Meldingen beheren op je Samsung smartwatch

Ontvang je veel meldingen op je verbonden smartwatch? Je kunt kiezen welke apps meldingen naar je horloge sturen en hoeveel informatie er op het scherm verschijnt. Zo zie je alleen de herinneringen en berichten die je wilt, zonder dat ongewenste meldingen of spam e-mails het scherm van je Samsung smartwatch bereiken.

Afbeelding van een Samsung smartwatch

Let op: De afbeeldingen van de smartphone- en smartwatchschermen in deze inhoud kunnen verschillen, afhankelijk van het model, het besturingssysteem en je provider.

Instellingen voor meldingen aanpassen

Je kunt je meldingsinstellingen voor de Galaxy Watch4- en Galaxy Watch5-serie beheren in de Galaxy Wearable-app.

1 Open de Galaxy Wearable-app.
Logo van de Galaxy Wearable app.
2 Tik op Horloge-instellingen.
3 Selecteer Meldingen.
4 Scroll vervolgens en tik op Geavanceerde meldingsinstellingen.
Afbeelding van meldingen menu.
5 Hier kun je kiezen uit de volgende opties:
  • Meldingsindicator: De meldingsindicator laat zien wanneer je ongelezen meldingen op je horloge hebt.

• Lees de meldingen hardop: Als er een koptelefoon op je horloge is aangesloten, worden meldingen hardop voorgelezen. Dit werkt niet als de koptelefoon is aangesloten op je telefoon in plaats van op je horloge.

• Toon met details: Toon automatisch de details van nieuwe meldingen.

• Zet het scherm aan: Zet het horlogescherm aan als je meldingen ontvangt.
  • Zet aan voor nieuwe apps: Schakel meldingen in voor nieuw geïnstalleerde apps.
Afbeelding van geavanceerde meldingsinstellingen.

Instellingen voor meldingen aanpassen

Het is mogelijk om meldingen in de Galaxy Wearable app op je Galaxy Watch4 of Galaxy Watch5 uit te schakelen als je bijvoorbeeld alleen meldingen wilt ontvangen voor een paar geselecteerde apps. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1 Open de Galaxy Wearable-app.
2 Tik op Horloge-instellingen.
3 Tik op Meldingen.
4 Scroll naar beneden en selecteer de optie Meer.
5 Tik vervolgens op de vervolgkeuzepijl en selecteer vervolgens Alles om alle geïnstalleerde apps te zien.
6 Om meldingen voor afzonderlijke apps in of uit te schakelen, tik je op de schakelaar naast de gewenste app.
7 Om meldingen voor alle apps aan of uit te zetten, tik je op de schakelaar bovenaan het scherm naast Alle apps.

Met je Galaxy smartwatch kun je verschillende herinneringsopties instellen als er een melding in afwachting is.

Let op: Deze optie is niet beschikbaar op eerdere Galaxy Watch versies.

Om deze herinneringsopties te activeren moet je de functionaliteit inschakelen door onderstaande stappen te volgen:

1 Veeg omhoog op het scherm van je Galaxy smartwatch.
Voorbeeld van een Samsung-wijzerplaat
2 Selecteer Instellingen.
Afbeelding van het startscherm van de smartwatch.
3 Veeg horizontaal over je scherm en tik op Toegankelijkheid.
Afbeelding van Toegankelijkheidsmenu van een samsung smartwatch.
4 Selecteer nu Geavanceerde instellingen.
Afbeelding van het menu Geavanceerde instellingen.
5 Tik op Meldingsherinnering.
Afbeelding van notificatieherinnering optie.
6 Tik op de witte schakelaar om de functie te activeren.
Afbeelding van notificatieherinnering optie.

Scroll na het activeren van de functie naar beneden en stel je voorkeuren in voor de volgende twee opties:

• Trillen als er geluid klinkt: Het horloge gaat trillen als het een meldingsgeluid afspeelt.
Afbeelding van het instellingen menu op een samsung smartwatch.
  • Meldingsherinnering: Activeer deze functie om een herinnering te krijgen over je ongelezen meldingen. Kies ervoor om elke 3 minuten, 5 minuten of 10 minuten een herinnering te ontvangen.
Afbeelding van de herinneringsoptie van een samsung smartwatch.

Deze opties zijn ook toegankelijk vanuit de Galaxy Wearable app op je smartphone. Volg de onderstaande stappen om ze te activeren:

1 Open de Galaxy Wearable app.
Logo van de Galaxy Wearable app.
2 Selecteer nu Instellingen horloge.
Startscherm van de Galaxy Wearable app.
3 Selecteer Toegankelijkheid.
Afbeelding van smartwatchinstellingen.
4 Klik op Geavanceerde instellingen.
Afbeelding van smartwatch toegankelijkheidsinstellingen.
5 Beweeg de schakelaar naar rechts of links om meldingen aan of uit te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om elke 3, 5, 10 of 15 minuten een meldingsherinnering te ontvangen.
Afbeelding van meldingsherinneringsmenu.

Het is mogelijk om voor de melding van elke app op je smartwatch een ander geluid in te stellen, op dezelfde manier als je dat kunt doen met de contacten van je smartphone. Je kunt verschillende geluiden of alleen trilwaarschuwingen instellen als je dat liever hebt.

Je kunt de geluiden van je smartwatch instellen op je voorkeuren, of je nu teksten, e-mails of app-waarschuwingen ontvangt. Volg de onderstaande stappen om deze opties in te stellen:

Beheer meldingsgeluiden van je Galaxy smartwatch:

1 Open de Instellingen op je smartwatch.
Afbeelding van het startscherm van de smartwatch.
2 Veeg naar en tik op Geluid en trilling. Van hieruit kun je de opties voor volume, beltoon, meldingen enz. aanpassen.
Beeld van geluid en trillingmenu.
3 Kies een van de volgende waarschuwingsopties voor meldingen:
  • Meldingsgeluid: Selecteer je voorkeursgeluid voor als je meldingen ontvangt.
Afbeelding van geluidsmelding-optie.
  • Trilstand melding: Wijzig het trilpatroon voor als je meldingen op je smartwatch ontvangt.
Afbeelding van Trilstand melding-optie.
  • Volume: Stel het volume in voor je meldingen, oproepen, systeemmeldingen, enz.

Let op: Als Alles dempen is ingeschakeld in Toegankelijkheid, maakt de smartwatch geen geluid.

Meldingsgeluiden beheren vanuit de Galaxy Wearable app

Je kunt de geluidsinstellingen van je smartwatch rechtstreeks bedienen vanaf de Galaxy Wearable-app op je telefoon. Volg de onderstaande stappen om deze opties in te stellen:

1 Open de Galaxy Wearable-app op je smartphone.
2 Zorg ervoor dat je smartwatchapparaat geselecteerd is.
Afbeelding van Galaxy Wearable app menu.
3 Tik vervolgens op Instellingen horloge.
Afbeelding van het beginscherm van de Galaxy Wearable -app.
4 Selecteer Geluid en trilling.
Afbeelding van smartwatchinstellingen.

Let op: Op sommige smartwatchmodellen kan je "Geluid en trilling" rechtstreeks openen vanuit het startscherm van je smartwatch.

Je kunt de geluidsinstellingen van je smartwatch rechtstreeks bedienen vanaf de Galaxy Wearable-app op je telefoon. Volg de onderstaande stappen om deze opties in te stellen:

Je kunt kiezen uit de volgende opties om de meldingsgeluiden en trillingen in te stellen:

• Meldingsgeluid: Selecteer het geluid van je voorkeur voor meldingen.
  • Trilstand melding: Wijzig het trilpatroon voor als je meldingen op je smartwatch ontvangt.
  • Volume: Kies het volume voor je meldingen, oproepen, systeemmeldingen, enz.
Beeld van geluid en trillingmenu.