Hoe bel en sms ik op andere Samsung Galaxy-apparaten?

Bellen en sms'en op andere apparaten (voorheen bekend als "Call & Message Continuity") is een cross-device communicatiefunctie die jou in staat stelt om te bellen en sms-berichten te ontvangen of te versturen op verschillende Galaxy apparaten.

Er is geen afstandsbeperking zolang al jouw apparaten zijn ingelogd op hetzelfde Samsung account.

Om deze functie te gebruiken, moet je een Samsung account hebben. Heb je nog geen account? Maak dan hier je Samsung account aan.

Let op : Bel & sms op andere apparaten wordt momenteel ondersteund op modellen met Android Pie OS (versie 9.0) of later en op apparaten met ten minste 3 GB geheugen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen probeert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je apparaatsoftware en gerelateerde apps zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie. Ga als volgt te werk om de software van je mobiele apparaat bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen en tik vervolgens op Software-update.

Stap 2. Tik op Downloaden en installeren.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm om de update te installeren.

Activeer de functie "Bel/sms op andere apparaten".

Het is belangrijk om te onthouden dat de naamswijziging, dat wil zeggen "Bel/sms op andere apparaten" in plaats van "Call & Messages Continuity", en de locatie ervan in je apparaatinstellingen standaard zijn opgenomen op alle Galaxy-smartphones en -tablets die na deze datum zijn gekocht. Voor modellen die vóór deze datum zijn aangeschaft, is het nodig om een ​​software-update uit te voeren om deze wijzigingen door te voeren.

Volg deze stappen om deze functie op jouw smartphone te activeren:

Afbeelding van het Instellingen menu. Afbeelding van het Instellingen menu.

Stap 1. Meld je aan bij je Samsung-account, open Instellingen op je smartphone en selecteer vervolgens Geavanceerde functies.

Afbeelding van het 'Geavanceerde functies' menu. Afbeelding van het 'Geavanceerde functies' menu.

Stap 2. Schakel Bel/Sms op andere apparaten in door op de schakelaar te tikken.

Je kunt deze functie ook activeren door vanaf de bovenkant van het scherm van je smartphone naar beneden te vegen om het deelvenster Snelkoppelingen te openen. Vervolgens tik je op andere apparaten op het Bel/sms pictogram om de functie te activeren.

Open het paneel Snelkoppelingen om Oproepen/SMS op andere apparaten te activeren

De verbinding wordt automatisch tot stand gebracht. Je kunt nu bellen of oproepen beantwoorden en berichten verzenden op je Galaxy-apparaat.

Let op:

• Als je één van je apparaten wilt deactiveren om geen oproepen/sms'jes meer te ontvangen of verzenden, ga dan naar "Instellingen", "Geavanceerde functies" en activeer "Bel/sms op andere apparaten". Schuif vervolgens de knop naar links om de of geregistreerde apparaten te deactiveren.
  • Voor alle smartphones en tablets die vóór juli 2019 op de markt zijn gebracht, moet je "Verbindingen" openen (in plaats van "Geavanceerde functies") en "Call & Message Continuity" activeren in plaats van "Bel/smsop andere apparaten".

Oproepen beantwoorden en gesprek doorschakelen

Wanneer er een inkomende oproep is, ontvang je een melding op beide verbonden apparaten. Om de oproep te beantwoorden, tik je op Beantwoorden (groen telefoonpictogram) op het apparaat naar keuze.

Als je besluit dat je het gesprek op jouw Galaxy Tab niet meer wilt voortzetten en wilt overschakelen naar je Galaxy-smartphone (of andersom), kun je het gesprek beëindigen zonder het gesprek te onderbreken.

Om dit te doen, druk je gewoon op Oproep beantwoorden (groen telefoonpictogram) op het apparaat waarop je het gesprek wilt voortzetten.

Heb je problemen met je apparaat?

Heb je problemen met je apparaat?

Als je problemen hebt met je Samsung-apparaat (smartphone, tablet of connected object), kun je ons dit laten weten via de Samsung Members-applicatie (vragen of foutmelding).