Problemen oplossen met onstabiele Bluetooth-headsetaudio

Door een Bluetooth-headset op je toestel aan te sluiten, kun je naar muziek luisteren of gesprekken voeren. Als het geluid onstabiel is terwijl je een Bluetooth-headset gebruikt, kan dit te wijten zijn aan een defecte verbinding tussen je toestel en de headset, de omgeving of de Bluetooth-cache. Volg de onderstaande gids om problemen met de audio van je Bluetooth-headset op te lossen.

Voordat je de onderstaande aanbevelingen uitprobeert, moet je controleren of de software van je telefoon en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt tot de laatste versie. Volg deze stappen om de software van je mobiele telefoon bij te werken:

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update.

Stap 2. Tik op Download en installeer.

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Probeer eerst zowel je toestel als je Bluetooth-headset opnieuw op te starten. Als het probleem zich blijft voordoen, volg dan de onderstaande stappen om het probleem met de audio van je Bluetooth headset op te lossen.

Probeer het apparaat opnieuw te koppelen aan de Bluetooth-headset

Een onstabiele verbinding tussen je apparaat en de headset kan de oorzaak zijn van je audioprobleem. Volg de onderstaande aanwijzingen om je headset los te koppelen en weer aan te sluiten.

herstellen apparaat bluetooth stap 1 herstellen apparaat bluetooth stap 1

Stap 1. Open Instellingen en tik op Verbindingen.

herstellen apparaat bluetooth stap 2 herstellen apparaat bluetooth stap 2

Stap 2. Tik op Bluetooth.

herstellen apparaat bluetooth stap 3 herstellen apparaat bluetooth stap 3

Stap 3. Schakel Bluetooth in en tik op Instellingen, gelegen naast de gekoppelde Bluetooth headset.

herstellen apparaat bluetooth stap 4 herstellen apparaat bluetooth stap 4

Stap 4. Tik op Koppeling opheffen.

herstellen apparaat bluetooth stap 5 herstellen apparaat bluetooth stap 5

Stap 5. Tik op Terug.

herstellen apparaat bluetooth stap 6 herstellen apparaat bluetooth stap 6

Stap 6. Schakel Bluetooth uit en schakel de koppelingsmodus in op de headset. Wanneer de headset verschijnt onder Beschikbare apparaten, tik op en koppel de headset met het toestel.

De omringende omgeving kan de Bluetooth-verbinding beïnvloeden. Abrupte bewegingen of afstand tussen de apparaten kunnen de verbinding ook verstoren. De verbinding kan ook worden onderbroken als je je in een drukke omgeving bevindt, of als je metalen stickers of een beschermhoes gebruikt in de buurt van de antenne van je toestel.

• Houd zowel je Galaxy-toestel als je Bluetooth-headset dicht bij je en zorg ervoor dat er niets tussen zit.
  • De verbinding kan onstabiel zijn als het apparaat in je zak of tas zit, dus houd het apparaat dicht bij je headset.
  • Ga weg uit drukke gebieden of een plek waar vaak Wi-Fi wordt gebruikt.
  • Blijf uit de buurt van kale kabels, magnetrons en draadloze luidsprekers, of zet dergelijke gadgets uit als je in de buurt ervan moet zijn.
  • Bij het online streamen van muziek kan de verbindingsstatus van invloed zijn op de geluidskwaliteit. In dat geval, probeer muziek te downloaden om af te spelen.

Opmerking:

• Als de verbinding met de Bluetooth-headset steeds wordt verbroken, ga naar het dichtstbijzijnde servicecentrum om je apparaat te laten nakijken.
  • Schermafbeeldingen en menu's van de telefoon kunnen verschillen, afhankelijk van het model en de softwareversie van de telefoon.

De Samsung Members-app gebruiken

Als je problemen ondervindt met je Samsung-mobiel, -tablet of -wearables, kun je ons een vraag sturen in de Samsung Members-app. Meer informatie over het verzenden van een foutenrapport.