Nieuwe functies en upgrades One UI 4.1

One UI 4.1 bevat updates voor bepaalde functies en kenmerken. Elk onderdeel van de upgrade is geproduceerd met de gebruikerservaring in gedachten, inclusief UI-upgrades, een nieuwe Smart Widget-functie, updates voor de Galerij en Foto-editor en verbeteringen aan de S Pen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Innovatieve Smart Widget

Met de introductie van Smart Widget kunnen gebruikers tot 7 Smart Widgets stapelen (inclusief apps van derden) die kunnen worden bekeken door naar links of rechts te vegen. Slimme rotatie levert tijdige en zinvolle informatie door gebruikerscontexten en -gedrag te analyseren en automatisch de meest relevante gestapelde widget weer te geven.

Tot drie widgets tonen de meest relevante widget afhankelijk van gebruikersscenario's en tonen of negeren widgets automatisch. Bijvoorbeeld, als je een Agenda-evenement hebt in de komende 30 minuten, verschijnt er een widget die de gebruiker informeert over het evenement, de resterende tijd tot het evenement, en relevante informatie. De widget voor komende gebeurtenissen verdwijnt automatisch als de gebruiker op de widget voor aankomende gebeurtenissen tikt om de gebeurtenis te controleren of als de tijd van de gebeurtenis is verstreken.

Verbeterde S Pen en Notes

Met in-app samenwerking voor Samsung Notes kunnen gebruikers een notitie bewerken op één apparaat en een ander apparaat gebruiken om instellingen te bewerken, te selecteren of te wijzigen. Gebruikers kunnen ook gemakkelijk een weblink en webpagina toevoegen met Quick note enhancement.

Hoewel je kunt genieten van Air Command in de voorgeïnstalleerde standaardmodus, kun je de Compact-modus toevoegen om Air Command te gebruiken zonder het hele scherm te bedekken.

One UI 4.1 S Pen Standaard-modus One UI 4.1 S Pen Standaard-modus

Standaard modus

One UI 4.1 S Pen Compact-modus One UI 4.1 S Pen Compact-modus

Compact-modus

Galerij is enorm opgewaardeerd en bevat een hoop nieuwe functies. Je kunt portretten van professionele kwaliteit maken met extra remaster- en AI-gereedschappen die zijn toegevoegd om foto's te verbeteren.

Het portreteffect wijzigen
Het portreteffect toepassen op foto's die niet in de portretmodus zijn gemaakt. Gallery herkent nu het portret en biedt een optie om het achtergrondeffect aan te passen.

Portrait Relighting
Je kunt nu ook een studio-effect bereiken met de optie om extra verlichting vanuit elke richting toe te voegen met de nieuw toegevoegde relighting-cirkel. Je kunt ook de intensiteit van de extra verlichting aanpassen met de intensiteitsbalk.

Galaxy S22 portrait relighting

Maak een 24-uurs time lapse
Gallery herkent automatisch foto's met luchten of zonsondergangen en kan 24-uurs timelapse-video's maken.

Director’s view
In One UI 4.1 biedt de Camera-app ook een gesplitste opslagoptie van twee video's voor de Director's view die samen kunnen worden afgespeeld met verschillende viewtypes en ook kunnen worden samengevoegd om een nieuw perspectief te bieden.

Enhanced Photo Remaster
Met de functie Enhanced Photo Remaster kun je de fotokwaliteit verbeteren door reflecties, schaduwen en meer te verwijderen. Geremasterde foto's vervangen de originele afbeelding en geven een "geremasterd" label weer.

• Verbetering voor oude vervaagde foto's: Verbeter de ruis of onscherpe kleuren van een oude foto.
Oude vervaagde foto verbeterd
  • De-Moiré: Verwijder rasterpatronen die ontstaan bij het opnemen van een beeld van een tv of monitor.
De-Moiré verwijdert rasterpatronen die ontstaan bij het vastleggen van een scherm

Nieuw toegevoegde Schaduw-gum en Reflectie-gum
Gemakkelijk wissen van schaduwen of reflecties die automatisch worden gedetecteerd met een druk op de knop.

Om de Object-gum te gebruiken: vanuit Gallery, navigeer naar Bewerken, druk dan op Meer opties (drie verticale puntjes) en je vindt Object-gum.

AI Gum verwijdert de schaduw van doos met macarons

Gediversifieerde Suggesties
De Enhanced Intelligent assistent zal suggesties aanbevelen om je foto's te optimaliseren en zal helpen bij het produceren van nieuwe content, door een highlight video te maken van de speciale momenten van je video's.

Enhanced Clean out
De functie Enhanced Clean out helpt bij het organiseren van je foto's en video's. Er worden suggesties gedaan om grote videoclips uit Motion-foto's te verwijderen of foto's te dupliceren, waardoor opslagruimte vrijkomt.

Opnieuw georganiseerde lay-out
Voor een betere bewerkingservaring is de basislay-out gereorganiseerd voor makkelijk gebruik. De Meer en Auto-aanpassing knoppen zijn verplaatst naar het onderste gedeelte voor bediening met één hand, en decoratie-items zijn georganiseerd in een apart Decoraties-menu.

Centrum focus structuur
De schaalcontroller is centraal geplaatst voor betere navigatie en besturing met één hand.

Videocollage
Met Videocollage kunnen gebruikers een gemengde collage van afbeeldingen en video's maken.

Let op:

• Tot 4 FHD-videobestanden kunnen worden toegevoegd om een collage te maken.

Niet-destructieve videobewerkingsstructuur
Net als de foto-editor ondersteunt de video-editor de niet-destructieve videobewerkingsstructuur. Na het bewerken van een video kunnen gebruikers terugkeren naar de oorspronkelijke versie, of een kopie van de bewerkte video opslaan.

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van de telefoon kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.