Welke ontgrendelingsmethoden kan ik gebruiken op mijn Galaxy smartphone?

Bescherm je persoonlijke informatie en gegevens door een van de verschillende manieren in te stellen om je Galaxy smartphone te ontgrendelen. Hieronder vind je alle ontgrendelingsmodi die op je Galaxy smartphone beschikbaar zijn en kies je de modus die het beste bij je past, afhankelijk van het model van je toestel en de gewenste mate van beveiliging.

Vergrendel- en ontgrendelmethoden

Let op: De beschikbare vergrendelingsmethoden variëren afhankelijk van je model en besturingssysteem. Oudere modellen zullen niet over alle methoden beschikken.

Een ontgrendelingsmethode instellen

Afhankelijk van het model en het besturingssysteem van je Galaxy zal de configuratie van de ontgrendelingsmodi op iets andere plaatsen staan. Bij nieuwere toestellen kun je de vergrendelingsinstellingen vinden door te gaan naar Instellingen > Vergrendelscherm > Type schermvergrendeling.

Samsung smartphone instellingen logo Samsung smartphone instellingen logo
Samsung smartphone instellingen menu. Samsung smartphone instellingen menu.
Samsung smartphone instellingen menu. Samsung smartphone instellingen menu.

Op oudere toestellen (Android-versie 4.4 of eerder) zijn de instellingen voor schermvergrendeling te vinden in Instellingen >Vergrendelingsscherm/Beveiliging > Ontgrendelingsmodus.

De veegontgrendelingsmethode ontgrendelt je toestel als je met je vinger over het scherm veegt. Deze optie schakelt de huidige schermvergrendeling en opgeslagen vergrendelingsgegevens uit.

Sommige apps, zoals bank-apps, vereisen een hoger beveiligingsniveau om te werken en biometrische informatie zoals vingerafdruk en gezicht zal niet beschikbaar zijn als deze ontgrendelingsmethode wordt gekozen.

1 Tik op Vegen.
Tik op Vegen
2 Als je smartphone vergrendeld is, druk je op de Aan/Uit-knop.
3 Veeg over het scherm van je smartphone om hem te ontgrendelen.
Veeg over het scherm om hem te ontgrendelen.

Door deze ontgrendelingsmethode te activeren hoef je alleen maar op de Aan/Uit-knop te drukken om je toestel te ontgrendelen. Deze optie schakelt de huidige schermvergrendeling en opgeslagen vergrendelingsgegevens uit.

Sommige apps, zoals bank-apps, vereisen een hoger beveiligingsniveau om te werken en biometrische informatie zoals vingerafdruk en gezicht zal niet beschikbaar zijn als deze ontgrendelingsmethode wordt gekozen.

1 Tik op Geen.
Tik op Geen
2 Als je smartphone vergrendeld is, druk je op de Aan/Uit-knop en je toestel wordt ontgrendeld.

Met deze vergrendelmethode kun je een patroon maken dat je op het scherm tekent om het Galaxy toestel te ontgrendelen. Het komt in de vorm van een 3x3 stippenvierkant, waarbij je de stippen naar believen met elkaar kunt verbinden (elke stip kan maar één keer worden aangeraakt) om een persoonlijk patroon te maken.

Dit type beveiliging biedt een gemiddelde bescherming en kan gebruikt worden bij banktoepassingen en biometrische gegevens.

1 Tik op Patroon.
Tik op Patroon
2 Teken het patroon dat je wilt gebruiken om je toestel te ontgrendelen.
Teken het patroon dat je wilt gebruiken om je toestel te ontgrendelen.
3 Tik, eenmaal getekend, op Volgende.
Eenmaal getekend, tik op volgende
4 Teken het patroon nogmaals om het te bevestigen.
Teken het patroon nogmaals om te bevestigen.
5 Selecteer Bevestigen.
Selecteer Bevestigen
6 Als je smartphone vergrendeld is, druk je op de Aan/Uit-knop.
7 Teken je patroon om je smartphone te ontgrendelen.
Teken het patroon om je toestel te ontgrendelen

Voer een willekeurige combinatie van vier cijfers in als Pincode om je Galaxy smartphone te ontgrendelen.

Let op: Het wordt afgeraden om meerdere keren hetzelfde getal te gebruiken of een reeks oplopende en aflopende getallen. 0000 en 1234 bieden bijvoorbeeld een zeer zwakke bescherming.

1 Tik op Pincode.
Tik op Pincode
2 Voer de pincode in die je wilt gebruiken.
Voer de pincode in die je wilt gebruiken
3 Bij het ontgrendelen met een pincode kun je je pincode bevestigen door op OK te tikken of je toestel automatisch laten ontgrendelen wanneer het de juiste pincode detecteert.
Bevestig je pincodee door op OK te klikken.
4 Kies Doorgaan of Volgende om je code te bevestigen.
Kies doorgaan of volgende om pincode te bevestigen.
5 Voer nogmaals je pincode in, tik op OK en dan op Volgende.
Voer nogmaals je pincode in en druk vervolgens op OK en volgende.
6 Als je smartphone vergrendeld is, druk je op de Aan/Uit-knop.
7 Voer je pincode in en bevestig met OK.

Let op: Als je de in stap 3 aangegeven optie hebt aangevinkt, ontgrendelt je smartphone automatisch na het invoeren van de pincode.

Afbeelding van het vergrendelscherm waar de pincode moet worden ingevoerd.

Gebruik een combinatie van letters, cijfers en/of speciale tekens om een wachtwoord van vier tot zestien tekens te maken. Maak voor maximale veiligheid een complex wachtwoord met een combinatie van letters en cijfers.

1 Tik op Wachtwoord.
Tik op Wachtwoord
2 Stel een wachtwoord in.
Stel een wachtwoord in
3 Als je je invoer wilt controleren, tik je op het oog pictogram naast het wachtwoord.
Tik op het oog-pictogram om je invoer te controleren
4 Tik op Doorgaan of Volgende.
Tik vervolgens op Doorgaan of Volgende
5 Voer je wachtwoord nogmaals in om het te bevestigen.
Voer je wachtwoord nogmaals in om te bevestigen
6 Tik op OK of Volgende.
Tik op OK of Volgende
7 Als je smartphone vergrendeld is, druk je op de Aan/Uit-knop.
8 Voer je Wachtwoord in en tik dan op Ger. om je smartphone te ontgrendelen.
Voer je wachtwoord in en tik op Ger. om je toestel te ontgrendelen.

Vingerafdrukherkenning gebruikt je unieke vingerafdruk om je toestel te ontgrendelen. Deze methode is zowel veilig als handig, want je hoeft alleen maar je vinger op de vingerafdruklezer te leggen om hem te ontgrendelen.

Om deze ontgrendelingsmodus te gebruiken, moet je een back-up vergrendelingsmethode instellen, zoals een pincode, patroon of wachtwoord. Dit is een extra beveiliging die je in bepaalde omstandigheden wordt gevraagd, zoals bij het opnieuw opstarten van je apparaat.

1 Voordat je je vingerafdrukken registreert, moet je een ontgrendelingsmethode instellen, zoals Patroon, Pincode of Wachtwoord.
2 Vingerafdrukken inschakelen.
Schakel Vingerafdrukken in door op de schakelaar te tikken
3 Lees de instructies en tik dan op Doorgaan.
Lees de instructies en tik op Doorgaan
4 Leg je vinger op de sensor en haal hem weg als je een trilling voelt.
Leg je vinger op de sensor
5 Plaats je vinger zo vaak als nodig op de sensor totdat de scan voltooid is.
Plaats je vinger zo vaak mogelijk op de sensor tot de scan voltooid is
6 Als je nog een vingerafdruk wilt toevoegen, tik je op Toevoegen.
Tik op Toevoegen om nog een vingerafdruk toe te voegen
7 Selecteer tenslotte Gereed om je vingerafdrukken te registreren.
Tik op Gereed om je vingerafdrukken te registreren
8 Als je smartphone vergrendeld is, druk je op de Aan/Uit-knop.
9 Plaats ten slotte de vinger waarvan de vingerafdruk is geregistreerd op de sensor om je smartphone te ontgrendelen.

Gezichtsherkenning identificeert je streken en vergelijkt ze met opgenomen gegevens om je Galaxy te ontgrendelen. De smartphone scant je gezicht met de frontcamera. Omlijst het gezicht binnen het op het scherm getoonde kader voor registratie. Als je gezicht bij het ontgrendelen niet wordt herkend, wordt automatisch om de geregistreerde pincode, het wachtwoord of het patroon gevraagd.

1 Voordat je je vingerafdrukken registreert, moet je een ontgrendelingsmethode instellen, zoals Patroon, Pincode of Wachtwoord.
2 Activeer Gezicht.
Activeer Gezicht door op de schakelaar te tikken
3 Lees de instructies en tik dan op Volgende.

Let op: Lees de informatie over gezichtsherkenning aandachtig door voordat je verder gaat.

Lees de instructies en tik op Doorgaan
4 Plaats je gezicht in de cirkel die op het scherm van je smartphone verschijnt om de registratie van je gezicht goed te laten verlopen.
5 Tik op Volgende.
Tik op Volgende
6 Zodra je gezicht is geregistreerd, kun je de ontgrendelingsinstellingen aanpassen en vervolgens Gereed selecteren om je keuzes te bevestigen.
Tik op Gereed om te bevestigen
7 Als je smartphone vergrendeld is, druk je op de Aan/Uit-knop.
8 Bovenaan het scherm verschijnt een kleine oplichtende cirkel om aan te geven dat gezichtsherkenning is ingeschakeld en je toestel aan het zoeken is naar een gezicht.
De cirkel bovenaan je startscherm geeft aan dat je toestel op zoek is naar een gezicht
9 Zodra je gezicht is herkend, verschijnt er een klein open hangslotje om aan te geven dat je smartphone ontgrendeld is.

Let op: Alleen de modellen S8, S9, Note8 en Note9 zijn met deze optie uitgerust.

De irisscanner legt de unieke kenmerken van je irissen vast om een slot voor je apparaat te maken. Als je irissen eenmaal geregistreerd zijn, hoef je alleen maar naar je telefoon te kijken en hij zal je herkennen en ontgrendelen. Om de irisscanner effectief te laten werken, moet je het toestel ongeveer 20-35 centimeter van je gezicht houden.

Om deze ontgrendelingsmodus te gebruiken, moet je een back-up vergrendelingsmethode instellen, zoals een pincode, patroon of wachtwoord. Dit is een extra beveiliging die je in bepaalde omstandigheden wordt gevraagd, zoals bij het opnieuw opstarten van je apparaat.

1 Open de Instellingen van je smartphone.
Tik op Instellingen
2 Daarna Biometrie en beveiliging.
Tik op Biometrie en beveiliging
3 Selecteer Irisscanner.
Selecteer Irisscanner
4 Kies dan DOORGAAN.
Kies Doorgaan
5 Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je nu eerst een veilige schermvergrendelingsmodus instellen: een patroon (gekozen modus voor dit voorbeeld), een pincode, of een wachtwoord.
6 Lees de disclaimer en tik op OK.
7 Voor de beste resultaten zet je de para-irisherkenning binnen of uit de buurt van direct zonlicht. Als je een bril of contactlenzen draagt, verwijder die dan. Tik op DOORGAAN.
Tik op Doorgaan

Volg tenslotte de instructies op het scherm om je irissen te registreren.

Als je je opgeslagen irisgegevens wilt verwijderen, ga dan terug naar de Irisscanner instellingen en tik op Irisgegevens verwijderen en bevestig de verwijdering door op Verwijderen te tikken.

Let op: Deze functie is alleen beschikbaar op de Galaxy S9 en Note9.

De intelligente analysefunctie combineert gezichts- en irisanalyse om de nauwkeurigheid en veiligheid te verbeteren, zelfs bij weinig of fel licht.

Om deze ontgrendelingsmodus te gebruiken, moet je een back-up vergrendelingsmethode instellen, zoals een pincode, patroon of wachtwoord. Dit is een extra beveiliging die je in bepaalde omstandigheden wordt gevraagd, zoals bij het opnieuw opstarten van je apparaat.

1 Open de Instellingen van je smartphone.
2 Daarna Biometrie en beveiliging.
3 Tik op Intelligente scan.
Tik op Intelligente scan
4 Volg tenslotte de instructies op het scherm om je gezicht en irissen te registreren.

Heb je problemen met je apparaat?

Heb je problemen met je apparaat?

Als je problemen hebt met je Samsung-apparaat (smartphone, tablet of connected object), kun je ons dit laten weten via de Samsung Members-applicatie (vragen of foutmelding).