Wat is het verschil tussen single SIM en dual SIM?

Met de hybride SIM-modellen van Galaxy kun je twee verschillende nummers of serviceproviders op hetzelfde apparaat hebben, terwijl je met een single SIM-model slechts één SIM-kaart in je apparaat kunt plaatsen.

Single SIM

Nano-SIM en microSD-kaart in een Single SIM model
  1. Nano-SIM-kaart
  2. microSD-kaart

Met het enkele SIM-model kan je één SIM-kaart op je apparaat en een microSD-kaart gebruiken om de opslagruimte te vergroten.

Dual SIM

Twee Nano-SIM-kaarten in een Dual SIM model
  1. Nano-SIM-kaart 1
  2. Nano-SIM-kaart 2

Met het hybride SIM-model kan je je werk- en privéaccounts instellen of een tweede SIM toevoegen wanneer je op reis gaat om in binnen- en buitenland verbonden te blijven.

Let op: In sommige gebieden kunnen de gegevensoverdrachtsnelheden langzamer zijn als er twee SIM-kaarten in het apparaat zijn geplaatst dan wanneer er één SIM-kaart in het apparaat is geplaatst.

Nano-SIM en microSD-kaart in een Dual SIM model
  1. Nano-SIM-kaart
  2. microSD-kaart

Je kunt de tweede SIM-sleuf gebruiken om een microSD-kaart in te steken en nog meer opslagruimte te hebben. De microSD-kaart is echter in de tweede SIM-sleuf opgeslagen, zodat deze niet tegelijkertijd kan worden gebruikt.

Hoe controleer of ik een Dual-SIM toestel heb? Klik om uit te vouwen

Er zijn twee manieren die je helpen snel te achterhalen of jouw toestel met twee sim-kaarten kan functioneren.

Manier één:

1 Doe de uitwerppin in de opening van het laatje en duw voorzichtig door tot het laatje naar buiten komt.
Doe de uitwerppin in de opening
2 Bekijk of je op de lade ‘SIM2’ ziet staan. Als dit zo is, kun je twee SIM-kaarten gebruiken op jouw toestel.
SIM-kaarten toestel

Manier twee:

Navigeer op je toestel naar: ‘Instellingen’, ‘Info Telefoon’. Als dit overzicht twee IMEI slots bevat, beschikt je telefoon over de Dual-SIM optie en kun jij dus twee SIM-kaarten gebruiken.

Twee IMEI slots