Wat is Samsung Care+ en hoe werkt het?

Samsung Care+ logo

Samsung Care+ is een extra verzekeringspakket voor je Samsung Galaxy smartphone, tablet, smartwatch of notebook. Het gaat verder dan de reguliere garantie van Samsung en biedt extra bescherming.

Ontdek de verschillende dekkingsopties van Samsung Care+ en alles wat je verder nog moet weten.

Hoe kan ik Samsung Care+ kopen?

Er zijn verschillende manieren om Samsung Care+ aan te schaffen om je Galaxy apparaat te beschermen:

• Als je een aankoop doet op Samsung.com, kun je tegelijkertijd of binnen 60 dagen na aankoop Samsung Care+ kopen via de Samsung Care+ Online Shop.
  • Voor apparaten die je bij andere retailers hebt gekocht, kun je je apparaat registreren en Samsung Care+ kopen tot 60 dagen na aankoop in de Samsung Care+ Online Shop.

Om Samsung Care+ te kopen als je op Samsung.com koopt:

1 Voeg Samsung Care+ toe aan je winkelmandje bij de kassa.
2 Voltooi de aankoop.

Samsung Care+ kopen voor een apparaat dat je al hebt:

1 Ga naar de Samsung Care+ webwinkel .
2 Voer de IMEI van je apparaat in en registreer je voor Samsung Care+.

Samsung biedt drie soorten dekking Samsung Garantie; Samsung Care+ Onopzettelijke Schade; en Samsung Care+ Onopzettelijke Schade en Diefstal.

Samsung Garantie:

• Apparaat defect
  • Diagnose en instelling op afstand
  • Inloop voor reparaties op dezelfde dag
  • Eén jaar batterijgarantie
  • Gezondheidscontrole apparaat
  • Levenslange klantenondersteuning

Samsung Care+ Schade door ongevallen en vloeistoffen:

• Polissen met een maandelijkse betaling lopen tot 36 maanden
  • Wereldwijde schade door ongelukken en vloeistoffen
  • Maximaal twee schadeclaims per 12 maanden dekking

Samsung Care+ Accidentele en Vloeibare Schade + Diefstal:

• Polissen met een maandelijkse betaling lopen tot 36 maanden
  • Wereldwijde schade door ongelukken en vloeistoffen
  • Maximaal twee schadeclaims per 12 maanden dekking

Samsung Care+ kan worden gekocht voor zowel schade door ongeval als diefstal. Het is echter niet beschikbaar om verlies onder alle omstandigheden te dekken.

Je Samsung Care+ polis kan na aankoop niet worden uitgebreid met een diefstaldekking.

Na aankoop van je Samsung Care+ verzekering en pas nadat je apparaat is afgeleverd (eStore), ontvang je de volgende documenten per e-mail:

• eCertificaat
  • Algemene voorwaarden
  • Document met productinformatie van de verzekering
  • Andere belangrijke informatie

Accidentele schade verwijst naar een apparaat dat niet goed functioneert als gevolg van een incident dat per ongeluk is gebeurd. Het apparaat kan bijvoorbeeld gevallen zijn of er kan vloeistof op gemorst zijn.

Als je claim voor onopzettelijke schade wordt geaccepteerd, geeft Samsung toestemming voor reparatie in een erkend Samsung-reparatiecentrum. Als het apparaat niet te repareren is, zorgt Samsung voor een vervangend apparaat.

Wereldwijde dekking betekent dat je apparaat wordt beschermd door Samsung Care+, zelfs als je je buiten het land bevindt.

Je kunt een claim indienen terwijl je in het buitenland bent. Als het wordt geaccepteerd, kan je apparaat worden gerepareerd of vervangen wanneer je terugkeert naar Nederland of België. Als het apparaat wordt vervangen, kan het alleen worden afgeleverd op het adres in Nederland of België.

Samsung Care+ dekt gebarsten schermen. Het dekt echter geen krassen of deuken.

De eenvoudigste manier om een claim aan te maken is door in te loggen op het klantenportaal op https://be.careplus.co.

Je wordt gevraagd een aantal vragen te beantwoorden en te kiezen of je je apparaat wilt inleveren of opsturen. Afhankelijk van de aard van de claim moet je misschien meer documentatie indienen.

Als je een claim voor diefstal indient, moet je deze uploaden via de Claim Portal https://be.careplus.co met het politierapport en een bewijs dat je hebt gevraagd om je simkaart te blokkeren.

Het eigen risico op Samsung Care+ is afhankelijk van het apparaatmodel en het type polis. Het eigen risico moet worden betaald voordat succesvolle claims kunnen worden afgehandeld en is te vinden op je verzekeringsbewijs.

Als je apparaat vervangen moet worden, wordt het vervangende apparaat geleverd met:

• De resterende dekkingsperiode van je Samsung Care+ pakket.
  • De resterende periode van de Samsung beperkte garantie van 2 jaar vanaf het oorspronkelijke verzekerde apparaat of met een beperkte garantie van 90 dagen (de langste periode is van toepassing).

Als je apparaat moet worden vervangen, probeert Samsung het te vervangen door een apparaat met dezelfde kleur, maar Samsung kan niet garanderen dat dit altijd mogelijk is.

Samsung kan niet garanderen dat apparaten met een beperkte of speciale oplage worden vervangen.

Als Samsung je geen vervangend toestel van hetzelfde merk en model kan leveren, krijg je de keuze uit toestellen met vergelijkbare specificaties.

Vervangende apparaten kunnen afkomstig zijn van volledig gereviseerde voorraad (voorraad die niet gloednieuw is). Voordat we apparaten opsturen om een claim af te handelen, voeren we een uitgebreid controleproces uit om er zeker van te zijn dat ze volledig in orde zijn.

Als Samsung je apparaat niet kan repareren of vervangen, nemen we contact met je op om verschillende manieren te bespreken om je claim te betalen.

Klanten die maandelijks betalen, kunnen maximaal 2 claims per 12 maanden indienen, met een maximum van 4 tot 6 claims over 36 maanden.

Klanten die een polis van 1 jaar kopen, mogen 2 claims indienen in die periode.

Klanten met een 2-jarige polis mogen 2 claims indienen voor elke voortschrijdende periode van 12 maanden.

De meeste Samsung apparaten, waaronder smartphones, tablets, wearables en laptops die nog geen 60 dagen oud zijn, komen in aanmerking voor Samsung Care+. Bekijk de website voor alle deelnemende toestellen.

Als je Samsung Care+ bij een apparaat aanschaft en het apparaat terugbrengt naar het verkooppunt, moet je Samsung op de hoogte stellen van de retourzending en wordt de annulering verwerkt. Er wordt een pro-rata restitutie gegeven zolang er in deze periode geen claims zijn ingediend.

Na het verstrijken van de bedenktijd kun je gedurende de contractperiode je Samsung Care+ verzekering niet meer opzeggen, tenzij je je verzekerde apparaat niet meer hebt omdat je het bent kwijtgeraakt of je je ervan hebt ontdaan en je dat schriftelijk hebt aangegeven bij Bolttech. Je polis wordt dan beëindigd en je krijgt alle door jou betaalde premies voor alle resterende maanden terugbetaald, tenzij je intussen een claim hebt ingediend.

Je kunt je Samsung Care+ verzekering ook opzeggen als je niet akkoord gaat met de voorgestelde wijziging van je verzekering en/of premie.

Opzeggen kan (met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand) door een bericht aan Bolttech, die ingaat na ontvangst door Bolttech, aan het einde van je huidige dekkingsperiode.

Hiervoor dien je contact met ons op te nemen via een van de onderstaande contactmethoden:

• Via het onlineportaal
  • Via E-mail (support.be@careplus.co)
  • Per post: Bolttech Digital Insurance Agency (EU) GmbH, Kohlmarkt 8-10, 1010 Wenen, Oostenrijk
  • Of per telefoon (+32 780 792 60).

Als de retourzending door de winkelier wordt geaccepteerd, wordt Samsung Care+ ook pro-rata terugbetaald, op voorwaarde dat er geen claims zijn ingediend.