Hoe bel en sms ik op andere Samsung Galaxy-apparaten?

Bel/sms op andere apparaten (voorheen bekend als "Call & Message Continuity") is een cross-device communicatiefunctie die jou in staat stelt om te bellen en sms-berichten te ontvangen of te versturen op verschillende Galaxy apparaten.

Er is geen afstandsbeperking zolang jouw apparaten zijn ingelogd op hetzelfde Samsung account.

Om deze functie te gebruiken, moet je een Samsung account hebben. Heb je nog geen account? Maak dan hier je Samsung account aan.

Let op: Bel & sms op andere apparaten wordt momenteel ondersteund op modellen met Android Pie OS of later en op apparaten met ten minste 3 GB RAM.

Inschakelen van bel & sms op andere apparaten (na Android-update)

Volg de onderstaande stappen om de functie op jouw smartphone in te schakelen.

1 Meld je aan bij jouw Samsung account.
2 Ga naar "Instellingen".
Ga naar Instellingen op jouw Galaxy smartphone
3 Tik op "Geavanceerde functies".
Tik om naar het menu Geavanceerde functies op de Galaxy smartphone te gaan
4 Tik op de schakelaar om "Bel/sms op andere apparaten" in te schakelen.
Tik op de schakelaar om "Bel/sms op andere apparaten" in of uit te schakelen
5

Lees de voorwaarden goed door en tik dan op "Akkoord".

Tik op Akkoord om de voorwaarden te accepteren

Let op: Als deze optie niet beschikbaar is op jouw apparaat, zorg er dan voor dat je de laatste softwareversie gebruikt. Klik hier om te kijken hoe je een software update op je smartphone of tablet uitvoert.

Volg nu de onderstaande stappen op je Galaxy Tab.

1 Meld je aan bij je Samsung account.
2 Ga naar "Instellingen".
Ga naar Instellingen op de Galaxy Tab
3 Tik op "Verbindingen".
Tik om naar het verbindingsmenu op de Galaxy Tab te gaan
4 Tik op de schakelaar om "Call & Message Continuity" in te schakelen.
Tik op de schakelaar om "Call & Message Continuity" in of uit te schakelen

Je Galaxy Tab verschijnt nu in de lijst van Geregistreerde apparaten op je Galaxy smartphone.

Bekijk het tabblad Melkwegstelsel in het menu Geregistreerde apparaten op de Melkweg-smartphone
Het inschakelen van Call & Message Continuity (voor Android update)

Bel/sms op andere apparaten stond vroeger bekend als "Call & Message Continuity". Op alle apparaten die na juli 2019 worden uitgebracht, is deze update al geïnstalleerd. Voor apparaten die vóór deze datum zijn uitgebracht, is een software-update nodig om de naam en het pad bij te werken. Volg in de tussentijd de onderstaande stappen om de functie op jouw smartphone in te schakelen.

1 Meld je aan bij je Samsung account.
2 Ga naar "Instellingen".
3 Tik op "Verbindingen".
Tik om naar het verbindingsmenu op de Galaxy smartphone te gaan
4 Tik op de schakelaar om "Call & Message Continuity" in te schakelen.
Tik op de schakelaar om "Call & Message Continuity" in of uit te schakelen
5

Lees de voorwaarden goed door en tik dan op "Akkoord".

Herhaal nu de bovenstaande stappen op je Galaxy Tab.

Je Galaxy Tab verschijnt nu in de lijst van Geregistreerde apparaten op je Galaxy smartphone.

In- of uitschakelen van elk apparaat

Je kunt ervoor kiezen om afzonderlijke apparaten in of uit te schakelen voor het beantwoorden van gesprekken en sms'jes.

1 Meld je aan bij je Samsung account.
2 Ga naar "Instellingen".
3 Tik op "Geavanceerde functies".
4 Tik op "Bel/sms op andere apparaten".
5 Tik op de schakelaar naast elk geregistreerd apparaat om het in of uit te schakelen.
Tik op de schakelaar naast elk geregistreerd apparaat om "Bel/sms op andere apparaten" in of uit te schakelen
Mobiele netwerken in- of uitschakelen

Bepaal of je de verbinding van jouw telefoon via mobiele netwerken wilt delen wanneer Wi-Fi niet beschikbaar is.

1 Meld je aan bij jouw Samsung account.
2 Ga naar "Instellingen".
3 Tik op "Geavanceerde functies".
4 Tik op "Bel/sms op andere apparaten".
5 Tik op de schakelaar om "Mobiele netwerken gebruiken" in of uit te schakelen.
Tik op de schakelaar om "Mobiele apparaten gebruiken" in of uit te schakelen
Oproepen beantwoorden en van apparaat wisselen

Wanneer er een oproep binnenkomt, ontvang je meldingen op beide apparaten. Om een oproep te beantwoorden, tik je op "Beantwoorden" op het apparaat dat je wilt gebruiken.

Als je besluit dat je het gesprek op jouw Galaxy Tab niet langer wilt voortzetten en wilt overschakelen naar jouw Galaxy smartphone (of andersom), dan kun je het gesprek zonder onderbreking aannemen.

Ga gewoon naar het gesprek op het apparaat waarop je het gesprek wilt voortzetten en tik op "Overnemen".

Versturen en beantwoorden van sms'jes en sms'jes

Je kunt een nieuw gesprek starten of een sms-bericht maken op je Galaxy Tab door deze stappen te volgen:

1

Ga naar de Berichten app.

Ga naar de Berichten app op de Galaxy Tab

Let op: Afhankelijk van de netwerkverbinding kan het synchroniseren van tekstberichten vertraging oplopen.

2

Selecteer het ongelezen gesprek of tik op het pictogram Nieuw bericht.

Tik op het Nieuw Bericht-icoon om een nieuwe sms te maken op de Galaxy Tab

Let op: Als jouw contactpersonenlijst alleen in het interne geheugen van jouw Galaxy smartphone wordt opgeslagen, moet je deze exporteren naar jouw Samsung account om toegang te krijgen tot de lijst op jouw Galaxy Tab. Als het is gesynchroniseerd met jouw Google account, kun je je aanmelden bij je Google account op jouw Galaxy Tab om er toegang toe te krijgen.

3 Zodra het sms-bericht is verzonden vanaf je Galaxy Tab, zal dit gesprekspad ook op je Galaxy smartphone worden ingevuld.
4 Wanneer er een inkomend sms-bericht binnenkomt, word je op beide apparaten op de hoogte gesteld. Kies één van beide apparaten om te antwoorden en het gesprek zal op beide apparaten worden gevoerd.