Hoe gebruik je de Galaxy Buds Pro correct

Met de nieuwe Buds Pro ervaar je een helderder en krachtiger geluid dan ooit. Hij is uitgerust met een hoger niveau van actieve ruisonderdrukkingstechnologie, en de batterij gaat nog langer mee. Voor meer gebruiksgemak van de Galaxy Buds Pro, kun je de volgende correcte gebruiksaanwijzing raadplegen.

Voordat je onderstaande aanbevelingen voor je oplossingen uitprobeert, dien je te controleren of de software van je apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt met de nieuwste versie. Controleer hoe je de software van je mobiele apparaat in de volgende volgorde kunt bijwerken.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Hoe draag ik de Galaxy Buds Pro op de juiste manier?

Voor de beste geluidskwaliteit en normale werking is het van groot belang dat je de Galaxy Buds Pro perfect in je oren plaatst. Als je de oordopjes niet goed draagt, kan het zijn dat ze niet werken, of dat de geluidskwaliteit slecht is. 

1Hoe de Galaxy Bud Pro correct in het linkeroor wordt geplaatst

Houd de oordopjes zo vast dat je de opgedrukte richtingsmarkeringen ziet, steek de oordopjes in je oren en stel de oordopjes vervolgens af door ze te draaien totdat ze comfortabel in je oren zitten. De aanraakgevoelige sensoren detecteren dat je de oordopjes draagt wanneer je ze indoet.

Vervolgens zal het oordopje een geluid laten horen om je te informeren dat het oordopje is gedetecteerd. Een juiste pasvorm geeft je het beste geluid en actieve ruisonderdrukking.

Let op: Als de aanraakfunctie van de oordopjes niet meer reageert of als je geen aanraakgeluid hoort wanneer je de oordopjes aanraakt, zijn de oordopjes niet goed in je oren geplaatst en maakt de aanraaksensor geen contact met je oor. Gebruik de oordopjes die in je oren passen als je geen geluid hoort dat je informeert dat het oordopje wordt gedetecteerd.

 

Gebruik de aanraakfunctie nauwkeurig

Als de aanraakfunctie niet goed werkt hoewel de oordopjes correct worden gedragen, controleer je of de juiste aanraakzone wordt gebruikt. Zie de afbeelding hieronder voor het plopgedeelte van de Galaxy Buds Pro.

Hoe aanraakfuncties op de Galaxy Buds Pro te gebruiken

Let op:

  • Oefen geen overmatige druk uit op de oordopjes met je vingertoppen om je oren niet te bezeren.
  • Raak de oordopjes niet aan met iets scherps om beschadiging van de aanraakoppervlakken te voorkomen.

Tips voor slechte geluidssituatie

Controleer of de Galaxy Buds Pro is blootgesteld aan water

Als het toestel is blootgesteld aan water of vocht, is het mogelijk dat je het geluid niet duidelijk hoort terwijl je het toestel gebruikt, omdat er water in de oordopjes kan komen tijdens blootstelling onder water.

Als het apparaat nat wordt, droog het dan eerst grondig af met een schone, zachte doek en schud het om het water uit het apparaat te verwijderen.

Meer informatie over de waterbestendigheid vind je op 'Bekijk de waterbestendigheid van de Galaxy Buds Pro' bij Samsung Support. 

Zorg ervoor dat de oordopjes zich dicht bij het aangesloten apparaat bevinden

Als je problemen ondervindt met de geluidskwaliteit tijdens het gebruik van de 360 Audio-functie, moet je controleren of de afstand tussen de oordopjes en het aangesloten apparaat dicht bij elkaar is.

Het wordt aanbevolen om deze functie binnen handbereik te gebruiken. Zo niet, dan kan het geluid niet vloeiend afspelen en af en toe de verbinding verbreken.

Meer informatie over de 360 Audio-functie vind je op 'Luister naar je media met Galaxy Buds Pro's 360 Audio' met Samsung Support.

Controleer de draadloze netwerkomgevingen van het apparaat dat is verbonden met Galaxy Buds Pro

Controleer of soortgelijke symptomen optreden wanneer met een ander draadloos toestel op dezelfde plaats wordt geïnspecteerd, en of de symptomen verdwijnen wanneer het toestel naar een andere plaats wordt overgebracht.

Buds Pro is een TWS (Truly Wireless Stereo)-product, en geluid onderbreking kan tijdelijk optreden als gevolg van Bluetooth signaal interferentie veroorzaakt door drukke radiogolven in de buurt. Problemen met de aangesloten netwerkomgeving kunnen resulteren in slechte geluidskwaliteit of Bluetooth-prestaties. 

Controleer volume of geluid van aangesloten apparaat

Afhankelijk van het volume van het aangesloten apparaat kun je last hebben van volumedips of ruis. Om dit te voorkomen, moet je het geluid van het aangesloten apparaat juist afstellen.

Controleer of de luidspreker en het luchtkanaal schoon zijn

Als oorsmeer of vuil zich ophoopt in de luidspreker, kan het volume lager zijn dan het zou moeten zijn met de huidige instelling of kan de geluidskwaliteit slechter zijn. Verwijder oorsmeer of vuil met een schoon, droog zacht borsteltje, wattenstaafjes of andere hulpmiddelen.

Voordat je de luidspreker schoonmaakt, dien je het oordopje los te maken van de vergrendeling aan de onderkant van de oordopjes.

Hoe de luidspreker en het luchtkanaal van je Galaxy Buds Pro schoon te maken

① Luidspreker             ② Luchtkanaal

  • Gebruik niets scherps en geen overmatige kracht bij het verwijderen van oorsmeer of vuil. De luidspreker en het luchtkanaal kunnen beschadigd zijn.
  • Houd de oordopjes droog. Voorkom dat vloeistof in contact komt met of binnendringt in de oordopjes.
  • Maak de oordopjes regelmatig schoon om te voorkomen dat oorsmeer of vuil zich ophoopt in de luidspreker en in de luchtduik.
Versie van geïnstalleerde software controleren

Zorg ervoor dat de Galaxy Wearable-app op het mobiele apparaat is geïnstalleerd, de software voor het mobiele apparaat en de Galaxy Buds Pro-software allemaal de nieuwste versie hebben. Voor de beste ervaring wordt aanbevolen om alle software, inclusief de Galaxy Wearable-app, bij te werken naar de nieuwste versie.

  • Start od de Galaxy Buds Pro software te updaten, de Galaxy Wearable app op het mobiele apparaat en tik op Earbuds Software update.
  • Om de software van je mobiele apparaat bij te werken,

 

  Stap 1. Ga naar Instellingen > Software update.

  Stap 2. Tik Downloaden en installeren

  Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Klik op de verzendknop hieronder om feedback met ons te delen. Bedankt voor je deelname.

Bedankt voor je feedback!