S22-serie bekabeld of draadloos snelladen' met Samsung Support.

Let op:

  • De gebruiksduur van de batterij en de oplaadtijd kunnen variëren, afhankelijk van de omstandigheden, het gebruik en instellingen van de telefoon.
  • 45W-netspanningsadapters en datakabels zijn afzonderlijk verkrijgbaar. Voor de supersnelle oplaadfunctie raden we aan de originele Samsung-netspanningsadapter van 45W en de Type-C naar Type-C 5A-kabel te gebruiken.

S Pen in de Galaxy S22 Ultra

De Galaxy S22 Ultra is het eerste model uit de Galaxy S-serie met een ingebouwde S Pen.

Vergeleken met de Galaxy Note20 en S21 Ultra reageert de S Pen van de Galaxy S22 Ultra drie keer zo snel, niet alleen door hardwareverbeteringen, maar ook door gebruik te maken van AI.

Meer informatie over het gebruik van de Galaxy S22 Ultra S Pen vind je op 'Hoe gebruik ik de S Pen met een Galaxy S22 Ultra en hoe controleer ik de compatibiliteit' met Samsung Support.

Galaxy s22 Ultra met S Pen

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.

Bedankt voor je feedback!