Ik kan mijn Samsung Galaxy-apparaat niet ontgrendelen

Ben je je PIN-code of andere ontgrendelingscode vergeten? De beste methode om je apparaat te ontgrendelen hangt af van de ontgrendelingsmethode die je gewoonlijk gebruikt.

Er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers het apparaat en de beveiligingsmethoden gemakkelijk kunnen resetten (bijvoorbeeld als je telefoon wordt gestolen). Deze methoden houden onder meer in dat de gebruiker de PIN-code moet invoeren als het apparaat opnieuw wordt opgestart, dus het is erg belangrijk dat je bij het instellen van je ontgrendelingsmethode deze onthoudt en dat je regelmatig back-ups van je gegevens maakt.

Samsung-apparaten worden geleverd met een reeks opties om je voorkeursmethode te laten kiezen om je telefoon te ontgrendelen, evenals de schermbeveiliging op afstand ontgrendelen.

De onderstaande stappen helpen je bij het ontgrendelen van je toestel als je normale methode niet werkt of als je het zich niet meer kunt herinneren.

Ontgrendelmethodes

Er zijn verschillende opties voor schermvergrendeling beschikbaar op je Samsung-toestel:

• Vegen
  • Patroon
  • PIN
  • Wachtwoord
  • Gezichtsherkenning
  • Vingerafdrukherkenning
Problemen met de vingerafdrukherkenning

De eerste stap is om te controleren of je apparaat moeite heeft met het herkennen van je vingerafdruk. De prestaties van de vingerafdruk kunnen worden beïnvloed door een aantal van de onderstaande omstandigheden:

• Verschillende vingers gebruiken. Zorg ervoor dat je dezelfde vinger gebruikt als die waarmee je het slot hebt ingesteld.
  • Als je je vingers buigt of alleen de tip gebruikt. Zorg ervoor dat de vingerafdruk zich over het vingerafdrukgebied verspreidt als je vingerafdruksensor bekrast of beschadigd is.
  • Als je een niet-Samsung beschermfolie hebt of een Samsung film/screenbeschermer die vuil of bekrast is.
  • Te droge of te vochtige vingertoppen. Laat je vingers drogen als ze in water ondergedompeld zijn geweest of gebruik een vochtinbrengende crème als ze droog zijn en probeer het dan opnieuw.
  • Vingers beschadigd door littekens.

Hulp bij het opzetten, registreren en deactiveren of verwijderen van vingerafdrukken op de Galaxy S10 serie.

Ontgrendelen met behulp van je back-up methode

Als je ervoor kiest om de ontgrendelingsmethode van je apparaat in te stellen met behulp van gezichts- of vingerafdrukherkenning, dan heb je ook de mogelijkheid tot het instellen van een back-up methode (patroon, PIN of wachtwoord). Als je toestel je gezicht of vingerafdruk niet herkent, kun je je back-upmethode gebruiken om je toestel te ontgrendelen.

Om je back-up wachtwoord, PIN of patroon te gebruiken, veeg je gewoon over het scherm.

Veeg over het scherm van je Galaxy Smartphone

Je krijgt dan de mogelijkheid om te ontgrendelen met je gebruikelijke methode of je back-up methode.

Gebruik de back-up ontgrendelingsmethode op je Galaxy telefoon
Ontgrendelen met behulp van Find My Mobile

Find My Mobile is een dienst die beschikbaar is om je te helpen je toestel te vinden, of om het te vergrendelen of te wissen als het is verloren of gestolen. Je kunt het ook gebruiken om je toestel te ontgrendelen.

Let op: Deze methode werkt alleen als de instellingen voor de afstandsbediening en de ontgrendeling op afstand zijn ingeschakeld. Om deze instellingen in te schakelen, ga je naar "Instellingen", tik je je op "Biometrie en beveiliging" en vervolgens op "Find my Mobile". Tik op de schakelaars om "Afstandsbedieningen" en "Ontgrendeling op afstand" te activeren.

1

Ga naar Find My Mobile.

Toegang Find my Mobile op je laptop
2 Log in op je Samsung-account.
Log in op je Samsung-account op je laptop
3 Klik op "Ontgrendelen".
Klik op Ontgrendelen in Find my Mobile

Let op: Deze methode werkt alleen als de afstandsbedieningen op je account zijn ingeschakeld.

Ontgrendelen met behulp van je Google-account

Als je toestel op Android 4.4 of lager werkt, kun je je toestel mogelijk ontgrendelen met je Google-wachtwoord. Als je je ontgrendelingsmethode vijf of meer keren achter elkaar foutief hebt ingevoerd, verschijnt er een optie om je toestel te ontgrendelen via Google. Voer de inloggegevens van je Google-account in en tik vervolgens op "Aanmelden".

Neem contact op met je netwerkprovider

Als je een netwerkvergrendeling wilt verwijderen, moet je contact opnemen met je provider of je dealer. Bij sommige serviceproviders kun je het apparaat tegen een kleine vergoeding of gratis ontgrendelen. Dit is afhankelijk van je toestel en het contract met de provider.

Als je een regionaal slot wilt verwijderen (d.w.z. je wilt je telefoon in een ander land gebruiken dan waar hij is gekocht), moet je in het land van herkomst een telefoongesprek van ten minste vijf minuten voeren om het regionale slot uit te schakelen. Als je dit niet kunt doen, neem dan contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Het uitvoeren van een fabrieksreset op een smartphone met knoppen

De laatste optie als je je apparaat niet hebt kunnen ontgrendelen, is het uitvoeren van een fabrieksreset. Hierdoor wordt je toestel teruggezet naar de fabrieksinstellingen en kun je je beveiligingsinstellingen resetten. Let op: hiermee worden alle persoonlijke gegevens van je apparaat verwijderd.

Let op: Als je een Google-account op je apparaat hebt, hebt je Factory Reset Protection. Dit voorkomt dat onbevoegden het apparaat kunnen gebruiken door het te resetten. Zorg ervoor dat je het wachtwoord van je Google-account kent voordat je de reset uitvoert of je Google-account van het apparaat hebt verwijderd. Deze gegevens zijn hetzelfde wachtwoord en dezelfde e-mail die je gebruikt voor de Play Store.

Als je het apparaat niet kunt gebruiken, kunt je een fabrieksreset uitvoeren met behulp van de knoppen op het apparaat.

1 Schakel het apparaat uit.
2

Druk tegelijkertijd op de volumeknop, de aan/uit-knop en de homeknop en houd deze ingedrukt.

Let op: Als je apparaat geen homeknop heeft, houd je in plaats daarvan de volumeknop omhoog en de aan/uit-knop ingedrukt.

Het uitvoeren van een fabrieksreset op een smartphone met knoppen
3

Wanneer je het apparaat voelt trillen, laat je ALLEEN de aan/uit-knop los.

Het uitvoeren van een fabrieksreset op een smartphone met knoppen
4

Er verschijnt nu een schermmenu. Wanneer je dit ziet, laat je de overige knoppen los.

Het uitvoeren van een fabrieksreset op een smartphone met knoppen
5

Gebruik de knop Volume omlaag totdat je kiest voor Delete all user data.

Het uitvoeren van een fabrieksreset op een smartphone met knoppen
6

Druk op de aan/uit-knop om te selecteren.

Het uitvoeren van een fabrieksreset op een smartphone met knoppen
7

Druk nogmaals op de aan/uit-knop om de optie te selecteren – Yes – delete all user data.

Het uitvoeren van een fabrieksreset op een smartphone met knoppen
8

Druk op de aan/uit-knop om te markeren en selecteer vervolgens de herstartoptie.

Het uitvoeren van een fabrieksreset op een smartphone met knoppen